16 találat a(z) OLAF cimkére

Több mint 270 millió forintos költségvetési csalás Cikk

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két férfi ellen, aki több mint 270 millió forintos kárt okozott öntvénygyártáshoz és öntvények megmunkáláshoz szükséges szerszámgépek beszerzését szolgáló uniós támogatások felhasználásánál – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Német javaslat: mikor kellene pénzügyi szankciókat alkalmazni jogállami hiányosság esetén? Cikk

A német EU-elnökség javaslatának értelmében rendszerszintű jogállami hiányosságok (például az igazságszolgáltatás függetlenségének veszélyeztetése) helyett csak akkor kellene pénzügyi szankciókkal szembenézniük a tagállamoknak, ha a jogállamiság elveinek megsértése bizonyíthatóan hatással van az uniós büdzsé szabályos végrehajtására, vagy az Unió pénzügyi érdekeinek a védelmére. Az érintett tagállam az Európai Tanács elé vihetné az ügyet, mielőtt a miniszteri tanács minősített többséggel döntést hozna az esetleges szankciókról, olvasható a Bruxinfo oldalán.

OLAF-ajánlás alapján indult az ügy, vádemelés lett a vége Cikk

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és számvitel rendjének megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség négy személy ellen a Fővárosi Törvényszéken – közölte az MTI-vel a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán.

Csalás uniós forrásokkal: Magyarország az éllovas Cikk

Toronymagasan vezeti Magyarország az Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) éves jelentésében szereplő listát, amely az uniós források felhasználásánál kért korrekciós lépéseket összegzik. Ez lényegében azt jelenti, hogy tízszer nagyobb a baj a magyar pénzosztással, emiatt itt a legtöbb a büntetés a támogatások szabálytalan elköltése miatt - derül ki a szervezet jelentéséből.

Magyarországnak az uniós pénzek csaknem 4 százalékát vissza kellene fizetnie – javasolja az EU Csalás Elleni Hivatala Cikk

Az uniós kifizetések EU-n belül messze legnagyobb arányának, közel 4 százalékának a visszafizettetését javasolta az uniós kasszába az OLAF 2014 és 2018 között Magyarország esetében – derül ki többek között az EU Csalás Elleni Hivatalának 2018-as jelentéséből, amit kedden mutattak be a sajtónak Brüsszelben.

Csalás gyanúja miatt pénzt kérnének vissza Magyarországtól Cikk

Az EU-ba főként Kínából behozott és vámcsalások által érintett textil és cipőtermékek után kutatva az EU Csalás Elleni Hivatalának látókörébe került Magyarország is, amelynek hatóságaitól alapos nyomozást várnak Brüsszelben – közölték az OLAF éves jelentésének bemutatása alkalmából.

Szigorítaná a pénzügyi csalások elleni szabályokat az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalára (OLAF) vonatkozóan, ezek célja annak biztosítása, hogy az uniós hivatal megfelelő eszközökkel rendelkezzen az Európai Ügyészséggel folytatandó szoros együttműködéshez a csalások unión belül történő feltárása és kivizsgálása érdekében – közölte a brüsszeli bizottság szerdán.

Csalók fókuszában: foglalkoztatási, kutatási támogatások, közbeszerzés Cikk

A közbeszerzés továbbra is vonzó terület a csalók számára, akik korrupció és offshore számlák segítségével követnek el csalásokat. A kutatási és foglalkoztatási támogatásokat is jól „jövedelmező” területnek tartják a csalók – derítette fel tavalyi tevékenysége során az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

Sikamlós kenőpénzek Cikk

Medgyessy Péter egykori kormányfővel vitetné el az OLAF-balhét a jobb- és a baloldal is. A 4-es metróhoz kapcsolódó kenőpénzvádakon azonban mások is megcsúszhatnak – írja a legfrissebb hvg.

Csalás és korrupció a 4-es metró beruházásánál: politikusok mondják a magukét Cikk

A kormány pénteken nyilvánosságra hozta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásával kapcsolatos több mint száz oldalas jelentését. A kormánypártok szerint a több száz milliárd forintos csalási botrány a baloldali kormányok és városvezetők felelőssége. Az MSZP elfogulatlan és pártatlan vizsgálatot követel, a Jobbik vádlottakat hiányol az ügyben, az LMP Európa legnagyobb korrupciós botrányáról beszél.

Korrupció gyanúja miatt hívnák tetemre a magyar kormányt Cikk

Eddig tíz EP-képviselő csatlakozott az S&D frakció kezdeményezéséhez, ami felszólítaná az Európai Bizottságot, hogy a Csalás Elleni Hivatal közelmúltbeli jelentésének fényében járjon utána az uniós felzárkóztatási források felhasználását övező korrupció gyanújának Magyarországon.

Nyomozás és vizsgálat a közbeszerzési korrupciós ügyről Cikk

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította Gondos Judit közigazgatási államtitkárt, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot annak kiderítésére, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal miért nem tájékoztatta a NAV-ot vezető Tállai András államtitkárt arról, hogy nyomozás indult az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata nyomán.

Súlyos eset: lenyúlták az ellenőrzésre kapott pénzt? Cikk

Magyarországon még abból a pénzből is lenyúltak valamennyit, amit éppen a közbeszerzések ellenőrzésére adott Brüsszel – gyanítja az Európai Csalás Elleni Hivatal.

Postai küldeményekre csaptak le: hamisított áruk kerültek elő Cikk

Több mint hetvenezer hamisított árucikket foglaltak le az Európai Unió tagállamainak vámhatóságai az ERMIS névre keresztelt, összehangolt akcióban - tudatta hétfőn az Európai Bizottság.

Vigyázat! Csalók leveleire figyelmeztet a NAV Cikk

Számos szervezet kapott olyan üzenetet, amelyek úgy tűnnek, mintha azokat az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) küldte volna. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelmeztet: senki ne nyissa meg a csatolt fájlt, és ne válaszoljon az üzenetek küldőjének.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close