14 találat a(z) Juncker cimkére

EU-bővítési évforduló: Juncker mérleget vont a befektetésekről Cikk

Történelmi fontosságú pillanat volt az Európai Unió 15 évvel ezelőtti bővítése, amelynek során tíz, jórészt volt szocialista ország csatlakozott a közösséghez – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Megszűnik az óraátállítás Cikk

Az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, és át kell térni az állandó nyári időszámításra – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a ZDF német országos közszolgálati televíziónak.

Amerikai szójababban fürdik Európa, cserébe megúszta az autóipari védővámokat Cikk

Júliusban több mint 280 százalékkal nőtt az Egyesül Államokból (USA) az Európai Unióba (EU) exportált szójabab mennyisége az egy évvel korábbihoz képest. De még ennél is meghökkentőbb adatot mutatott az amerikai szójalisztbehozatal: júliusban 185 ezer tonna volt, ami az egy évvel ezelőttihez képest 3337 százalékos növekedés – közölte az Európai Bizottság.

Folytatódik az amerikai–EU nyilatkozatháború Cikk

Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegette meg szombaton az Európai Uniót, hogy „adót fog kivetni az Európában gyártott autókra”, ha az unió tényleg megtorló intézkedéseket hoz válaszul arra, hogy az Egyesült Államok vámot készül bevezetni az acél és az alumínium importjára.

Uniós válasz az amerikai importvámokra Cikk

Az Európai Unió napokon belül „határozott és arányos” választ fog adni az Egyesült Államok által bejelentett kereskedelmi korlátozásokra – közölte csütörtök este Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Szenzorokkal vizsgálják majd a kettős élelmiszerminőséget Cikk

Áprilisra elkészül az a közös bevizsgálási módszertan, amivel az EU tagállamaiban a kettős élelmiszerminőség előfordulását tesztelik majd – jelentette be pénteken Prágában Vera Jourová, az Európai Bizottság igazságügyi- és fogyasztóvédelmi biztosa. A tagállamok többségében elérhető termékekből egy fogyasztói kosarat hoznak létre, és ezeket vetik majd alá vegyi és érzékelő tesztnek.

Az adózást és a tb-t is harmonizálni kell az EU-ban Macron szerint Cikk

„Nagyon európaiként" értékelte Jean-Claude Juncker bizottsági elnök Emmanuel Macron keddi beszédét, amelyben a francia elnök a közös piac alapítóinak „vízióihoz való visszatérést” javasolta, megoldásként is a szélsőjobboldal térnyerése ellen. Hangzatos elvek megfogalmazása mellett több mint húsz tételből álló konkrét kezdeményezést is tett, bírálói szerint sok esetben már korábbról ismert ötleteket is felmelegítve.

Amerikai szankció Oroszországgal szemben: az Európai Bizottság az európai cégek mellett Cikk

Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy válaszlépéseket tegyen, miután az uniós biztosok testülete szerdai ülésén aggodalmát fejezte ki, hogy az amerikai képviselőház olyan új szankciókat bevezetését szavazta meg Oroszország ellen, amelyek súlyosan érinthetik az európai vállalatok érdekeit – közölte az Európai Bizottság sajtószolgálata.

Az uniós tagállamokba kiküldött munkavállalók juttatásairól is beszélt Juncker Cikk

A következő 12 hónapot lényegesnek tekinti az EU egységének helyreállítása szempontjából, ezért egy konkrét intézkedéseket magába foglaló „pozitív programot” hirdetett az Unióról szóló helyzetértékelésében szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Juncker tagadja az őt ért vádakat Cikk

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Luxemburg volt kormányfője csütörtökön egy európai parlamenti (EP) különbizottság előtt tagadta, hogy miniszterelnökként adóparadicsommá tette a nagyhercegséget.

Adóelkerülés vagy optimalizálás? Nekimennek az ultrák Junckernek Cikk

Bizalmi szavazást tart, valószínűleg már a jövő heti strasbourgi ülésén az Európai Parlament Jean-Claude Juncker bizottsági elnökről, miután Nigel Farage és Marine Le Pen közös kezdeményezésére összegyűlt az ehhez szükséges aláírások száma, (a 10 százalékot kitevő 76 képviselő kézjegyével). Az EP középpártjai közül egyik sem támogatta az akciót.

Titkos adóügyi megállapodások: a volt miniszterelnök szerint jogszerűek voltak Cikk

Luxemburg adóügyi gyakorlata teljesen jogszerű volt - mondta pénteken Brüsszelben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki 1995 és 2013 között töltötte be a nagyhercegség miniszterelnöki posztját.

Titkos megállapodásokat kötöttek az adóhivatallal. Balhé az Európai Parlamentben Cikk

Elkezdte gyűjteni az aláírásokat az Európai Parlament (EP) radikális baloldali frakciója annak érdekében, hogy az uniós parlament bizalmi szavazást tarthasson a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságról - közölte kedden a képviselőcsoport.

Élenjárók az adóelkerülésben Cikk

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki csaknem 20 éven át volt Luxemburg miniszterelnöke, nem hallgathat tovább, az Európai Unió pedig nem tűrheti tovább a nagyhercegség hatalmas szerepét az adóelkerülésben - írja hétfői számának szerkesztőségi cikkében a Financial Times brit gazdasági, politikai napilap európai kiadása.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés 08-as bevallás

Széles Imre

tb-szakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close