7 találat a(z) üzletvezetés cimkére

Ezt érdemes tudni a jogi személyek és egyéb szervezetek adóügyi illetőségéről Cikk

A cikk e gyakran használt kifejezés tartalmát és jelentőségét vázolja, különös tekintettel arra, ha az illetőséget az üzletvezetés helye alapján kell meghatározni.

OECD – adózási iránymutatások a járvány idejére Cikk

Az OECD 2021. január végén közzétette az adóegyezményekről és a COVID-19 világjárvány hatásairól szóló átdolgozott iránymutatását. Az Andersen Magyarország összefoglalta a dokumentum fontosabb ajánlásait.

Jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy most alakuló egyszemélyes kft.-ben a tulajdonos munkaviszonyban látja el az üzletvezetést és a szakmai feladatokat, a gépi forgácsolást. Kérdésem, hogy a társasági szerződésbe ezt bele kell fogalmazni? Illetve a biztosítotti bejelentést hogy kell megtenni: melyik bevalláson, milyen jogviszonyt, milyen időponttól, a megalakulás vagy a bejegyzés időpontjától? Válaszát előre is köszönöm!

Sokat spórolhat az adón a cége, ha így adja el az üzletrészét Cikk

Gondos adótervezéssel, adóelkerülési manőverek nélkül csökkenthetik társasági adókötelezettségüket azok a vállalkozások, amelyek nyereséggel értékesítik egy másik társaságban lévő részesedésüket. A kulcs a bejelentett részesedés. Cikkünkben részletezzük, hogy ez mit is takar.

Bt. beltag 36 órán túli munkaviszonnyal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném az alábbiakban. Adott egy bt. egy beltaggal, egy kültaggal, mindketten tagok a betéti társaságban, és mindketten rendelkeznek más munkáltatónál 36 órán túli munkaviszonnyal. A jelenlegi társasági szerződés szerint a beltag az üzletvezetésre jogosult. Az üzletvezetést ellátja és nulla forint díjazás mellett személyesen is közreműködik, 36 órán túli munkaviszonya mellett. A kültag a más munkáltatónál meglévő 36 órán túli munkaviszonya mellett a bt.-ben is heti 10 órás munkaviszonyban dolgozik. Az új Ptk. szerint hogyan módosítsák a társasági szerződést, a beltag jogviszonyát hogyan jelöljék meg úgy, hogy a beltag végezhesse továbbra is az ügyvezetést és a személyes közreműködést nulla forint ellenében? Köszönettel.

Üzletvezetés átadása Kérdés

Tisztelt Szakértő!Adott egy Bt, ahol az üzletvezető gyermekvállalás miatt átadná a vezető tisztségviselői posztot. Két lehetséges jelölt van, az egyik a társaság egyetlen beltagja, aki a Bt-ben társas vállalkozóként dolgozik, minden hónapban fix társas vállalkozói kivétet vesz fel, máshol semmilyen jogviszonya nincs. A másik a társaság kültagja, aki személyesen nem működik közre a társaságban, egyéni vállalkozóként biztosított. A kérdés az lenne, milyen további járulékok terhelik a Bt-t egyik illetve másik esetben amennyiben a feladatot mindkét jelölt 0 Ft-ért vállalná el.Válaszát előre is köszönöm!

Képviselet - üzletvezetés bt-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaságban 4 db képviseletre jogosult kültag van és egy beltag, aki üzletvezetésre jogosult. Járulékok (társas vállalkozásra vonatkozóan) tekintetében a 4 kültag is járulékköteles? (Nincs főállásuk máshol, nincs egyéb jogviszonyuk sem). A beltag tekintetében biztosak vagyunk benne, hogy a minimálbér után szochót stb. fizet, de a 4 kültagot illetően összezavarodtunk. Maga a képviseleti jog szerintünk nem járulékköteles.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozótól ingatlanbérlés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs