2 találat a(z) acélipari termékek cimkére

Vámok az Indonéziából és Indiából származó acéltermékre – így védi a kínai acéltámogatásokkal szemben a piacot az EU Cikk

A kínai nyersanyagexportra vonatkozó korlátozások ellen, valamint a határokon átnyúló kínai acéltámogatások elleni küzdelem jegyében az Európai Unió kiegyenlítő védővámokat vezetett be az Indonéziából és Indiából származó, hidegen hengerelt rozsdamentes acélból készült termékek uniós behozatalára.

Egyes acélipari termékek fordított adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Villamosipari termékek kiskereskedelmével (bolti kereskedelem) foglalkozó cég acélipari termékek árusítását is tervezi. A bolt az árut készletre megveszi, és árréssel továbbadja, semmilyen változtatást, megmunkálást nem végez rajta. A szállítóitól a bolt már kapott nyilatkozatot a fordított adózásra vonatkozóan, hogy megfelel az áfatörvény 142. § (3-6) bekezdéseiben leírtaknak. Az áfatörvény XVI. fejezetének 2. alfejezetében a viszonteladóra vonatkozóan előírja, hogy a fordított adózás szabályait nem lehet rá alkalmazni. Jelen estben a kereskedelmi bolt viszont eladónak minősül-e? A fordított adózást a kereskedelmi bolt kivel szemben érvényesítheti? Megköszönve válaszukat. Nagyné Farkas Ida Könyvelde Bt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üdülő áfalevonási jog

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink