16 találat a(z) Növényvédőszer cimkére

Kiskereskedelmi adó értelmezése Kérdés

Visszavonta két, elterjedt növényvédőszer hatóanyag engedélyét az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság a növényvédőszer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok megújításának elutasításáról döntött. Ennek értelmében 2020. február 16-áig az Európai Unió minden tagállamában visszavonják a legnagyobb mennyiségben felhasznált rovarölőszer hatóanyag, a klórpirifosz, valamint a klórpirifosz-metil összes készítményét. A bizottság a forgalmazásra és felhasználásra adható türelmi idő lejáratát 2020. április 16. napjában állapította meg, közölte honlapján a Nébih.

Vigyázat, növényvédőszert találtak egy Lidlben árult paradicsomban! Cikk

Etefon növényvédőszer-maradékot találtak a Lidlben árusított lédig fürtös paradicsomon, ezért az üzletlánc azt kéri, aki a termékből vásárolt, ne fogyassza el, hanem vigye vissza bármelyik üzletükbe, ahol a vételárat nyugta nélkül is visszatérítik.

Uniós szabályok átszabását sürgetik a V4-ek agrárkamarái Cikk

Több EU-szabályozás átalakítását, és a termelők számára kedvező uniós agrárpolitika fenntartását sürgették lengyelországi találkozójukon a visegrádi államok agrárkamarái – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Több tonna növényvédőszert foglalt le Szabolcs megyében a Nébih Cikk

Több mint 2,2 tonna számos szempontból problémás növényvédőszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szalka-Agro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzletében, a bírság akár több millió forint is lehet – közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel.

Párizs és további négy francia nagyváros betiltotta területén a növényvédőszerek használatát Cikk

Öt francia nagyváros, Párizs mellett Lille, Nantes, Grenoble és Clermont-Ferrand egyszerre jelentette be csütörtökön, hogy a területén betiltja a növényvédőszerek használatát azt remélve, hogy ezzel a törvények megváltoztatására késztethetik a parlamentet.

Banánokat vizsgált a Nébih Cikk

Mind a biztonsági és minőségi szempontoknak, mind a nyomon követhetőségi és jelölési előírásoknak megfelelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált tíz üzletlánc polcairól származó egy "baby", három bio és tíz hagyományos banán – közölte pénteken honlapján a Nébih.

Méhek védelme: a növényvédelmi előírások betartására int a Nébih Cikk

Minimálisra csökkenthető a méhekre veszélyt jelentő kockázat a növényvédelmi jogszabályok, előírások betartásával – figyelmeztet honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Rákot és meddőséget is okozhatnak a hamis növényvédő szerek Cikk

Minden ötödik növényvédő szer bizonytalan eredetű lehet a gazdák szerint. Az esetek nagy részében már a csomagolásnál ki lehet szúrni a gyanús terméket.

Lecsapott az Ezüstfejsze Cikk

Rekordmennyiségű, 360 tonna hamisított növényvédő szert foglalt le 27 országban 20 napig tartott razziái során az Europol – közölte szerdán az európai uniós tagországok közti rendőrségi együttműködést koordináló szervezet.

Veszély a földeken: munkavédelmi tájékoztató kampány indul gazdáknak Cikk

Országos munkavédelmi tájékoztató sorozatot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a mezőgazdaságban előforduló halásos kimenetelű munkabalesetek megelőzése érdekében, a fórum következő állomása április 26-án, Szekszárdon lesz – közölte a NAK.

Növényvédő szert árusítók buktak le próbavásárláskor Cikk

Internetes apróhirdetésekben növényvédő szert árusítók körében tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei novemberben. Az akció során a hatóság összesen csaknem 200 ezer forint értékű engedélyköteles, Magyarországon azonban nem engedélyezett és magyar nyelvű címkével sem rendelkező termékkel kapcsolatosan intézkedett.

Növényvédőszer-tilalom zöldítési területeken Cikk

A Közös Agrárpolitika keretébe tartozó közvetlen kifizetésekre vonatkozó szabályok egyszerűsítése érdekében az Európai Bizottság módosította az ezeket részletező 639/2014/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletet – közölte az FM sajtóirodája.

Növényvédőszeres goji bogyó a magyar boltokban Cikk

Magyarországra is érkezett a 18 féle növényvédőszer-maradékot tartalmazó, szárított goji bogyóból. A Kínából származó termék a Cseh Köztársaságon keresztül került a hazai boltokba. A NÉBIH a RASFF (az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere) által, cseh bejelentés alapján értesült az információról.

Külföldről vásárlás, belföldi értékesítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kezdő vállalkozás vagyok a takarmány és a növényvédőszerek kereskedelmében. Szeretnék Lengyelországból és esetleg más, nem uniós országból vásárolni. Ebben az esetben ugye adómentesen kapom az árut, és, ha belföldön értékesítem, akkor nekem kifizetik az áfát. Kérdésem az lenne, hogy ezt az áfát, amit kifizettek nekem, majd kifizetem az adóhatóságnak, visszaigényelhetem-e? És, ha igen, mire kell figyelnem? A következőkben, ha a lengyel cégnek kifizetem a lengyel áfát, és úgy hozom belföldre, abban az esetben hogyan jogtiszta az ügylet? Visszakapom-e az áfát?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Selejtezés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Külföldről származó osztalék adója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close