13 találat a(z) őrző-védő cimkére

Nem fizettek közterheket és áfát – őrző-védő cégek vezetőivel szemben emeltek vádat Cikk

Több mint ötmilliárd forintos költségvetési csalás miatt emeltek vádat őrzésvédelemmel foglalkozó cégek vezetőivel szemben – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Őrző-védő cégek vezetői ellen indult eljárás költségvetési csalás gyanúja miatt Cikk

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Áfacsalókra csapott le a NAV: 200 ember 105 helyszínen tartott kutatást Cikk

Csaknem egymilliárdos kárt okozott a költségvetésnek az az őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet, melynek tagjait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai fogtak el a közelmúltban. A bűnbandától luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg készpénzt foglalt a NAV, de csőre töltött éles lőfegyverek is előkerültek a kutatásokon, írja honlapján a NAV.

Áfacsalás fiktív számlákkal Cikk

Vádat emeltek egy őrző-védő szolgáltatást nyújtó szegedi vállalkozó és társa ellen, mert fiktív számlák felhasználásával csaknem 200 millió forint forgalmi adó befizetését kerülték el 2014-ben – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Teljesítés időpontja Kérdés

Őrző-védő számla befogadása Kérdés

T. Szakértők! Milyen kockázatot vállal a vállalkozás, ha befogad olyan számlát, melynek kiállítójával kapcsolatban megvizsgálja ugyan a foglalkoztatotti körülményeket, mégsem mondja fel a szerződést. Milyen jogcímen tagadhatja meg a NAV, a számlában foglalt áfatartalom levonását?https://adozona.hu/altalanos/Az_orzovedo_cegek_ellenorzesere_buzditja_a__1066N7 Köszönettel

Az őrző-védő cégek ellenőrzésére buzdítja a megbízóikat a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai alapján a személy- és vagyonvédelmi szektorban jellemző a számlázási láncolatokkal elkövetett adókijátszás, adóelkerülés. Ennek leggyakoribb formája, hogy az áfaszabályok kijátszásán túl a vagyonőrök foglalkoztatása után nem fizetik meg a közterheket.

Iparűzési adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Iparűzési adóval kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni. Egy vagyonvédelmi vállalkozás több megyében végez folyamatosan őrzés-védelmi feladatot. Ez a tevékenység nem telephelyengedélyhez kötött. Az őrzési tevékenység értelemszerűen a megrendelő székhelyén, telephelyén történik. A helyi adó törvényből számomra az derült ki, hogy ennél a tevékenységnél, nem keletkezik a társaságnak a székhelyétől eltérő önkormányzatnál iparűzési adó bejelentési és fizetési kötelezettsége, mivel nem keletkezik telephelye. Érdeklődtem hasonló profilú vállalkozásoknál, és mindegyikük kizárólag a székhelyük szerinti önkormányzatnak fizet iparűzési adót, tehát nem osztja meg az adó alapját, függetlenül attól, hogy más-más önkormányzathoz tartozó településeken is végez őrzést. Jól értelmezem a törvényt, illetve helyes ez az eljárás? Várom szíves válaszát. Havasi Györgyi

300 millió forintos adó- és járulékcsalással gyanúsítanak vagyonvédelmi cégeket Cikk

Háromszázmillió forint kárt okozott az államnak a gyanú szerint egy vagyonvédelemmel foglalkozó cégláncolat, amelynek tagjai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

NAV-kommandósok csaptak le az őrző-védő láncolatra Baranyában Cikk

Vagyonvédelemmel és takarítással foglalkozó bűnszervezet vezetőit vették őrizetbe az adóhatóság pénzügyi nyomozói a NAV kommandósainak segítségével. A bűnszervezet csaknem másfélmilliárd forintot csalt el.

Őrző-védő cégek vezetőit ítéltek börtönre adócsalásért Cikk

Őrző-védő cégek vezetőit sújtotta két év három hónap és hat év közötti börtönbüntetéssel csütörtökön jogerősen a Szegedi Ítélőtábla, mert a vádlottak hosszú időn keresztül fiktív alvállalkozói hálózatot működtetve nem fizettek be több száz millió forint adót.

Így verik át az őrző-védőket Cikk

A személy- és vagyonvédelmi ágazatban találták a legtöbb visszaélést a munkaerő-kölcsönzési szabályok betartásának ellenőrzésekor a munkaügyi felügyelők – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentéséből.

Őrző-védők: mi, mennyi? Eldönti a miniszter Cikk

Az építőipar után a vagyonvédelmi szolgáltatóknál is kötelező lesz a minimális rezsióradíj meghatározása, ennek az eljárási szabályait hozta nyilvánosságra a kormány a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendeletében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Örökölt termőföld eladása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink