35 találat a(z) útiköltség cimkére

Tanulmányút adókötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ingatlantervező kft. tanulmányutat tervez 5 fő tervező dolgozójának és a két fő ügyvezetőnek Hollandiába. A tanulmányút célja "Modern épületek, megtekintése, tervezési ötletek gyűjtése". Külföldi partnerrel igazoltatni nem tudja, és hivatalos rendezvény sincs ebben az időben. Az a kérdésem, hogy útiköltség és szállásköltség az úttal kapcsolatban a vállalkozás érdekében felmerült költségként elszámolható-e , illetve egyéb adófizetési kötelezettség keletkezik-e ? Az útiköltségről és a szállás költségéről számlával fognak rendelkezni. Várom szíves visszajelzésüket.

Utazási költség elszámolása Kérdés

A kft. alkalmazottait Budapesten, lakóhelyétől 150 kilométerre foglalkoztatja. A munkavállalók a buszvezetőtől a kft. nevére kérnek számlát. Kérdésem: elszámolható-e teljes egészében az útiköltség, és visszaigényelhető-e az áfa?

Útiköltség fizetése megbízás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy amennyiben megbízási szerződéssel foglalkoztatnak és a 10 százalékos költségátalányt választottam, kaphatok-e ezen felül 9 Ft/km útiköltség-térítést adómentesen, vagy ebben az esetben a tételes költségelszámolást kellett volna választanom?

Megbízási jogviszonyban útiköltség térítés Kérdés

Egy cég megbízási jogviszonyban közreműködő dolgozójának kiküldetési rendelvényre útiköltség térítést fizet, azonban a kifizetett költségtérítés meghaladja a jogszabályban meghatározott normát. A meghaladó - nem adómentes - rész tekintetében kinek? (megbízottnak/megbízó cégnek) és milyen bevallási kötelezettségei, adó- és járulékterhei vannak?

Útiköltség ÁFA-tartalma a számlában Kérdés

Oktatással foglalkozunk. Előadóink, vizsgáztatóink külsős emberek. Az oktatás vagy vizsgáztatás végeztével számlát állítanak ki felénk amely tartalmazza a oktatás illetve vizsgáztatás díját + az útiköltséget. Az oktatás illetve vizsgáztatás nálunk lehet ÁFA-s és nem ÁFA-s tevékenység is. Kérdésem az, hogy a számlában feltüntetett útiköltség megtérítése igazodik-e a tanfolyam ÁFA tartalmához, vagy sem. Melyik törvény szabályozza ezt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs