27 találat a(z) 1041-es nyomtatvány cimkére

Kft.-tag jogviszonya Kérdés

Biztosítási jogviszony Kérdés

Új kata 1041 Kérdés

Átmeneti bányászjáradékban részesülő részmunkaidőben Kérdés

Átalakulás kft.-ből zrt.-vé Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya Kérdés

Egyetemi hallgató foglalkoztatása gyakornokként Cikk

Egy cég nappali tagozatos egyetemi hallgatót foglalkoztatna gyakornokként, milyen munkaügyi, illetve adózási és tb-szabályokat kell figyelembe vennie – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna jogász, tb-szakértő válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Áttérés katáról társasági adózásra: ezek a legfontosabb lépések Cikk

A jövő évben hatályba lépő kisadózókat érintő változások többeket is arra késztetnek, hogy vissza-/áttérjenek a társasági adó hatálya alá. Az áttéréssel kapcsolatban olvasónknak számviteli, adózási kérdései merültek fel, amelyeket Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt meg.

Egyszeri előadás megbízási díja Kérdés

Tanuló utólagos bejelentése Kérdés

Munkavállaló bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi tevékenységet folytató kft. a hét 5 munkanapján reggel 8 és 10 óra közötti időpontban vérvételt végez. Erre a tevékenységre munkaszerződéssel szeretne felvenni nyugdíjas szakembereket. (Az alkalmi munkavállalói jogviszony és a megbízási jogviszony nem megoldás.) A munkavégzésre három nyugdíjas szakember jelentkezett, akik a hét munkanapjain egymást felváltva végeznék a feladatot. Az egyik nap az egyik nyugdíjas munkavállaló, a másik nap a másik nyugdíjas munkavállaló látná el a feladatot, melynek nem lenne rendszere. Ebből kifolyólag heti (havi) szinten előre nem lehet megállapítani, hogy a három nyugdíjas munkavállalónak egyénenként mennyi lesz a ledolgozott óraszáma. A nyugdíjas munkavállalók órabérért dolgoznak, amit a jelenléti ív szerint számfejtenénk. Kérdésem: A 19T1041-es bejelentő nyomtatvány 13. pótlapjának 7. sorában kell a heti munkaórák számát megadni. Hogyan kell ezt a sort kitölteni, ha előre nem tudom meghatározni, hogy az adott nyugdíjas munkavállaló egy héten mennyi munkaórát dolgozik? Előfordulhat, hogy valamelyik héten nem is dolgozik, vagy csak egy-két munkanapon jön dolgozni, vagy előfordulhat, hogy a hét minden munkanapján ugyanaz a nyugdíjas jön dolgozni. Ezt még havi szinten sem lehet úgy kihozni, hogy átlagban előre meghatározható lenne a heti munkaóraszám. És az is biztos, hogy a három munkavállaló között nem egyenlően oszlanak meg a heti (havi) óraszámok. Válaszukat előre is köszönöm!

Munkaviszonyban lévő nyugdíjas kijelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkaviszonyban lévő nyugdíjasokat a 19T1041 adatlapon kell kijelenti, és annak ellenére, hogy állományban marad a dolgozó, a biztosítási jogviszony végéhez 2018.12.31-et be kell írni? Köszönettel.

Adatvédelmi nyilvántartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 250 főnél kevesebb munkavállalói létszámmal rendelkező cég vagyunk, ha jól tudom, nem kötelezettek adatvédelmi nyilvántartásra, de nekünk is ajánlott, mivel a dolgozó késére igazolást kell adni, hogy hová továbbítottuk az adatait. A bérszámfejtés cégen belül történik, de a 08-as havi bevallásokat és a T1041-es ki-bejelentéseket könyvelő cég végzi. Kell-e nyilvántartásban szerepeltetni a T1041-es jelentéseket, mivel ezekre törvény kötelez bennünket, vagy a bíróság felé továbbított adatokat, ami megint csak kötelező részünkről? Köszönettel várom válaszát.

Tagi osztalékfizetés – 08-as bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. tagja (nem társas vállalkozó) osztalékot vesz fel, melyet 08-as bevalláson jelentenünk kell. Mi a helyes alkalmazás minősége kód ebben az esetben a 08-as bevalláson? Az adóhivatal telefonos ügyintézője szerint jelentenünk kell T1041-es lapon és a 35-ös (társas vállalkozói munkaviszony mellett) alkalmazás minősége kódot kell a 08-as bevalláson szerepeltetünk, de véleményem szerint ez helytelen, mivel a tag nem válik biztosítottá az osztalékfizetés miatt, egyéb juttatást sem kap, aminek okán biztosítottá válna. Válaszát előre is köszönöm: Pallós Ivett

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Céges autó magánhasználatra

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Többes jogviszony, bejelentés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink