121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

A Lidlben már nem lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni Cikk

Mától megszűnt két utalványos fizetési mód a Lidlben – hívja fel a figyelmet a lánc a pénztáraknál a napi.hu írása szerint.

Erzsébet utalvány Kérdés

Szociális szövetkezet működik településünkön, eddig a dolgozóknak Erzsébet utalványt tudtunk adni a plusz munkáért. Január 1-jétől milyen formában tudjuk a munkájukat díjazni?

Siessen, ha még szeretne Erzsébet-utalványt venni! Egy napja maradt Cikk

Január 1-jétől megszünteti mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. – olvasható az erzsebetutalvany.hu oldalon.

2019-ben nyugdíjasnak utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját jogú (70 éves) nyugdíjast alkalmaz 4 órás munkaviszonyban. 2019-től tőle nem kell vonni csak a 15% személyi jövedelemadót. Így ha 2019-ben a saját jogú nyugdíjasnak adok 10 ezer forint Erzsébet-utalványt, akkor az nála bérnek minősül, csak a 15% szja-levonás terheli, s nem kell fizetni az utalvány értéke után szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást sem. Helyesen gondoljuk-e az előbbieket? Lehet-e gondunk belőle, hogy a többi dolgozó nem Erzsébet-utalványt kap, hanem nekik OTP Szép kártyára utaljuk az összeget? Válaszát előre is köszönöm.

Rossz hír a nyugdíjasoknak Cikk

Idén karácsony előtt nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Felmérés készült a béren kívüli juttatásokról Cikk

A magyar vállalkozásoknál a dolgozók 88 százaléka részesül legalább egy fajta béren kívüli juttatásból 2018-ban, a megkérdezett munkaadók legnagyob része, több mint 55 százaléka a leggyakrabban adott cafeteria elemnek a helyi bérlet vagy más utazási támogatást, illetve az Erzsébet-utalványt nevezte – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (MKIK GVI) csütörtökön az MTI-vel.

Étkezési Erzsébet-utalvány Kérdés

Tanulószerződéssel rendelkező diákoknak a gyakorlat idejére kötelező étkezést biztosítani. Eddig ezt étkezési Erzsébet-utalvánnyal oldottuk meg. 2019-től jövedelemként fog adózni az étkezési utalvány. A tanuló adómentes ösztöndíjából vonjuk le az étkezési utalvány szja-ját és szochót fizetünk utána?

Selyemzsinór a cafeteriának: mit is ír az új adócsomag? Cikk

Az Országgyűlés elé terjesztett adócsomag a jogalkotói szándék szerint a személyi jövedelemadóban is az adózók adminisztrációs kötelezettségeinek további csökkentését célozza, emellett – mint mindig – számos, a jogalkalmazás során felmerült probléma orvoslását célzó kiigazítást is tartalmaz, de az érdemi változtatások elsősorban a kifizetői (munkáltatói) juttatások adókötelezettségét érintik.

PTGSZLA nyomtatványon kell-e jelenteni az átutalásos számlát, ha nem a helyszínen állítják ki? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A PTGSZLA nyomtatványon minden esetben kell jelenteni az adott telephelyhez köthető, de bankon keresztül utalt összegekről készült számlát. Adva van egy vendéglátó egység, akihez különböző szállásfoglalási portálokon foglalnak, kuponokkal, Erzsébet-utalvánnyal fizetnek, nem az üzlet területén, ezeket is szerepeltetni kell a jelentésben? Mi a helyzet akkor, ha rendezvényre kibérlik, előzetesen lefoglalják és utólag átutalással fizetnek számla ellenében? Egyébként a helyszínen van online pénztárgép, melybe a készpénzzel, helyszínen utalvánnyal egyéb fizetőeszközzel fizető partnereket szabályosan rögzítik, ezzel tesznek eleget nyugta-kibocsátási kötelezettségüknek. Kérdésem az, hogy a fenti két esetben van-e bejelentési kötelezettségük?

Még nem kapta meg az Erzsébet-utalványt? Ezt kell tennie Cikk

Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel.

Nyugdíjasok: már kézbesítik az Erzsébet-utalványokat Cikk

Megkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését a Magyar Posta Zrt., folyamatosan viszi ki a küldeményeket, és mindent megtesz azért, hogy az érintettek a lehető leghamarabb megkapják – közölte a cég az MTI-vel.

Itt a lista, kik kapnak Erzsébet-utalványt Cikk

A Magyar Közlöny 2018/32. számában megjelent 34/2018. számú kormányrendelet szerint Erzsébet-utalványban részesülnek a nyugdíjban, illetve más ellátásban részesülő személyek.

Itt a jó hír a nyugdíjasoknak Cikk

Az Idősek Tanácsa azt javasolja a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, a tanács ülése utáni sajtótájékoztatón.

Ajándék Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató 2018. 01. hóban ajándék Erzsébet-utalványt ad a munkavállalóknak, 2017. évi munkájukat elismerve. Az utalványok értékét a munkaviszonyban töltött évek és munkakörök szerint is eltérő összegben határozta meg a dolgozóknak. Kérdésem, hogy a fentiek szerint elfogadható-e a juttatás béren kívülinek nem minősülő egyes meghatározott juttatásnak, ami után csak a munkáltató köteles megfizetni az adót és ehót? Tisztelettel.

Szép bevételekre számítanak a belföldi turizmusban az idén is Cikk

Növekedési rekorddal zárta a tavalyi évet a belföldi turizmus, 15 százalékkal nőtt 2017-ben, a vendégéjszakák 70 százaléka 1-2 napra szólt a Szállás.hu átfogó éves elemzése szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs