286 találat a(z) Románia cimkére

Fordított áfa – Románia Kérdés

Tisztelt Szakértő! Több katás ügyfelem is Romániából szállít fát eladásra "44011" háztól-házig. Romániában fordított áfás lett a tűzifa, és nem találom, hogyan kell elszámolnom ezt az áfát, ezért kérném a segítségét. Előre is köszönöm válaszát!

Áfás vagy áfamentes Kérdés

Kedves Szakértő! Az eset, amiben segítségét kérném a következő: terméket értékesítünk belföldi áfaalanynak, a terméket Németországból vásároljuk, a vevőnk a szállítást úgy kérte, hogy közvetlenül az ő vevőjéhez, Romániába érkezzen az áru. Kérdésem: helyesen járunk el ha mi a számlánkat áfával állítjuk ki, illetve az, hogy a termék be sem lép Magyarországra, holott a számlát felénk állítja ki a német eladó, nem okoz-e egy későbbi ellenőrzés során problémát? Előre is köszönöm. Szombati Krisztina

Drasztikus adócsökkentés a szomszédban Cikk

Már jövőre a jelenlegi 16-ról 5 százalékra csökken Romániában az osztalékadó – döntött sürgősségi rendeletben kedden a bukaresti kormány.

Újabb adócsökkentéseket jelentettek be Romániában Cikk

Újabb adócsökkentéseket jelentett be Victor Ponta román miniszterelnök, így január 1-jétől mérséklik az osztalékadót, és kiterjesztik a kedvezményes áfát a lakosság és az ipari vállalatok által használt közüzemi vízre.

Biztosítási jogviszony Kérdés

Magyar állampolgár, romániai gazdasági társaságban 100 százalékos tulajdonnal rendelkezik. Jogviszonya ügyvezető. Magyarországon csak az egészségügyi hozzájárulást fizette maga után. Magyaroszágon jovedelme nem volt. Jogviszonya biztosítási jogviszonyt keletkeztet-e Romániában?

Ha megfizeti adótartozását, kamatot és büntetést engednek el Romániában Cikk

A büntetőkamatok elengedésével ösztönzi a román kormány, hogy minél több cég és magánszemély fizesse ki maradéktalanul adóját, az erről szóló kormányrendeletet szerdán fogadta el a bukaresti kabinet.

Volt adóhatósági vezetőt vettek őrizetbe Romániában Cikk

Őrizetbe vették kedden Romániában az adóhatóság (ANAF), illetve a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) volt vezetőjét, akiket befolyással való üzérkedéssel és megvesztegetés elfogadásával gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Többlépcsős áfacsökkentés lesz Romániában Cikk

Politikai konszenzusra jutottak a romániai kormányzati és ellenzéki pártok vezetői arról, hogy jövő évtől kezdődően 20 százalékra, 2017-től pedig 19 százalékra csökkentik az általános forgalmi adót a jelenlegi 24-ről – jelentette be Liviu Dragnea, a bukaresti kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) ideiglenes elnöke csütörtökön.

Elhalasztották az áfacsökkentési szavazást Romániában Cikk

Elhalasztotta az új adótörvénykönyvről szóló parlamenti szavazást hétfőn a román kormánykoalíció, így az emiatt összehívott rendkívüli ülésszak okafogyottá vált.

Kisebb áfacsökkentés lesz Romániában Cikk

Szakértői szinten a román parlamenti pártok csütörtökön öt százalékpont helyett négy százalékpontos áfacsökkentésben állapodtak meg, amit január 1-jétől alkalmaznak.

Inog a román adócsökkentés? Cikk

Románia nem állapodott meg az Európai Bizottság szakértőivel a Bukarest által január 1-jétől tervezett adócsökkentésekről – jelentette be Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter.

Adócsökkentések a szomszédban Cikk

A román képviselőház megszavazta szerdán a kormány által beterjesztett adótörvényt, amely szerint január 1-jével 19 százalékra csökken az áfa a jelenlegi 24 százalékról.

Ponta megúszhatja Cikk

Nem támogatja a korrupcióval gyanúsított Victor Ponta román kormányfő elleni bűnvádi eljárás engedélyezését a képviselőház jogi bizottsága: az ajánlás jellegű határozatot hétfőn szavazattöbbséggel fogadta el a testület.

Szerette a festményeket – vádat emeltek a volt pénzügyminiszter ellen Romániában Cikk

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Darius Valcov, a Ponta-kormány március óta előzetes letartóztatásban lévő volt pénzügyminisztere ellen: a politikust befolyással való üzérkedésért, és pénzmosásért állítják bíróság elé.

Régi-új adó a borravalóra Romániában Cikk

A román kormány eltörli a borravaló néhány napja bevezetett megadóztatását, ehelyett átalányadót vezet be, amely korábban is hatályban volt – jelentette be pénteken Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Vásárlási utalvány számlázása

Nagy Norbert

adószakértő

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs