17 találat a(z) adószámla cimkére

Bosszantó a NAV adóátvezetési gyakorlata, így látják a könyvelők Cikk

Követhetetlenné vált az adók fizetésének rendszere azzal, hogy az adóhatóság bejelentés nélkül is levonhat köztartozásokra összegeket az akár más adóra szánt pénzekből. Ezen a gyakorlaton változtatna a MINKE (Minősített Könyvelők Egyesülete) javaslata.

NAV: a mobilappban bárki ellenőrizheti adószámláját Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki egyszerűen ellenőrizheti adószámláját, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése az adóhivatalnál – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Saját szja számlán jelentkező túlfizetés kezelése Kérdés

Küldi az adószámla-értesítőket a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett – közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Küldi a NAV az adószámla-értesítőket Cikk

Június közepétől folyamatosan küldi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gazdálkodóknak az értesítést az adószámla-egyenlegről; értesítést csak az kap, akinek legalább egy adónemen ötezer forintnál több tartozása vagy ezer forintnál több túlfizetése van – hívja fel a figyelmet mai közleményében az adóhatóság.

Frissítette a NAV a számlaszámok és adónemek jegyzékeit Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóztatási számlaszámok és adónemek, valamint az IBAN számlaszámok és adónemek érvényes jegyzékeit.

Hamarosan megérkeznek az adószámla-értesítők Cikk

A napokban fejezte be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adószámla-értesítők kiküldését ügyfélkapus ügyfeleinek, október végéig pedig postán kapnak adószámla-kivonatot azok, akiknek nincs ügyfélkapu-hozzáférésük - közölte a NAV.

Másfél milliónál többen számíthatnak a NAV értesítőjére Cikk

Június végétől október végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint másfél millió magánszemélynek, egyéni vállalkozónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, illetve igényelhet-e vissza.

450 ezren kapnak értesítést a NAV-tól Cikk

Május végétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csaknem 450 ezer gazdálkodónak küld értesítést az adószámla-egyenlegéről, június végétől pedig már a magánszemélyek és az egyéni vállalkozók is várhatják a tájékoztatásokat.

Végelszámolás alatt álló bt. – adózás Kérdés

Adószámláján az elmúlt évről tartozása vagy túlfizetése van? Hamarosan értesítőt kap a NAV-tól Cikk

Közel másfél millió magánszemélyt és egyéni vállalkozót értesít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elmúlt évi adó-, illetve vámtartozásáról vagy túlfizetéséről, olvasható a NAV honlapján.

Itt a friss lista az érvényes adószámlaszámokról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2020. március 1-jétől érvényes adószámlaszámokat. A lista új számlával is bővült.

Mit kell tudni az adószámla-kivonatokról? Cikk

A NAV október 31-éig értesíti azokat az adózókat, akiknek adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van.

Csalók leveleznek a NAV nevében, ne dőljön be! Cikk

Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében azért, hogy személyes ügyféladatokat szerezzenek meg.

Szünetelő egyéni vállalkozás – kiutalás Kérdés

Egyéni vállalkozónak többlete van a NAV-folyószámlán 2015. évről, ami az ellenőrzés lezárása után visszaigényelhető lenne. Mire az ellenőrzés lezárult, a vállalkozó szüneteltette a vállalkozását. Kiutalási igényünket a szünetelés miatt elutasították. Hol találom az erre vonatkozó jogszabályt, és mit kell beadnom, hogy a vállalkozó hozzájusson a jogos túlfizetéséhez? A szünetelés 2017. 04. hótól, az ellenőrzés lezárása 2017. augusztus végén történt, a visszaigénylés novemberben. Vagy kihez kellene fordulnom? Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink