121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

A Lidlben már nem lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni Cikk

Mától megszűnt két utalványos fizetési mód a Lidlben – hívja fel a figyelmet a lánc a pénztáraknál a napi.hu írása szerint.

Erzsébet utalvány Kérdés

Szociális szövetkezet működik településünkön, eddig a dolgozóknak Erzsébet utalványt tudtunk adni a plusz munkáért. Január 1-jétől milyen formában tudjuk a munkájukat díjazni?

Siessen, ha még szeretne Erzsébet-utalványt venni! Egy napja maradt Cikk

Január 1-jétől megszünteti mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. – olvasható az erzsebetutalvany.hu oldalon.

2019-ben nyugdíjasnak utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját jogú (70 éves) nyugdíjast alkalmaz 4 órás munkaviszonyban. 2019-től tőle nem kell vonni csak a 15% személyi jövedelemadót. Így ha 2019-ben a saját jogú nyugdíjasnak adok 10 ezer forint Erzsébet-utalványt, akkor az nála bérnek minősül, csak a 15% szja-levonás terheli, s nem kell fizetni az utalvány értéke után szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást sem. Helyesen gondoljuk-e az előbbieket? Lehet-e gondunk belőle, hogy a többi dolgozó nem Erzsébet-utalványt kap, hanem nekik OTP Szép kártyára utaljuk az összeget? Válaszát előre is köszönöm.

Rossz hír a nyugdíjasoknak Cikk

Idén karácsony előtt nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Felmérés készült a béren kívüli juttatásokról Cikk

A magyar vállalkozásoknál a dolgozók 88 százaléka részesül legalább egy fajta béren kívüli juttatásból 2018-ban, a megkérdezett munkaadók legnagyob része, több mint 55 százaléka a leggyakrabban adott cafeteria elemnek a helyi bérlet vagy más utazási támogatást, illetve az Erzsébet-utalványt nevezte – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (MKIK GVI) csütörtökön az MTI-vel.

Étkezési Erzsébet-utalvány Kérdés

Tanulószerződéssel rendelkező diákoknak a gyakorlat idejére kötelező étkezést biztosítani. Eddig ezt étkezési Erzsébet-utalvánnyal oldottuk meg. 2019-től jövedelemként fog adózni az étkezési utalvány. A tanuló adómentes ösztöndíjából vonjuk le az étkezési utalvány szja-ját és szochót fizetünk utána?

Selyemzsinór a cafeteriának: mit is ír az új adócsomag? Cikk

Az Országgyűlés elé terjesztett adócsomag a jogalkotói szándék szerint a személyi jövedelemadóban is az adózók adminisztrációs kötelezettségeinek további csökkentését célozza, emellett – mint mindig – számos, a jogalkalmazás során felmerült probléma orvoslását célzó kiigazítást is tartalmaz, de az érdemi változtatások elsősorban a kifizetői (munkáltatói) juttatások adókötelezettségét érintik.

PTGSZLA nyomtatványon kell-e jelenteni az átutalásos számlát, ha nem a helyszínen állítják ki? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A PTGSZLA nyomtatványon minden esetben kell jelenteni az adott telephelyhez köthető, de bankon keresztül utalt összegekről készült számlát. Adva van egy vendéglátó egység, akihez különböző szállásfoglalási portálokon foglalnak, kuponokkal, Erzsébet-utalvánnyal fizetnek, nem az üzlet területén, ezeket is szerepeltetni kell a jelentésben? Mi a helyzet akkor, ha rendezvényre kibérlik, előzetesen lefoglalják és utólag átutalással fizetnek számla ellenében? Egyébként a helyszínen van online pénztárgép, melybe a készpénzzel, helyszínen utalvánnyal egyéb fizetőeszközzel fizető partnereket szabályosan rögzítik, ezzel tesznek eleget nyugta-kibocsátási kötelezettségüknek. Kérdésem az, hogy a fenti két esetben van-e bejelentési kötelezettségük?

Még nem kapta meg az Erzsébet-utalványt? Ezt kell tennie Cikk

Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel.

Nyugdíjasok: már kézbesítik az Erzsébet-utalványokat Cikk

Megkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését a Magyar Posta Zrt., folyamatosan viszi ki a küldeményeket, és mindent megtesz azért, hogy az érintettek a lehető leghamarabb megkapják – közölte a cég az MTI-vel.

Itt a lista, kik kapnak Erzsébet-utalványt Cikk

A Magyar Közlöny 2018/32. számában megjelent 34/2018. számú kormányrendelet szerint Erzsébet-utalványban részesülnek a nyugdíjban, illetve más ellátásban részesülő személyek.

Itt a jó hír a nyugdíjasoknak Cikk

Az Idősek Tanácsa azt javasolja a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, a tanács ülése utáni sajtótájékoztatón.

Ajándék Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató 2018. 01. hóban ajándék Erzsébet-utalványt ad a munkavállalóknak, 2017. évi munkájukat elismerve. Az utalványok értékét a munkaviszonyban töltött évek és munkakörök szerint is eltérő összegben határozta meg a dolgozóknak. Kérdésem, hogy a fentiek szerint elfogadható-e a juttatás béren kívülinek nem minősülő egyes meghatározott juttatásnak, ami után csak a munkáltató köteles megfizetni az adót és ehót? Tisztelettel.

Szép bevételekre számítanak a belföldi turizmusban az idén is Cikk

Növekedési rekorddal zárta a tavalyi évet a belföldi turizmus, 15 százalékkal nőtt 2017-ben, a vendégéjszakák 70 százaléka 1-2 napra szólt a Szállás.hu átfogó éves elemzése szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Apport kivonása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Pénzforgalmi áfás időszak zárása

Bunna Erika

adótanácsadó

Vissza nem szállított raklap kezelése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs