226 találat a(z) áremelkedés cimkére

Olcsóbb a gáz, mint egy éve, így 3,8 százalékra csökkent az infláció a KSH szerint Cikk

Két év és tíz hónap után először tért vissza az infláció abba a sávba, ahol lennie kell. Ehhez persze szükség volt nem csak arra, hogy a tavaly januári nagyon drága benzinhez hasonlítsuk az üzemanyagárakat, hanem arra is, hogy a KSH módszertanával kijöjjön egy év alatt 25 százalékos gázárcsökkenés – írja a hvg.hu.

A vártnál alacsonyabb az infláció Németországban Cikk

Két és fél éves mélypontra csökkent az inflációs ráta Németországban januárban, ami az előző havi adatot és a piaci várakozásokat is alulmúlta – derül ki a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis ma publikált előzetes jelentéséből.

Óriási áremelkedés a DIGI Mobilnál Cikk

Esetenként 50 százalékot meghaladó áremelésre számíthatnak március 1-jétől a DIGI mobilszolgáltatásának előfizetői – írja a media1.hu.

Többe kerülhet a lakásépítés a fuvardíjak növekedése miatt Cikk

Január elsejétől emelkedtek az útdíjak, új szakaszok kerültek be a tehergépjárművek fizetős rendszerébe, és nőtt a gázolaj jövedéki adója Magyarországon. Mindez nem hagyja érintetlenül az építőanyagárakat, mivel a szállítási díj legalább 5, de akár 25 százalékot is kitehet az építkezés helyszínére szállított építőanyag árából – írja közleményében az ÉVOSZ.

Lengyelországban mérséklődött az infláció decemberben éves és havi szinten Cikk

Mérséklődött az éves és a havi szintű infláció Lengyelországban a statisztikai hivatal pénteken ismertetett nem végleges adatai szerint – közölte az MTI.

Emelkedett a csirke, a pulyka, a könnyű és a nehéz bárány termelői ára is Cikk

Az AKI PÁIR (Agrárközgazdasági Intézet Piaci Árinformációs Rendszer) adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 15 százalékkal 485,71 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 22 százalékkal 669 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első negyvennyolc hetében 2022 azonos időszakához képest. A KSH adatai szerint Magyarország élőbárány-exportjának mennyisége 1 százalékkal (8 ezer tonnára) csökkent, míg értéke 22 százalékkal (14 milliárd forintra) nőtt 2023 január–szeptemberében az előző év azonos időszakához képest. Az élőbárány-import mennyisége 81 százalékkal (36 tonna) csökkent 2023 első kilenc hónapjában az előző évi volumenhez képest. A legtöbb élő bárány Franciaországból származott – írja közleményében az Agrárközgazdasági Intézet.

Tovább lassult az infláció, lement 8 százalék alá Cikk

7,9 százalékos inflációt mért a KSH novemberre, alacsonyabbat, mint 2022 januárja óta bármikor. Októberről novemberre a benzinár nagyot esett, az elmúlt egy évben a használt autók ára csökkent látványosan, az élelmiszerek viszont újra drágultak. A leginkább pedig az segített az infláció csökkentésében, hogy a KSH módszertanja szerint, amelyről folyik az egyeztetés az Eurostattal, a rezsi 18 százalékkal olcsóbbra jön ki, mint tavaly ilyenkor – írja a hvg.hu.

Újabb 18 termék árát vizslatná a kormány, glutén- és laktózmentes termékek is a listán Cikk

Bővülne az online árfigyelő rendszer – írja a Pénzcentrum.hu a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tervezete alapján. A termékkör többek között marhahússal, kacsahússal és különféle laktóz- és gluténmentes élelmiszerekkel egészülne ki.

Doppingolt gazdaság kötőféken – Heti PénzPiac – 2023. 46. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. összefoglalja az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Szeptemberben tovább csökkent az infláció Csehországban Cikk

Szeptemberben 6,9 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban az augusztusi 8,5 százalékról – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában, tájékoztatott az MTI.

Több több mint 50 százalékkal magasabb a csomagolóhelyi tojásár, mint egy éve Cikk

A tojás csomagolóhelyi ára több mint 50 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – írja honlapján az Agrárközgazdasági Intézet (AKI).

Egyre több cégnek nincs pénze az egyre drágább biztosításra, inkább kockáztatnak Cikk

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A féléves díjbevétel összege 64 milliárd forintot tett ki, ami 8 százalékkal haladta meg a 2022 első félévében regisztrált 59,3 milliárd forintos szintet – közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett legfrissebb adatok alapján a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

60 éve nem látott intézkedéssel próbálja fékezni az inflációt a francia kormány Cikk

Decembertől veszteséges áron is árusíthatóvá tenné az üzemanyagot a francia kormány az infláció megfékezése érdekében.

Magyarország rekorder: két és félszer magasabb az infláció, mint az EU-s átlag Cikk

Az Európai Unió 27 tagállamában 5,9 százalékra csökkent az infláció augusztusban a júliusi 6,1 százalékról. Tavaly augusztusban 10,1 százalék volt az infláció az EU-ban az Eurostat ma publikált végleges adatai szerint. Az euróövezetben 5,2 százalékra mérséklődött az infláció augusztusban a júliusi 5,3 százalékról. Egy évvel korábban 9,1 százalékon állt az euróövezeti infláció. Magyarországon 16,4 százalékos volt az átlagos áremelkedési ütem az előző év azonos időszakához képest.

Németországban csökkentek a termelői árak júliusban éves és havi szinten Cikk

Németországban az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben csökkentek a termelői árak júliusban éves és havi összevetésben egyaránt – közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn, tájékoztatott az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szabadság nyilvántartása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3