5 találat a(z) átvételi elismervény cimkére

Közösségi értékesítés dokumentálása Kérdés

Szállítólevél vagy átvételi elismervény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk hőszigetelt üveg kereskedésével és beépítésével foglalkozik. Eddig minden kiszállításunkkor szállítólevelet, majd pedig a termék átvételét követően számlát készítettünk. A szállítólevelet a számlázó program készíti, a szállítás időpontját írja a számla teljesítési időpontjához. Van viszont olyan kiszállításunk, amikor hetekig csak visszük-visszük a terméket a megrendelőnek, beépítés után átveszi a munkát a megrendelő (teljesítési igazolás készül), és ezt követően a teljesítési igazolás dátumával megegyezően készül egy darab számla. Ez esetben a teljesítési igazolás és a számla teljesítési időpontja ugyanaz. Itt van a gondunk. A számlát a több héten keresztül kiszállított termékekről kiadtuk, de nem tudjuk hozzárendelni a szállítóleveleket, mert eltérőek a kiszállítás dátumai. így a számlázó programunkban "kiszállított, de még nem számlázott" termékként ott ragadnak. Több partnerünk szállítólevél helyett, csak kézzel kitöltött átvételi elismervényt készít. Szeretném megkérdezni, hogy milyen esetben használhatjuk a szállítólevelet, és mikor az átvételi elismervényt figyelembe véve, hogy nem csak a NAV-nak, de egy közúti ellenőrzésnek is meg szeretnénk felelni. Válaszukat tisztelettel megköszönöm. Illésné Karf Szilvia

Kaució számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő. Cégem építőipari gépek bérbeadásával foglalkozik. A gépeket kaució fizetése ellenében adjuk bérbe. A kaució összegéről szükséges számlát kiállítani, vagy elég egy átvételi elismervény? Ha nem szükséges számla kiállítása, és a bérlő a kaució összegét utalja, milyen közleménnyel, vagy hivatkozással utaljon? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Őstermelő nemleges nyilatkozata Kérdés

Őstermelő nemleges nyilatkozatot tesz. Kérdésem az lenne, hogy a 20 százalék számlával igazolt költségeknél figyelembe vehető-e a magánszemélynek szerződés alapján kifizetett termőföld haszonbérleti díj? Számla nincs róla, csak szerződés és átvételi elismervény. Válaszát előre is köszönöm.

Tárgyi jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szakmai verseny győzteseinek aranymedált ajánlott fel a köztestület. Értékük meghaladja a minimálbér 10 százalékát. Kérdésem az lenne, hogy milyen adók terhelik a köztestületet vagy a tanulókat, illetve a nyertesekkel alá kell-e íratni átvételi lapot? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Duális hallgató díjazása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Nyugdíjas egyéni vállalkozó – egyszeri juttatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close