15 találat a(z) adatlap cimkére

Adatlapok fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmekhez Cikk

Megjelentek a fizetési könnyítésre, illetve mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához szükséges adatlapok a NAV honlapján.

Katafizetés alóli mentesülés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tudna abban segíteni, hogy kell-e bármiféle adatszolgáltatást teljesíteni a NAV felé, ha a kata alól mentesül az új jogszabály alapján a kisadózó? A NAV honlapján a kérdések és válaszok között sajnos nem találtam ilyet, és egyenlőre máshol sem. Feltételezem, hogy a T101E lenne a megfelelő nyomtatvány, de a tételes adófizetési kötelezettség alóli mentesülés bejelentésénél nem találok olyan opciót, ami megfelelő lenne a most kapott kedvezményre. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kriszta

Támogatási adatok a tao-bevallásban Cikk

Milyen adatokat kell szolgáltatni a társaságiadó-bevallásban a csekély összegű (de minimis), a mezőgazdasági- és az általános csoportmentességi támogatásokról, milyen szabályok vonatkoznak az egyes adatlapok kitöltésére? Összefoglaltuk.

Fizetési könnyítést kérne? Tájékoztatót és adatlapokat jelentetett meg a NAV Cikk

Fizetési könnyítéssel, illetve a tartozás mérséklésével kapcsolatos kérelmekre vonatkozó tudnivalókat közölt honlapján a NAV.

Új EGYKE adatlapot jelentetett meg a NAV Cikk

Megjelent az állandó képviseleti jogosultság bejelentésére szolgáló 2019-es EGYKE adatlap – közölte honlapján a NAV.

Adatlapokat tett közzé a NAV Cikk

Fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához használandó adatlapokat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

08-as bevallás M-08 lapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló havi rendszerességgel megbízási díjban részesül, és a kifizetés alapján minden hónapban biztosítottnak minősül ez a jogviszonya. Kell-e a 08-as bevallásban az M-08-as lapot kitölteni? Ha igen, akkor kell-e kitölteni olyan magánszemélyre is, akit a megbízási jogviszonya alapján nem jelentettünk be a T1041-en, mivel igazoltan van főállása? Ha a NAV az M-08 lapot összefuttatja a T1041-gyel, akkor azt gondolom, hogy akit nem jelentettünk be, azokról ne készüljön M-08. Azonban ez nem lesz-e gond pl. a szolgálati idő számításnál, amikor a nyugdíjigényét beadja?

Adatlap jövedelmekről: halmozottan kell? Kérdés

Tárgyéven belül a munkáltatótól származó jövedelmekről kiállított adatlapot a következő munkahelynek kötelezően be kell kérni, és a munkaviszony éven belüli megszűnéséről halmozottan kell kiállítani az adatlapot, vagy a munkáltatónak ez nem kötelező?

Megbízási jogviszonyban foglalkoztatott – adatlap kiállítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk megbízási jogviszonyban foglalkoztatott egy nyugdíjas munkavállalót. A kilépő papírok elkészítésénél merült fel az a kérdés, hogy az Adatlap 2016 II. oldalának IV. részénél a családi járulékkedvezménnyel kapcsolatos tájékoztatást akkor is ki kell tölteni, ha a megbízási jogviszonyban foglalkoztatott nem érvényesített családi járulékkedvezményt? (Ideértve: a járulékalapot képező jövedelem (a), megállapított egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék összege (b), levont egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék összege (d)). Illetve milyen esetekben nem kell kitölteni ezt a részt? Segítő közreműködését előre is köszönöm!

Pénztárgépesek adatszolgáltatása Esemény

Átlépés evából katába Kérdés

Evaalany vagyok, szeretnék átjelentkezni a kata hatálya alá, ha jól tudom, a 14T201T nyomtatványon kell ezt megtenni. A B02 lapon az evaalanyiság megszűnésének kódjában nem vagyok biztos: 112 vagy 113? Köszönöm a válaszukat. Simon Józsefné

Pénzmosás Kérdés

Kérem, röviden foglalják össze, hogy egy egyéni vállalkozóként dolgozó könyvelőnek milyen feladatai vannak a pénzmosási törvénnyel kapcsolatban. Mit kell elkészítenie (szabályzat, jegyzőkönyv, azonosítás), mit kell ezekből elküldenie, és hová? Az azonosításhoz szükséges adatlapmintát megtalálhatom valahol? Bocsánat, de nekem ez az egész téma lila köd. Köszönettel.

1253 - nem a kifizetett összegről adták az adatlapot megszűnéskor Kérdés

Céget felszámolták, számfejtett bérről adtak igazolást, de 3,5 hónapra jutó bért nem fizették ki. Felszámoló sem adott ki újabb adatlapot.1253-os bevalláson mit kell bevallani ?Az igazoláson szereplőt, vagy a ténylegesen kifizetettet?

Munkáltatói adatlap 2012 35. sora Kérdés

A munkáltató által kiadott 2012. évi adatlap 35. sorában "Az adó alól mentesített jövedelem, melyet az éves összes jövedelembe be kell számítani" szereplő összeget a 1253-as bevallás mely sorában kell szerepeltetni? Tavaly a 1153-as bevallásban a 196. sorban volt erre lehetőség, de most már nem találok ilyet a 1253-as bevallásban. Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close