33 találat a(z) üzemanyagkártya cimkére

Cégautó költségeinek elszámolása Kérdés

Üzemanyagkártyás vásárlás nem adóügyi bizonylat Kérdés

Üzemanyagkártya üzletpolitikai célból Kérdés

Üzemanyagkártya ajándékba Kérdés

Mol-ajándékkártya Kérdés

Bérbe adott gépkocsi tankolása Kérdés

Kellemetlenség kompenzálása Kérdés

Üzemanyagkártya-juttatás (kérdés folytatása) Kérdés

Üzemanyagkártya-juttatás Kérdés

Üzemanyagkártya saját gépkocsi munkavégzési célú használatához Cikk

A munkavállaló a hatályos belső szabályozások alapján jogosult a társaság tulajdonában álló (illetve bérelt) gépjármű magáncélú használatára. Viszont gépjárművet nem kapna, hanem kizárólag egy, a társaság nevére szóló tankolókártyát, amellyel a munkavégzésre is használt saját gépjárművének üzemanyag-ellátását fedezné a társaság, illetve az országos autópálya-matricát. Keletkezik-e jövedelme a munkavállalónak, illetve hogyan számolható el (mind a munkavállalói, mind a munkaadói adó és járulék szempontjából)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Üzemanyagkártya Kérdés

Dolgozói csomag (üzemanyagkártya, mobiltelefon) Kérdés

Céges Mol-kártyához kapcsolódó multipont Kérdés

Céges Mol tankolási kártyához a dolgozó nevére szóló, de csak a céges kártyával érvényes Multipont kártyát kapnak a dolgozók. A pontokat különböző termékre válthatják, illetve kedvezményeket vehetnek igénybe, magánemberként. A kérdésem, hogy ezután a cégnek vagy a magánembernek kell-e, és ha igen, mi alapján természetbeni juttatás címen szja-t fizetni?

Összesítő nyilatkozat Kérdés

Nemzetközi teherfuvarozást folytató kft. a Schenker Logistic Nederland B.V. által biztosított üzemanyagkártyával tankol az EU területén, melyről havonta 2 alkalommal készül összesítő számla. A számla országonkénti részletezéssel (az ország áfájának feltüntetésével) készül, a számlázás azonban mindig nettó összegben tartalmazza a fizetendő üzemanyag árát. A holland cég a Magyarországon vásárolt üzemanyagot is nettó módon számlázza. Kérdés: közösségi termékbeszerzésnek minősül a a nettó módon leszámlázott üzemanyag, és ezért az összesítő nyilatkozaton kell-e szerepeltetni? Köszönettel: Maróthiné

Marketing célú üzemanyagkártya-ajándék elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gumiszereléssel foglalkozó vállalkozásnak (kft.) a beszállítója felajánlotta, hogy az általa gyártott, illetve forgalmazott márkájú, 4 db autógumi értékesítése esetén, minden vásárló részére adjon a gumimérettől függően 6000, illetve 12 000 forint értékű üzemanyagkártyát ajándékba. Ezt az üzemanyagkártyát bármely üzemanyag-forgalmazónál megvásárolhatja a kft. Az így megvásárolt üzemanyagkártyák ellenértékét a gumiforgalmazó cég felé a kft. marketingköltség címén kiszámlázhatja. Kérdésünk az, hogy az ajándékba adott üzemanyagkártyákat milyen adókötelezettség terheli, függetlenül attól, hogy a vásárló magánszemély vagy gazdálkodó szervezet, illetve fel kell-e tüntetni a gumiértékesítésről kiállított számlán, mint áfás értékesítés, amely pénzügyi teljesítést nem igényel. Az üzemanyagkártya vásárlásakor levonásba helyezhető-e az áfa, ill. elszámolható-e a marketingköltségek között? Segítő válaszát köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készletlopás elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üzemanyag-elszámolás egyesületnél

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Adomány, támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs