7 találat a(z) 58-as bevallás cimkére

Nyugdíjas egyéni vállalkozó Kérdés

Őstermelő 58-as bevallás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Van egy őstermelő, aki rokkantsági ellátásban részesül, az öregségi nyugdíjkorhatárt elérte. Kell neki 58-as bevallást készítenie negyedévente? Válaszát előre is köszönöm.

Egyéni vállalkozó rokkantsági ellátása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk táppénzjogosultsága pár héten belül lejár. Állapota miatt rokkantsági ellátásra, esetleg rehabilitációs ellátásra lesz jogosult. A feltételekből azt a következtetést vontuk le, hogy a megállapítás időpontjában kereső tevékenységet nem folytathat. Egyéni vállalkozásában jövedelmet nem vesz ki, 36 órás munkaviszony mellett végzi jelenleg a tevékenységet. Az 58-as bevallást rendszeresen küldjük, részére e jogviszony alapján táppénz megállapítására is sor került. Munkaviszonyát főállásában a foglalkoztató az OEP által közölt időpontban megszünteti. Az egyértelmű, hogy mindkét ellátás mellett csak úgynevezett főállású vállalkozó lehet, a jövedelmi korlátokat is számításba véve. Kérdésünk a következő: Megállapítható-e részére bármelyik ellátás úgy, hogy az egyéni vállalkozói jogviszonya a kérelem benyújtásakor fennáll? Ha nem, akkor milyen lehetőségei vannak ebben az esetben? Köszönettel: Mlinár Jánosné

Őstermelő 58-as bevallása nyugdíjba lépés után? Kérdés

T. Cím! Mezőgazdasági őstermelő vagyok. 2019. augusztus 22-én mentem el nyugdíjba. Nyugdíjasként kell-e továbbra is negyedévente az 58-as bevallást beadnom? 4 millió forint alatti árbevétellel és nyilatkozattételi jogommal élve nyújtottam be addig az 58-s bevallást.

Őstermelő járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal kapcsolatban érdeklődöm, hogy egy őstermelőként biztosított ügyfelem esetében 2020 januárjától változik-e az 58-as járulékbevallás gyakorisága? 2058-as nyomtatványon hiányzik a szociálishozzájárulás-kötelezettség bevallási sora. Negyedéves jövedelme után mikor és hol kell bevallani illetve befizetni?

'58-as bevallási kötelezettek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném sürgős válaszukat kapni arra vonatkozóan, hogy 2012-től heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellett vállalkozónak kell-e havonta 58-as bevallást adnia? Most szólitott fel a NAV, hogy pótoljam. Én úgy tudom, hogy nem kell. Kérem sürgős válaszukat. Tisztelettel: Borosné

Adószámos magánszemély és őstermelő Kérdés

Kedves Szakértő! Új ügyfelem adószámos magánszemély és egyben főfoglalkozású őstermelő. 2014-ben összes bevétele 580 ezer forint lesz. Milyen bevallási kötelezettségei vannak, kell-e havonta az 58-as bevallást beadnia, és milyen összeggel? Köszönöm a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close