104 találat a(z) ápolási díj cimkére

Emelkedhet az ápolási díj Cikk

Az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága széles körű párbeszédet indít az ápolási díj emeléséről, több szakmai és civil szervezet és a szociális ágazati egyeztető fórum javaslatait is meghallgatja majd, és várhatóan az ősszel tesz javaslatot a kormánynak az ápolási díjjal kapcsolatos intézkedésekről.

Az ápolási díj emelését ígéri a minisztérium Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) folytatni kívánja és kibővíti a párbeszédet az ápolási díjról, amelynek emelését tervezi.

Ápolási dij mellett egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődöm, hogy ápolási díj mellett folytathat-e vállalkozási tevékenységet a gyermeket egyedül nevelő anya. Köszönettel: Reinhardt Éva

Az ápolási díj rendszerének átalakítását sürgetik az érdekvédők Cikk

Az érdekvédelmi szervezetek szerint sürgősen felül kell vizsgálni az ápolási díj rendszerét, ezért ismét benyújtották erre vonatkozó javaslataikat a kormánynak – közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Megbízásos jogviszony ápolási díj mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ápolási díj mellett lehet megbízásos jogviszonyban dolgozni?

Ápolási díj jóváírásának számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi intézmény ápolási osztályára felvett betegei részére minden hónapban kiállítja az ápolási szolgáltatásáról a számláját. Olyan esetben, amikor a szolgáltatás hónap közben megszűnik, a beteg távozása miatt, a beteg nevére jóváíró számlát állít ki az intézmény, ami alapján ő a díjat visszatéríti. Amennyiben a szolgáltatás a beteg halála miatt szűnik meg hónap közben, akkor a nem teljesített ápolási díjat letéti számlára helyezi az intézmény, és az örökhagyó végzést követően az örökös részére kifizeti. Ilyen esetben mi a számlázás helyes módja? Az örökös részére történő kifizetéskor kell a jóváíró számlát kiállítani vagy a szolgáltatás megszűnésekor (a beteg halálának időpontjával)? Ha a beteg elhalálozásakor, akkor a számlán szolgáltatást igénybevevő lehet-e a néhai beteg? Köszönettel: Borsosné Pál Ildikó

Ápolási díj mellett milyen adózást (formát) célszerű választani, hogy kiadásaimat minimalizáljam? Kérdés

Szeretnék tartalomíróként, pályázatíróként, szellemi munkásként stb. dolgozni, internetes munkákat vállalni stb. Sokféle munkát szeretnék ellátni, tehát szeretnék számlaképes lenni az ápolási díj mellett, mert az igen csekély. De a havi 50 ezer Ft fix kiadást elég soknak érzem ahhoz képest, hogy az ápolás sok időmet, erőforrásomat leköti (rontja a versenyképességemet) és a bevétel – főleg a vállalkozás működtetésének elején – eléggé bizonytalan. 1.) Érdeklődnék, hogy milyen adózást/jogi formát célszerű választani? (Egyéni vállalkozó? Kisadózó? Átalányadózás? Adószámos magánszemély? Bocsánat, nem vagyok járatos a témában.) 2.) Fogadnom és fizetnem kell könyvelőt? Vagy megoldhatom olcsóbban is? 3.) Fizetnem havonta kell az adót, eho-t, járulékokat? Vagy negyedévente? 4.) Ha együttműködök pl. egy közhasznú egyesülettel, akkor milyen kedvezményben részesülhetek? (Úgy hallottam, hogy valahogy csökkenthetném így az adóalapot, ha együttműködnék egy egyesülettel.) Ez összegben mit jelentene az 50 ezer helyett? 5.) Autóüzemeltetésre (benzinre) kaphatok kedvezményt, ha ápolási díj mellett vállalkozó is vagyok? Elszámolhatok valamilyen utazást? 6.) Ha tanulni szeretnék ápolási és munka mellett, az csökkenthetné-e valahogyan a kiadásaimat (elszámolható-e valahogyan pl. a képzés díja)? Elnézést a sok kérdésért, de csak egyszer kérdezhetek ingyen és ez nekem bonyolult téma. Köszönöm válaszát!

Ápolási díj mellett vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ápolási díj mellett, ha valaki katás vállalkozást indítana, akkor a havi 50 ezer forintos tételes adót kell megfizetni vagy elegendő a 25 ezer forint? Válaszukat előre is köszönöm!

Így kaphatnak havi plusz 50 ezret a beteg gyermeküket ápoló nyugdíjasok Cikk

Havi 50 ezer forintos támogatást igényelhetnek január 1-jétől a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok. Cikkünkből megtudhatja, kik és hogyan juthatnak hozzá a pluszjuttatáshoz.

Időskori támogatás a gyermeküket tartósan ápolóknak Cikk

Új támogatási formát vezet be a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára a családtámogatási törvény módosítása, amelyet 173 igen szavazattal, egyhangúlag fogadott el az Országgyűlés.

Időskori támogatás egykoron ápolási díjban részesülőknek Cikk

Havi 50 ezer forint támogatást kaphatnának nyugdíjuk mellé azok, akik gyermeküket legalább húsz évig saját háztartásukban gondozták és ezért ápolási díjban részesültek – indítványozza T/18312. számú törvényjavaslatában a kormány.

Ápolási díj – ügyvezető kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kétszemélyes kft.-ben ha az ügyvezető tag (személyes közreműködő) ápolási díjban részesül, mentesül-e a kötelező járulékfizetés alól, ha a másik tag nem személyes közreműködőként, de munkaviszonyban ellátja a cégvezetői feladatokat akár heti 5 órában? Köszönöm a választ!

Ápolási díj igénybevevője Kérdés

Kérdezném, hogy nagykorú, OKJ-s képzésre járó személy kaphat-e ápolási díjat, ha ez mellett ápolja rászorult hozzátartozóját?

Ápolási díj mellett fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Fizetés nélküli szabadság esetén (gyermek ápolási miatt) a társas vállalkozásban kell-e járulékot fizetni? Eddig napi 8 órás munkaviszony mellett voltam társas vállalkozó.

Ápolási díj melletti vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkező vállalkozó élethelyzete megváltozott. Abban gondolkodik, hogy ápolásra szorult fiát a munkaviszonya megszűnését követően ápolja és mellette – mivel, hogy magántanár – a vállalkozását továbbra is működtetné. Van-e valamilyen jogszabály, amely az ápolási díj mellett a vállalkozást kizárja? A tanítványokat a saját lakásában – ott, ahol a gyermekét is ápolja – fogadja. Előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close