69 találat a(z) Lázár János cimkére

Állami vezetők csomagolhatnak, a maradók pénze V4-es lesz Cikk

Mintegy tíz háttérintézmény sorsáról zajlik még az egyeztetés a minisztériumokkal a megszüntetendő 73 hivatal közül – mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

50 százalékos béremelést ígért Lázár. „Ne vacakoljanak az ügyintézők!” Cikk

Megéri elmenni, de maradni is – vonható le a következtetés Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek a bürokráciacsökkentés kapcsán tervezett létszámcsökkentés és béremelési elképzelésekről az M1 tévének és a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozataiból.

Orbán kért valamit Tállaitól ­– évi 277 óra az életünkből Cikk

A miniszterelnök azt kérte Tállai Andrástól, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkárától, hogy tegyen javaslatot az adóeljárás módosítására – tájékoztatott a Kornyányinfón Lázár János.

Közszolgák figyelem! Most menjen, ki merre lát – önként 5-10 millióval Cikk

Lázár János a 2017-es költségvetésben a bürokráciacsökkentés jegyében 15 százalékos létszámkorrekcióra tesz javaslatot a központi államigazgatási szerveknél. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy az állami szolgálatból történő önkéntes kilépési programra is javaslatot tesz majd.

Kormánycsók a csok mellé – a tervező a felelős Cikk

Mindenki kap csok-ot, aki jelentkezik, a csokra jelentkezők a kormány csókjában részesülhetnek – jelentette ki Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Az idei költségvetésben negyvenmilliárd forintot terveztek erre a célra, de ez az összeg nem a plafon, hanem a minimum – mondta.

Aggodalomra nincs ok, a NAV biztosan megmarad Cikk

Nem vesznek el funkciók, feladatok a kormány által tervezett intézményátszervezésekkel – emelte ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Kovács Zoltán a legfontosabbnak azt nevezte, hogy egy hatékony, modern állam alakuljon ki Magyarországon – emelte ki az MTI.

Új feltételek: szorozni is kell a lakástámogatásért Cikk

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közlése szerint az új otthonteremtési rendszerben lesznek négyzetméterhatárok.

Adóügyek az ablakban − 40 milliárdos támogatás Cikk

A területi közigazgatás további fejlesztésénél arra kell törekedni, hogy minél több ügy intézését el lehessen kezdeni otthonról, továbbá lehetőség legyen az adóügyeket is a kormányablakoknál intézni − mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, a békési kormányablak átadóján.

Díjak és járulékok szűnhetnek meg Cikk

Tucatnyi állami díj és járulék megszüntetésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Állami földek eladása: művelési ágak, árak, vevők Cikk

Az állami földek egy részének értékesítéséről szóló terv elkészítésére kérte fel a kormány Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és a nemzeti földalapot – közölte a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki tájékoztatóján, Budapesten.

A fodrászok, kozmetikusok, masszőrök megússzák Cikk

Nem terjesztik ki az online kasszák használatát a szolgáltató szektorra – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy sajtótájékoztatón.

Miniszteri össztűz a NAV-vezetőkre – távozik az államtitkár is? Cikk

Személyi változást eredményezhet, hogy a változó gazdasági környezetben változnia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyakorlatának, működési technikájának – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Változások lesznek a Nemzetgazdasági Minisztériumban is. A hírek szerint távozik posztjáról Orbán Gábor, adó- és pénzügyekért felelős államtitkár.

Minimálbér-emelés: finomított a Miniszterelnökség Cikk

A minimálbérről nem a kormány dönt, annak összegéről a munkáltatók és munkavállalók érdekegyeztető fórumán születik majd döntés várhatóan az év utolsó hónapjaiban – közölte a Miniszterelnökség Sajtóirodája csütörtökön.

Nyugdíj- és minimálbér-emelés Cikk

Várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Adóváltozásokról beszélt Lázár Cikk

Mentesíthetik az önkormányzatok a háziorvosokat az iparűzési adó megfizetése alól 2016-tól – jelentette be a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink