41 találat a(z) összesítő jelentés cimkére

Alanyi mentes katás közösségen belüli szolgáltatásnyújtása Kérdés

Itt a 2021. évi áfabevallás és az összesítő jelentés tervezete Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2165 jelű áfabevallás nyomtatványképét, a mezőkhöz tartozó közös azonosítókat, valamint a 2165M alnyomtatvány (összesítő jelentés) kitöltésére vonatkozó szabályokat.

Láncügylet – közbeeső vevő közösségen kívüli Kérdés

Import termék más tagállami szabadforgalomba helyezés utáni behozatalának bizonylatolása, bevallása II. Kérdés

65M Összesítő jelentés Kérdés

Összesítő jelentés 2020. július 1-jétől Kérdés

65M kitöltése díjbeszedő összesítője esetén Kérdés

Összesítő jelentés Kérdés

Külföldi szállítótól kapott bónusz Kérdés

A magyar bejegyzésű kft. külföldi szállítójától bónuszt kapott az előző évben elért forgalom alapján. A szállító a bónuszról jóváíró számlát állított ki. Hogyan kell szerepeltetni az összesítő jelentésben a bónuszt? Szolgáltatás vagy termékértékesítésről van szó? Ki nyújtotta a szolgáltatást? Helyes, hogy a szállító állított ki számlát? Segítségüket köszönöm.

Számlánként félmillió forint bírság is járhat júliustól, ha nem jól jelentjük az adatokat Cikk

Jövő júliustól már értékhatártól függetlenül kell a vállalkozások számlázó programjainak valós időben adatot küldenie a NAV számára a vevőknek kiállított számlákról. Ezzel párhuzamosan a vevőknek az áfabevallásuk mellékleteként bármilyen kis áfatartalmú befogadott számláról is adatot kell szolgáltatniuk, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Uniós ügyfélnek kiadott számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem, aki alanyi adómentes egy Nagy-Britanniában élő vállalkozónak adott ki 40 000 forintról számlát. Neki van uniós adószáma, de mint hosszas nyomozás után kiderült a vállalkozónak nincs. Mivel alanyimentes, ezért áfa nélkül állította ki a számlát feltüntetve rajta az AM jelzést. Kell-e ebben az esetben a 65-ös áfabevallásban, vagy az összesítő jelentésben bevallani? Köszönettel: Burián Tamásné

Számlakorrekció nemzetközi ügyleteknél Cikk

A globalizáció egyre nagyobb térnyerése, ezen belül az uniós üzleti kapcsolatok kihat a vállalkozások életére is. A nemzetközi ügyletekben is gyakran előfordul, hogy a magyar adóalanyok külföldi partnerüktől helyesbítő számlákat kapnak, cikkemben ezen korrekciók kezelésével foglalkozom.

Előleg az áfában – adóztatás, árfolyam, összesítő jelentés Cikk

Mikor adóztatási tényállás az előleg, mikor csupán egy finanszírozási kérdés, illetve mi minősül egyáltalán előlegnek? Ezen kérdésekre keresem a választ jelen cikkemben.

Összesítő jelentés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Összesítő jelentésben szereplő számlákkal kapcsolatos a kérdésem. Áprilisi, adott előleget tartalmazó, szállítói számla adatai: 438 ezer+118 ezer forint áfa, ezért az áprilisi áfa-bevallás összesítő jelentésben feltüntetésre került az M-02-es lapon. Májusban megérkezett a végszámla 410 ezer+111ezer áfa értékben, amiből levonásra került a korábban megfizetett előleg összege, ezért mínuszos értékű lett a végszámla. Hogyan kell az összesítő jelentésben a végszámla adatait feltüntetni? Véleményünk szerint a májusi összesítő jelentésben nem kell szerepeltetni a végszámla 410+111 ezer forintos összegét, mivel az előleg teljes mértékben megfizetésre került korábban, sőt még több is lett kifizetve. Jól gondoljuk ezt? Ha viszont ez az ügylet egy hónapban történt volna meg, tehát az előlegszámla és a végszámla is áprilisi lett volna, akkor viszont mindkét számlát fel kellene tüntetni az áprilisi összesítő jelentésben? Válaszukat előre is köszönöm. ML

Áfa összesítő jelentés (1965M) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Üzemanyag-értékesítő cég – havi összesítésben – számlát bocsát ki, mely számlában rendszám szerint tételesen felsorolt üzemanyag áfa alap és az áthárított áfa összege szerepel (befogadott számla). A számlaösszesítés szerint az áfa összege a 100 ezer forintot meghaladja. Az adólevonási jog csak részben – két gépjármű vonatkozásában – történik. Kérdés: amennyiben a visszaigényelt előzetesen felszámított áfa összege nem éri el a 100 ezer forintot, van-e jelentési kötelezettség: a számla teljes összegéről? Amennyiben – a két gépjármű vonatkozásában – eléri a visszaigényelt előzetesen felszámított áfaösszeg a 100 ezer Ft-ot, kérdés, hogy a számla teljes összegéről vagy a visszaigényelt összegről van jelentési kötelezettség. Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close