18 találat a(z) Gazprom cimkére

Levághatnák Magyarországot az orosz gázról – súlyos döntést hozott a kormány Cikk

Rendkívüli jelentőségű kormányrendelet jelent meg a csütörtök éjjeli Magyar Közlönyben, amellyel a kormány elébe akart menni annak, hogy a Gazprommal szembeni uniós gázpiaci végrehajtási ügyhalmazt a magyar állami MVM-mel szemben érvényesítsék – erősítette meg a Portfolio értelmezését egy megbízható magyarországi forrás – írja a portfolio.hu.

Óriási veszteség a Gazpromnál Cikk

A Gazprom orosz gázipari óriáscég 629 milliárd rubel (6,86 milliárd dollár; 1 rubel=3,96 forint) veszteséggel zárta a tavalyi évet nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint – áll a cég csütörtöki közleményében.

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport Cikk

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött: egyebek mellett növelnék a Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) zsanai tárolójának kapacitását, a hajdúszoboszlói tárolóban 800 millió köbméter párnagázt termelnek le és vizsgálják a szén-dioxid tárolásának lehetőségeit - közölte az energetikai vállalatcsoport hétfőn az MTI-vel.

A Gazprom gáztermelése csökkent éves szinten Cikk

A Gazprom az idei első kilenc hónapban 313,3 milliárd köbméter földgázt termelt, ami 17,1 százalékkal (64,8 milliárd köbméterrel) elmarad az egy évvel korábbitól.

Gazprom: 21 milliárd dollárnak megfelelő osztalék kifizetésére bólintottak rá a részvényesek Cikk

Oroszországban rekordnak számító osztalék kifizetését hagyták jóvá az állami többségű Gazprom orosz gázipari óriás részvényesei a pénteken tartott rendkívüli közgyűlésükön – közölte az MTI.

Újabb energetikai óriásvállalat helyi érdekeltségei kerülnek állami felügyelet alá Németországban Cikk

A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban – közölték pénteken, tette közzé az MTI.

Szijjártó Péter: a meglevő szerződésen felül is kapunk gázt, az EU visszavonta az Oroszországgal szembeni vízumkönnyítést Cikk

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében beszélt fölgázszállítási kérdésekről, illetve arról, hogy az Európai Unió milyen álláspontra helyezkedik az Oroszországgal szemben bevezetett vízumokkal kapcsolatosan.

Leállította a gázszállítást a Gazprom az Északi Áramlaton keresztül Cikk

Nullára csökkent a gázáramlás az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül, miután a Portovaja kompresszorállomáson megkezdődtek a tervezett javítási munkálatok – közölte a Kommerszant orosz gazdasági lap a vezeték üzemeltetője, a Nord Stream AG adataira hivatkozva.

Újabb gázturbinát üzemeltetését állította le a Gazprom Cikk

A Gazprom leállítja egy újabb Siemens-turbina üzemeltetését az Északi Áramlat gázvezetéken – közölte hétfőn az orosz gázipari vállalat.

Olaszországi gázszállításait is csökkentette a Gazprom Cikk

Az orosz Gazprom szerdán az előző napihoz képest mintegy 15 százalékkal csökkentette az Olaszországba irányuló gázexportját is – közölte az Eni olasz energetikai vállalat, hozzátéve, hogy nem kaptak magyarázatot a csökkentésre.

Ellenszankciókkal sújtott európai, amerikai és szingapúri cégeket az orosz kormány Cikk

Az orosz kormány 31 európai, amerikai és szingapúri energiaipari vállalatot sújtott szerdán ellenszankciókkal, köztük a Gazprom korábbi európai leányvállalatait, valamint kereskedőket és földalatti gáztárolók üzemeltetőit.

A Gazprom növelte gázexportját külföldre március első felében Cikk

A Gazprom több földgázt exportált március első 15 napján, mint február és január azonos időszakában a FÁK-országokon kívüli piacokra.

A Gazprom állítja, Ukrajnán keresztül szállít, de közben zárják is a gázcsapot Cikk

A Gazprom továbbra is a megszokott módon szállít orosz gázt Európába ukrajnai tranzittal – közölte Szergej Kuprijanov, az orosz állami holding szóvivője újságírókkal ma Moszkvában. Eközben viszont kiderült, hogy a Gazprom mára csak a 20 százalékát foglalta le a Jamál-Európa gázvezetéken elérhető tranzitkapacitásnak, aminek hírére brutális mértékben, 58 százalékkal emelkedett a gáz tőzsdei jegyzési ára.

Gazprom: meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése Cikk

Először ismerte el az orosz Gazprom gázipari vállalat, hogy meghiúsulhat az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat-2 földgázvezeték építésének befejezése. A Gazprom a holdig által kibocsátott új kötvényekhez kiadott, a hírügynökségek által ma ismertetett memorandumban nem zárta ki, hogy a politikai helyzet hirtelen megváltozása esetén a projektet fel kell majd függeszteni vagy törölni kell.

Gázhelyzet Magyarországon: csordultig vannak a tárolók Cikk

Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel 97 százalékos töltöttséget jelent a 6,33 milliárd köbméteres kapacitást tekintve – írta szombati számában a Magyar Nemzet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal közlése alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink