49 találat a(z) agrár cimkére

A Gazdálkodási Napló benyújtási folyamatában megjelent könnyítések kifejtése Cikk

A 2024. február 1-jén megjelent „Könnyítések a Gazdálkodási Napló benyújtási folyamatában” AM közlemény kapcsán több kérdés is felmerült, így az alábbiakban igyekszünk kifejteni a kérdéses pontokat – írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Saját termelésű készletek értékelése Kérdés

Gazdatüntetések Olaszországban Cikk

Első alkalommal kaptak engedélyt városba való belépésre az olaszországi gazdatüntetések résztvevői, akik traktoraikkal Milánó centruma felé indultak el csütörtök délután.

Megjelent 12 új törvény, három új kormányrendelet és az alaptörvény 12. módosítása Cikk

A szuverenitásvédelmi törvény mellett több agrár tárgyú, illetve energetikai hatékonyságot érintő jogszabályt hirdettek ki csütörtök éjjel a Magyar Közlöny 185. számában, és megjelent az alaptörvény 12. módosítása, és átszabtak a kormánypárti többség a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényt is, Budapesten teljesen szabályokat előírva.

Két törvény, tíz kormányrendelet és mintegy száz más jogszabály jelent meg a tegnap esti Magyar Közlönyben Cikk

Két salátatörvény, tíz kormányrendelet, számos miniszteri – köztük hét tucatnál több agrárminiszteri – rendelet szerepel a Magyar Közlöny december 20-ai, 184. számában.

Megkezdődött az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások előlegfizetése Cikk

A kormány és az agrártárca továbbra is számos eszközzel segíti a magyar gazdálkodókat. Megkezdődött ugyanis a 2023. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és ökológiai gazdálkodási (ÖKO) támogatások előlegfizetése – jelentette be pénteki közleményében az agrárminiszter, közölte az MTI.

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

Termelők kompenzációja, növekvő kamattámogatás az Agrár Széchenyi Kártyához – ezek a részletek Cikk

Írásunkban a Magyar Közlöny 129. számában szeptember 13-án kihirdetett 53/2023. AM-, valamint a 138. számban szeptember 28-án megjelent 25/2023. GFM-rendelet legfontosabb előírásait foglaljuk össze.

Ma éjfélig még átadhatja! – VPAKG/ÖKO normál kötelezettségátadási kérelem Cikk

A VPAKG/ÖKO támogatások esetében a 2023. évre vonatkozóan a normál kötelezettségátadási kérelmet – jelen kiírás szerint – 2023. január 15-ig kell benyújtani. Tekintettel arra, hogy a határnap munkaszüneti napra esik, így az azt követő munkanap éjfélig, azaz 2023. 01.16. hétfő éjfélig kell elektronikus úton benyújtani a Kincstár felé az átvevőnek, mely kérelmet az átadónak is jóvá kell hagynia ügyfélkapun keresztül, kivéve, ha az átadó elhunyt, vagy ha az átadó megszűnt gazdálkodó szervezet – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

K&H-agrárkutatás: a szektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre Cikk

Az agrárszektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre, ugyanakkor az alkalmazásban inkább az óvatos szemlélet jellemzi a gazdákat – közölte a K&H innovációs agrárkutatása alapján kedden az MTI-vel.

Megújult az egyes állatbetegségek elleni támogatási program Cikk

2023. január 1-jétől, megújult tartalommal újra elérhető az egyes állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló, nemzeti költségvetésből finanszírozott és az állattartó ágazatokat segítő támogatási program, hívja fel a figyelmet honlapján az agrártárca. Ennek alapvető célja az állatbetegségek elleni védekezés segítése és a hazai állatállományok kedvező egészségügyi státuszának megőrzése.

Október 17-én indul a közvetlen támogatások előlegfizetése Cikk

Október 17-től Magyarország a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára – tette közzé az Agrárminisztérium a kormany.hu-n.

Öt agrár tárgyú rendelet módosult Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 156. számában három új agrárminiszteri rendeletet hirdettek ki szeptember 27-én.

A mai napon átfogó szőlőszüreti ellenőrzés indult a NAV közreműködésével Cikk

A mai napon átfogó szőlőszüreti ellenőrzés indult ؘ– jelentette be Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A hatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével az idén a szőlőültetvények és a szőlőt feldolgozó borászati üzemek megszokott ellenőrzésén kívül külön ellenőrzik az alacsony alkoholtartalmú borok előállítóit – tette közzé az Agrárminisztérium a kormany.hu-n.

Bejelentéssel lehet élni egyes AKG-hoz kapcsolódó vis maior esetekben az aszály miatt Cikk

Az aszály miatt az új telepítésű agrár-környezetgazdálkodási (AKG) ültetvényekben jelentős tőszámpusztulás léphet fel (85 százalék alá csökken a beállottság). Ez esetben is vis maior bejelentéssel lehet élni, csatolni nem kell dokumentumot – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31