179 találat a(z) Kína cimkére

A Toyota ismét elhalasztotta kínai gyáraiban a termelés újraindítását Cikk

A Toyota japán járműgyártó pénteken bejelentette, hogy az új koronavírus terjedése miatt csak február 17-e után indítja újra a termelést négy kínai gyárában.

Afrikai sertéspestis: csökken a globális sertéshústermelés Cikk

Az olyan afrikaisertéspestis-vírus által érintett régiókban, mint Ázsia, Kelet-Európa és Afrika, várhatóan csökkentik a termelést, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.

Vámszakértői kérdés kínai dropshipping ügyében Kérdés

Egyéni vállalkozó a webshopban rendelt árut (festmény-nyomat) dropshipping értékesítéssel juttatná el a vevőkhöz. A jellemző vételár szállítással 10-40+ USD között lesz. A vevők uniósak és 3. országbeliek is lesznek. A kínai dropshipping szerződések általános jellemzője: kifizetéskor az áruk tulajdonjoga átszáll a vállalkozóra, az áru ezután a vállalkozó megbízásából a kínai nagykereskedőtől közvetlenül a vevőhöz érkezik postai úton. Az uniós vevőkkel kapcsolatban kérjük elsősorban a véleményét: – Hogyan kellene szervezni a termék vámkezelését, olyan értékű árunál, amit kiválasztanak vámkezelésre. Ennek is két esete, ha az ügyfél előre megfizeti az áfát a vállalkozónak vagy nem? – Legális-e a kereskedés, ha a vevőhöz érkező termékek ára postázással együtt sem éri el a 22 eurót? Felmerül a kérdés, hogy itt kereskedelmi forgalmi mennyiségű áruról van szó (a vállalkozó szemszögéből), és vonatkozik-e erre is a 22 eurós áfamentesség (ha vevői csomagonként nem éri el az érték a 22 eurót)? – Ha a fenti kialakítást nem találja jogszerűnek, tud-e olyan tanácsot megfogalmazni, amivel jogszerűvé tehető? – Kérem, segítsen még értelmezni, a 37 eurós "kiskapu" mennyire áll erre a helyzetre, és hogyan lehetne beépíteni a folyamatba: a 2017. évi CLII. törvény 162. § (5) bekezdésében: “(5) A vámhatóság által kiszabott... kis összegű, 10 EUR-nál... kevesebb egyéb terhek összegét... nem kell megfizetni, illetve visszafizetni." (37 eurós áru terhe csak a 27% áfa, azaz 9,99 EUR)!

Fegyverszünet az USA és Kína közötti kereskedelmi háborúban? Cikk

A jövő héten aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást.

Nagy-Britanniában vámolva Kérdés

Kérdésem a következő: A társaság Kínából rendelt meg egy árut, amit érthetetlen okból Nagy-Britanniában vámoltak, és a vámügyintéző társaság kifizettette velünk a 20%-os importáfát. Addig nem kaptuk meg a kért terméket, amíg ezt ki nem fizettük. Hogyan lehet ezt visszaigényelni?

Drágult a kőolaj Cikk

Több mint egy dollárral emelkedett a kőolaj világpiaci ára ma azokra a hírekre, melyek szerint a nagy olajexportáló országok szövetsége kitermelésük eddiginél nagyobb mértékű csökkentéséről dönthetnek e heti ülésükön, miközben Kína feldolgozóiparának élénkülése a kereslet erősödését jelezheti előre.

Import vám és áfa harmadik országból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy jelenleg használt gépjárművek kereskedésével foglalkozó egyéni vállalkozó, aki a különbözeti áfa szabályai szerint adózik. Szeretne webshopot nyitni, ahol ruházati cikkeket és egyéb kellékelet árusítana. A dolog pikantériája, hogy harmadik országból (Kína) szeretné beszerezni az áruit ehhez a tevékenységhez. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben át kell-e térni a normál ÁFA számításra, illetve a vám és egyéb terhek megfizetése mellett milyen költségekkel kell számolnia? Megkönnyíti-e a dolgát, ha a kínai partnernek van európai raktára, telephelye? Válaszát előre is köszönöm!

Tengervízből nyerne ki uránt Kína Cikk

Kutatási és innovációs szervezetet hozott létre a kínai CNNC állami atomenergetikai vállalat olyan új technológia kifejlesztésére, amellyel uránt lehetne kinyerni a tengervízből.

USA–Kína: fokozatosan törlik a pótvámokat Cikk

Az Egyesült Államok és Kína megállapodott abban, hogy a kétoldalú kereskedelmi tárgyalások előrehaladásával párhuzamosan megszüntetik az egymás termékeire korábban bevezetett pótvámokat – közölte a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

A tokaji borok is benne vannak az EU és Kína közötti földrajzi árujelző oltalmi megállapodásban Cikk

Első körben 100-100 kurrens európai és kínai termék földrajzi árujelzőjének védelméről kötött megállapodást szerdán az EU és Kína. A százas, de négy év múlva újabb 175 termékkel bővülő listán egy Hungarikum is szerepel, a Tokaji bor.

Újabb közvetlen repülőjáratok Kínából Budapestre Cikk

Újabb két kínai városból indul közvetlen repülőjárat Budapestre, amivel a magyar főváros vezető helyre kerül a közép-európai térségben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Sanghajban magyar újságírókkal.

Trump két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok bevezetését Cikk

Az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését – közölte Donald Trump amerikai elnök szerda este Twitteren.

Dropshipping magyar vállalkozással az USA-ba értékesítve Kérdés

Kedves Szakértő! Kérdéseim a következők lennének: Adott egy magyar egyéni vállalkozás (katás, alanyi adómentes). A tanácsadás az úgynevezett dropshipping értékesítéshez kellene nekem. Az üzlet alapja az, hogy adott egy webshop angol nyelven, amely amerikai ügyfeleknek értékesít, úgy, hogy a bolt nem tart raktárkészletet, hanem egy kínai nagykereskedővel áll szerződésben. Az ügyfél megrendeli a kiskereskedő webshopból a terméket, de azt a nagyker fogja kiszállítani a vásárlónak, a kisker webshop által kiállított számlával, logóval. (Kínában vannak kifejezetten erre specializálódott nagykereskedések.) A nagykereskedés elkészíti a számlát a webshopnak, amely kifizeti azt, és az ebből adódó árrés lesz a nyereség. A kérdés itt az, hogy egy magyar vállalkozással ez hogyan kivitelezhető? A kiskereskedés hány százalékos áfás számlát állít ki? A magyar, vagy az adott országbeli áfakulcsot kell alkalmazni? Hogyan számolódik el ilyenkor a bevétel a NAV felé? Vámköltség keletkezhet-e a termékeken? Amennyiben az alanyi adómentes, katás vállalkozás nem jó ezen tevékenységhez, milyen vállalkozásformával lenne megvalósítható? Esetleg érdemes amerikai cégben gondolkodni? Köszönöm válaszát!

Amerikai importvámok: folytatódnak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások Cikk

Szeptember közepén szakértői szintű egyeztetésre kerül sor az Egyesült Államok és Kína között kereskedelmi kérdésekben, ahol előkészítik a két ország minisztereinek október eleji tárgyalását – jelentették be csütörtökön Washingtonban és Pekingben.

Amerikai importvámok: Kína újabb panaszt nyújtott be a WTO-nál Cikk

Panaszt emelt Kína a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) amiatt, hogy az Egyesült Államok szeptember 1-jétől újabb kínai árucikkekre vetett ki 15 százalékos pótvámot – közölte a kínai kereskedelmi minisztérium.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs