60 találat a(z) Balaton cimkére

Irreálisak a balatoni bérigények – állítják a vállalkozók Cikk

Minden korábbinál nehezebb a szezonkezdés a szakképzett munkaerő hiánya és az irreális bérigények miatt a Balatonnál, ugyanakkor a növekvő kereseteknek köszönhetően kezdenek visszatérni a külföldön munkát vállaló fiatalok – számoltak be dél-balatoni kisvállalkozók egy balatonszárszói fórumon kedden.

Havi 1 milliós kereset a Balatonnál, lasszóval fogják a munkavállalókat Cikk

Havi 800 ezer-1,2 millió forintot kínálnak internetes hirdetéseikben egy szakácsnak egy hónapra – plusz szállást és ellátást –, a szakképzett pincérek pedig 500-700 ezer forinttal kalkulálhatnak jobb helyeken – írja összeállításában a Népszava.

Torkos csütörtök a Balatonnál Cikk

A Balaton körül önállóan szerveződik február 15-én – van, ahol több napon át tart – a jelentős kedvezményeket adó torkos csütörtök, amelyhez eddig 30 vendéglátóhely csatlakozott az üdülőrégió 25 településéről – számolt be Győrffy Árpád főszervező, a Balatontipp.hu régiókalauz szerkesztője mai, vendéglátósok részvételével tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban.

Balatoni halsütödéket ellenőrzött a Nébih Cikk

A balatoni halsütödék is nagyító alá kerültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén. A tesztsorozat legújabb állomásán a nyár és a Balaton slágertermékének számító sült hekk vizsgálata zajlott. Ehhez kapcsolódva a hivatal hatósági munkatársai összesen 13 halsütödét ellenőriztek, valamint több mint 160 mintán mintegy 700 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el. A hatósági ellenőrzések számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak, melynek következtében összesen több mint egymillió forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabtak ki.

Telephelynek minősül-e a balatoni strandon való árusítás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Budapesti székhelyű katás egyéni vállalkozó egy balatoni strandon gyerekek részére kézműves tárgyakat szeretne értékesíteni. Kérdésem,hogy a KEKKH-nél a balatoni strandot szükséges-e telephelyként bejelenteni? Illetve ha a vállalkozó az iparűzési adóban a helyi adó törvény 39/B. § (3) bekezdésében lévő lehetőséggel élve a tételes adózást választotta, akkor a Balaton parti község önkormányzata részére meg kell-e fizetni a 2,5 millió forint naptári nappal arányosított része után az adót? Továbbá szeretném megkérdezni azt is, hogy ha egy budapest strandon végezné ugyanezt a tevékenységet, akkor az is ideiglenes telephelynek minősülne és bejelentési kötelezettséggel járna? Gondolom, hogy itt külön HIPA-fizetés nem keletkezne, lévén, hogy a székhelye Budapesten van. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

55 balatoni strand újul meg az idén Cikk

Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-vel szombaton.

Adótraffipax: itt a lista, hol lesznek a héten a NAV-ellenőrök Cikk

Kéthetes akciósorozatot kezdenek a héten a Balatonnál a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak. A többi megyében sem tétlenkednek a revizorok, akik továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a számla-, nyugtaadás ellenőrzésére.

Munkaerőhiány a Balatonnál Cikk

A Balatonnál az idei turisztikai szezonban nagy hiány van a gyakorlattal rendelkező szakemberekből, elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból, a helyzetet ugyan enyhíti a diákok nyári munkába állása, de szükség volna állami szerepvállalásra is – mondta Kertész Rezső ügyvezető társelnök a KISOSZ (Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete) dél-balatoni turisztikai szezonindító fórumán Balatonszárszón.

Árhullám a Balatonnál Cikk

A Balaton mellett a használt üdülők ára az elmúlt egy évben 20 százalékkal emelkedett, de az átlagos négyzetméterár még mindig csak 150 ezer forint körüli – közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat az MTI kérdésére válaszolva.

Vasárnapi boltzár: mentességet kérnek a Balatonnál Cikk

A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Balatoni szállásokat ellenőriz a NAV Cikk

Sok szabálytalansággal, mulasztással találkoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az önkormányzatok adóellenőrei a Balaton parti szállásadók körében végrehajtott közös ellenőrzéseik során. Az eddigi ellenőrzések kétharmada tárt fel valamilyen szabálytalanságot, illetve hiányosságot - közölte a NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága.

Jogsértések a Balatonnál: feketemunka, pihenőidő, bér Cikk

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) július 29-31. között 161 munkáltatót ellenőrzött a Balatonon és vonzáskörzetében; a vizsgálatok során a szabálytalanságot elkövetett munkáltatók száma 131 volt.

APEH-razziák a Balaton körül Cikk

A héten három régió revizoraival megerősítve, a társszervek - munkaügyi felügyelőség, vámhatóság, fogyasztóvédelem - bevonásával több APEH ellenőrzési akcióra is lehet számítani a Balaton körül.

Álellenőrök is „razziáznak” az APEH nevében Cikk

Álellenőrök is „razziáztak” az adóhatóság nevével visszaélve a közelmúltban a Balaton partján, illetve az ország egyéb területein – közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

Koncentrált ellenőrzés a Balatonnál Cikk

Száz adóellenőr közreműködésével tartott nagyszabású ellenőrzés-sorozatot a hétvégén, a Balaton partján az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). Az ellenőrök a Vitorlás-akcióban minden második vállalkozónál találtak valamilyen szabálytalanságot, és mintegy 50 esetben végződött üzletbezárással az ellenőrzés. A mulasztáson érteknek, az előzetes számítások szerint, mintegy 23 millió forintnyi bírságot kell fizetniük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése kivás cég esetében

Széles Imre

tb-szakértő

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs