794 találat a(z) KSH cimkére

18 százalék felett az augusztusi infláció Magyarországon a rezsidíjak emelése miatt az Eurostatnál Cikk

A magyarországi immár a negyedik legmagasabb érték az EU-ban, csak a balti országokban nőnek gyorsabban az árak – írja a hvg.hu.

KSH: nőtt az építőipari termelés volumene Cikk

2022 júliusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 0,5, az egyéb építményeké 7,0 százalékkal növekedett. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,8 százalékkal magasabb volt a júniusinál – közölte honlapján a KSH.

1 milliárd euró fölött a termék-külkereskedelmi hiány Cikk

2022. júliusban az export euróban számított értéke 13, az importé 23 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál – közölte honlapján a KSH. A termék-külkereskedelmi egyenleg 975 millió euróval romlott. Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 10, az importoldalon 3,9 százalékkal csökkent.

Rohamosan nőnek a fogyasztói árak. Alap élelmiszerek: 50 százalék fölötti drágulás Cikk

2022. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit – közölte honlapján a KSH. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,8 százalékkal nőttek.

Itt vannak a júniusi kiskereskedelmi forgalomról az adatok Cikk

2022. júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 3,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. Júliusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,9 százalékkal csökkent, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 27,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022. január–júliusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 9,3 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Itt vannak a II. negyedév külkereskedelmi termékforgalmának adatai Cikk

2022. júniusban a kivitel volumene 0,1, a behozatalé 2,9 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A passzívum 408 millió euró volt, az egyenleg 954 millió euróval romlott az egy évvel korábbihoz képest. Májushoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 2,3 százalékkal csökkent, az importé 1,2 százalékkal nőtt, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

GDP-növekedés: itt vannak a KSH adatai a II. negyedévről Cikk

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2022 II. negyedévében 6,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez mérten 1,0, az előző év azonos időszakához képest 6,5 százalékkal emelkedett. 2022 I. félévében a gazdaság teljesítménye 7,3 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Nyugdíj: az elmúlt 22 év legrosszabb eredményét adta az idősek és az aktívak jövedelmének összehasonlítása Cikk

Megjelentek a legfrissebb statisztikák a magyar nyugdíjakról, és sajnos nem sok jót lehet kiolvasni belőlük. Soha nem voltak még ennyire leszakadva az idősek, ez pedig a nyugdíj előtt álló generációk számára is vészjósló üzenetet hordoz – írja közleményében a Bankmonitor.hu.

2116 millió euró volt a szolgáltatás-külkereskedelmi többlet a második negyedévben Cikk

2022 II. negyedévében a szolgáltatások euróban számított exportja 30, importja 28 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az aktívum 2116 millió euró volt, 537 millió euróval több a 2021. II. negyedévinél. Az előző negyedévhez mérten az export 19, az import 9,7 százalékkal, a többlet pedig 697 millió euróval növekedett – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

500 ezer forint felett a júniusi bruttó átlagkereset Cikk

2022 júniusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 503 500 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 347 200 forint volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

KSH: ezek a júniusi kereseti adatok Cikk

Júniusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 15,4 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 16,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A bruttó átlagkereset 503 500 forint, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 514 300 forint volt.

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a magyar gazdaság Cikk

A második negyedévben 6,5 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest 1,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. Az első fél évben a gazdaság teljesítménye 7,3 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egy év alatt 8,1 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene Cikk

2022 júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 8,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 4,8, az egyéb építményeké 11,7 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,2 százalékkal alacsonyabb volt a májusinál. A II. negyedévben az építőipar termelői árai – egyes építőanyagok jelentős drágulása miatt – 25,0 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése Cikk

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint – közölte az MTI.

KSH: 1,5 százalékkal nőtt az ipari termelés Cikk

2022 júniusában az ipari termelés volumene 1,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,8 százalékkal bővült. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ugyanakkor a legnagyobb súlyú alágakban a termelés volumene nőtt, a legerőteljesebben a villamos berendezés gyártásában. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2022. májusinál 0,6 százalékkal nagyobb volt – közölte pénteken honlapján a KSH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Taós fejlesztési tartalék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink