114 találat a(z) ápolási díj cimkére

Ápolási díj bevallása Kérdés

Ápolási dj mellett napi 4 órás munkaviszony létesítése történt a tavalyi év folyamán Sajnos az idei évben az adóbevallás benyújtásakor ez a jövedelem nem került feltüntetésre. Kérdés: kell-e önellenőrzést kérni, és újra benyújtani az adóbevallást, vagy nem szükséges? Megjegyzésként: a NAV készítette az adóbevallást, amit az adózó nem ellenőrzött megfelelően, csak aláírta és visszaküldte a bevallást. Milyen jogkövetkezménnyel jár a jogsértés, büntetést kell-e fizetni? Amennyiben szükséges önellenőrizni, akkor azt melyik típusú adónyomtatványon kell megtenni, és azt hogyan kell kitölteni (melyik sorban kell feltüntetni)? További kérdés lenne, igaz-e, hogy az ápolási díj melletti munkavégzés esetén nem lehetett volna kérni, hogy a NAV készítse el az adóbevallást?

Járulékköteles lesz a gyod – újabb részletek az ápolási díjról Cikk

Ki jogosult gyodra, azaz gyermekek otthongondozási díjára? Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára újabb részleteket közölt az MTI-vel az ellátási formáról, amelyről még szerdán döntött a kormány.

Ápolási díj: sérelmezik az érdekvédők az eltérő mértékű emelést Cikk

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a többi érdekvédelmi szervezet folytatja az egyeztetéseket a kormánnyal az ápolási díj ügyében, mert szerintük csak átmeneti megoldás született és a többi 33 ezer érintettre nézve hátrányos a döntés – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Emelik az ápolási díjat Cikk

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Főállású egyéni vállalkozás mellett ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdések és válaszok között olvastam, hogy főállású egyéni vállalkozó is ápolási díjban részesülhet idős szülője mellett. Ma voltam az önkormányzatnál, és azt a felvilágosítást kaptam, hogy egyéni vállalkozó nem részesülhet ápolási díjban. Rendeletben hol találom meg, hogy kaphat-e ápolási díjat? Válaszát előre is köszönöm.

Ápolási díj – kata Kérdés

Érdeklődöm, hogy ápolási díjban részesülő magánszemély indíthat-e katás egyéni vállalkozást úgy, hogy az ápolási díjat ne veszítse el?

Katás bt. közreműködő kültagja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás bt. kültagja tevékenykedik a bt.-ben, a kötelező adót megfizeti, és a kültag egyéni vállalkozóként is tevékenykedik a járulékokat megfizeti. A bt. beltagja gyesen van október 15-éig, a régi munkahelyére nem tud visszamenni, mert a súlyos fogyatékos gyermekét kell ápolnia tovább. A beltag nem volt hajlandó megfizetni a havi 50 ezer forint kötelező adót. Tanácsoltam, hogy ha továbbra sem tud dolgozni, akkor ügyvéd által a társasági szerződésben rögzítsék, hogy a kültag a bt.-ben mint közeműködő tag tevékenykedik. Mondtam, hogy a bt. beltagja 10. hótól mindenképpen fizesse meg a kötelező adót, hogy biztosított legyen. Kérdésem a következő: Ha a közreműködő kültag egyéni vállalkozásában megfizeti a járulékokat, akkor a bt.-ben elég ha a 25 ezer forint kötelező adót fizeti meg? Ha a bt. beltagját 10.01-től bejelentjük főállású katásnak, megfizeti a havi 50 ezer forint adót, kaphat a gyermekére ápolási díjat? Válaszát előre is köszönöm. Betty

Folytatódott az egyeztetés az ápolási díj ügyében Cikk

Folytatódtak szerdán az egyeztetések az ápolási díj mértékéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a mozgáskorlátozottakat, autistákat, vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és siketvakokat képviselő szervezetek képviselőivel.

Ápolási díjban részesülő bt. beltag Kérdés

Ápolási díjban részesülő bt. beltag az ügyvezetési feladatokat munkaviszony keretében heti 10 órában látja el. Mivel nincs heti 36 órás jogviszonya, meg kell-e fizetni a tagsági jogviszonyából adódóan a járulékokat?

Több csok-ot kaphatnak a kistelepüléseken építkezők Cikk

Az ötezer főnél kisebb településeken növekedni fog a jövőben a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összege, s az említett körbe tartozó településeken lévő használt ingatlanok felújításához igénybe vehető támogatásnál is jelentős növelést tervez a kormány – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón a Magyar falvak program indulásának bejelentésekor.

Emelkedhet az ápolási díj Cikk

Az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága széles körű párbeszédet indít az ápolási díj emeléséről, több szakmai és civil szervezet és a szociális ágazati egyeztető fórum javaslatait is meghallgatja majd, és várhatóan az ősszel tesz javaslatot a kormánynak az ápolási díjjal kapcsolatos intézkedésekről.

Az ápolási díj emelését ígéri a minisztérium Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) folytatni kívánja és kibővíti a párbeszédet az ápolási díjról, amelynek emelését tervezi.

Ápolási dij mellett egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődöm, hogy ápolási díj mellett folytathat-e vállalkozási tevékenységet a gyermeket egyedül nevelő anya. Köszönettel: Reinhardt Éva

Az ápolási díj rendszerének átalakítását sürgetik az érdekvédők Cikk

Az érdekvédelmi szervezetek szerint sürgősen felül kell vizsgálni az ápolási díj rendszerét, ezért ismét benyújtották erre vonatkozó javaslataikat a kormánynak – közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Megbízásos jogviszony ápolási díj mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ápolási díj mellett lehet megbízásos jogviszonyban dolgozni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs