122 találat a(z) ügyvédi iroda cimkére

Egyéni ügyvéd átalakulása ügyvédi irodává Kérdés

Evásból katás ügyvédi iroda jogviszony rendezése Kérdés

Ez már a vége? Így élesedne 2021-re a kata és a kiva Cikk

Aki arra számított, hogy a kisvállalati adónak (kiva) és a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) 2021. január 1-jétől ténylegesen hatályba lépő szabályait majd csak október-november környékén ismerhetjük meg, annak valószínűleg igaza lesz: az Országgyűlés elé terjesztett T/13258. számú, egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat ugyanis érinti a kisadózás szabályait is. Cikkünkben ezeket foglaljuk össze és elemezzük.

Ügyvédi iroda Kérdés

Ügyvédi iroda átalakulásának (kiválás) könyvvizsgálata Kérdés

Katás ügyvédi iroda tagja milyen jogcímen utalhat a saját bankszámlájára? Kérdés

Öröklés Kérdés

Ügyvédi iroda – letéti költségek továbbterhelése Kérdés

Ügyvédi iroda bevallások Kérdés

Ügyvédi iroda – beszámoló közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyvédi iroda a beszámolóját köteles-e közzétenni valahol? Az ügyvédi irodával kapcsolatos nyilvános adatok hol érhetők el? Másik kérdésem, hogy ha változik a cég elektronikus elérhetősége, azt milyen módon tudom bejelenteni (nyomtatvány, cégbíróság?) Köszönöm a választ!

Katás ügyvédi iroda és ingatlan-bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Adott egy XY ügyvédi iroda, amely a kata adózást választotta. Az ügyvéd azonban (már az ügyvédi iroda megalapítása előttről) ingatlant is bérbead. Az a kérdésünk, hogy az ügyvédi iroda katás éves bevételi határába, a 40 százalékos plusz adó meghatározásához, beleszámít-e az ügyvéd bérbeadási tevékenységéből származó bevétel is? Vagy ezt csak és kizárólag az egyéni vállalkozóknál kell figyelni? Köszönjük szépen a segítséget!

Mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Ügyvédi iroda készíthet-e mikrogazdálkodói beszámolót, ha egyébként az értékhatárokba belefér?

Ügyvédi Iroda könyvelése Kérdés

Ügyvédi Irodát kettős könyvelés szerint könyvelem. Év végén a mérleget hová kell beküldeni, illetve milyen speciális szabályok vonatkoznak a könyvelésére?

Jegyzett tőke emelése ügyvédi irodánál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyvédi Iroda könyvelését látjuk el. Az ügyvédi iroda tevékenységében alvállalkozóként rész vesznek más ügyvédi irodák is. Ezek között az ügyvédi irodák között van olyan, amelyiknek tagja egyben tag is megbízónk ügyvédi irodájában. Megbízónk az alábbi javaslattal fordult hozzánk: Azoknál az alvállalkozó ügyvédi irodáknál, ahol az ügyvédi iroda tagja egyben a megbízónk ügyvédi irodájának is tagja, a megbízó részére elvégzett, de még ki nem számlázott szolgáltatások díját szeretnék jegyzett tőke emelésére felhasználni. Véleményünk szerint mivel Megbízónk ügyvédi irodájával alvállakozóként az ügyvédi irodák állnak üzleti kapcsolatban, ezért az "alvállalkozó ügyvédi iroda még ki nem számlázott követelése" nem vehető figyelembe, mint az egyéni ügyvéd tőkeemelési "lehetősége". Kérjük segítségüket, hogy a véleményünk helyálló-e! Köszönettel: Balázs Józsefné DEFTER Kft. ügyvezető

Katás bevétel ügyvédi Irodánál, egyéni ügyvédnél Kérdés

Tisztelt Adótanácsadó! Katás ügyvédi Iroda, illetve katás egyéni ügyvéd esetén az ügyfél helyett megfizetett, majd az ügyféltől utólag bekért költségek a katás bevételbe beszámítanak-e? Ilyen felmerült költségek például az ügyfél helyett megfizetett illeték, közzétételi díj, fizetési meghagyás díja MOKK részére, végrehajtó által kért végrehajtási díj, tulajdoni lap beszerzése miatt felmerült költség, adásvételi szerződés esetén tulajdonjog bejegyzése miatti földhivatali eljárási díj, ügyfél helyett átutalt perköltség. Az utólag bekért költségek díjbekérő alapján kerülnének az ügyvédi iroda, egyéni ügyvéd bankszámlájára/pénztárába, melyről már számla nem kerülne kiállításra. A felmerült költségekről a költségek jogosultjaitól (például MOKK, Földhivatal, VH iroda stb.) az ügyfél nevére lennének a számlák kiállítva. Tsgy

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close