26 találat a(z) Sberbank cimkére

Visszakapják a bankok a Sberbank betéteseinek kártalanítására adott befizetéseiket Cikk

A Sberbank volt ügyfeleinek teljes körű betétbiztosítási kifizetése és a végelszámolói kárrendezés után immár a hazai bankok is száz százalékban visszakapják – a betétbiztosító OBA tavalyi helytállása érdekében teljesített – rendkívüli befizetéseiket. A betétesek biztonságát szavatoló OBA eközben megfelelő vagyonnal rendelkezik. A végelszámoló a nem biztosított betéti hányad 98 százalékát fizette már vissza eljárása nyomán, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Sberbank elszámolás Kérdés

Megkapják a teljes követelésüket a Sberbank betétesei Cikk

Megkapják a teljes követelésüket a Sberbank betétesei, a kártalanítás jövő héten indul – mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank(MNB) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Átvette az MKB a Sberbank hitelportfolióját Cikk

Megtörtént a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.” mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának átruházása az MKB Bank Nyrt. részére. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3 000 vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre.

Az MKB Bank veszi át a Sberbank Magyarország hitelportfólióját Cikk

Az MKB Bank Nyrt. (MKB Bank) megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és 3000 vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköre – tette közzé az MKB Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Sberbank-betétesek kártalanítását kötvénykibocsátásból és banki befizetésekből fedezi az OBA Cikk

Kötvénykibocsátással és a bankok egyszeri befizetéseiből fedezi a Sberbank-betétesek kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénteki tájékoztatása szerint, tette közzé az MTI.

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Céltartalékképzés a Sberbank csődje miatt? Cikk

Lehet-e, illetve kell-e egy kft.-nek céltartalékot képeznie a 2021. évre a Sberbank csődje miatt? – kérdezte az Adózóna olvasója. Greff Magdolna okleveles adószakértő, a Finacont Kft. munkatársa válaszolt.

Céltartalék képzése Sberbank csődje miatt Kérdés

A NAV a Sberbank végelszámolásával kapcsolatos adózási kérdésekről Cikk

A Magyar Nemzeti Bank 2022. március 2-án kelt határozatában visszavonta a Sberbank Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak a pénzügyi szolgáltatási és kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenységek, valamint meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésére jogosító tevékenységi engedélyeit, és kezdeményezte a Bank végelszámolását – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Elkezdődött a Sberbank-betétesek kártalanítása a Takarékbankon keresztül Cikk

Elkezdődött a Sberbank Magyarország Zrt. betéteseinek kártalanítása a takarékbanki kifizetési csatornán is, az érintetteket a Takarékbank Zrt. fiókhálózata fogadja – közölte az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénteken az MTI-vel.

Megkezdődött a Sberbank károsultjainak kifizetése Cikk

Az Országos Betétbiztosítási Alap csütörtökön a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek számlájára hamarosan megérkeznek a jóváírások – közölte az OBA az MTI-vel.

Sberbank: az OBA a kártalanítás részleteiről Cikk

Az Országos Betétbiztosítási Alap március 3-án megkezdte, és tíz munkanapon belül kifizeti a kártalanítást a Sberbanknál betéttel rendelkezőknek, személyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő (38 millió forint) összegig – közölte az OBA. Az átszámítás a március 2-ai MNB-devizaárfolyamon történik.

100 ezer euróig automatikus a Sberbank ügyfeleinek kártalanítása Cikk

A Sberbank ügyfeleinek jelenleg nincs teendőjük, kártalanításuk a betétbiztosítási alapon keresztül 100 ezer euróig, körülbelül 38 millió forintig automatikus – mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke pénteken az M1-en.

Adófizetési nehézségek kezelése, például a Sberbank ügyfelei számára Cikk

Mit tehetnek azok az adózók, akik például a Sberbankkal szembeni intézkedések miatt likviditási gondokkal küzdenek, így nem tudják teljesíteni fizetési kötelezettségeiket? Az előre látható fizetési nehézségek kezelésére igénybe vehető lehetőségekről a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) tájékoztatót közölt honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Társasház adózása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink