29 találat a(z) áfamentesség cimkére

Pszichológiai tanácsadás áfamentessége Kérdés

Áfamentesség gyerektábor szervezése esetén Kérdés

Így értelmezi a NAV: fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzése és értékesítése Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzéséről és értékesítéséről szóló 2021/2. adózási kérdés.

Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység Kérdés

Áfa, a törvény VI. fejezete, adó alóli mentesség Kérdés

Anglia az eladó, de közbenső EU-s országból érkezik az áru Kérdés

Egészségügyi ellátás – áfa Kérdés

Kata és ingatlan-bérbeadás Kérdés

Áfamentességi feltételek egyéb oktatási szolgáltatásoknál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a 2020/7. adózási kérdés keretében az egyéb oktatás körébe tartozó szolgáltatások áfamentességének feltételeit ismerteti.

Gépjármű-kereskedelem áfamentessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem egy gépjármű-kereskedő cég áfamegítélésével kapcsolatos. 2020. 01. 01-jétől az áfaalany gépjármű-kereskedő kft. áfa szempontjából kilépett a használtingóság-kereskedelem, árrésadózás alól az álltalános szabályok megállapítása alá. A kérdésem az, hogy ha nem adóalanytól, például magánszemélytől vásárol személygépkocsit, vagy árrésadózást alkalmazó áfaalanytól vásárol személygépkocsit és továbbértékesíti azt, keletkezik-e fizetendő adója a kereskedőnek? 2019. 05. 17-én a NAV közzétett egy állásfoglalást. Köszönöm.

Láncértékesítés Kérdés

Négyszereplős láncügylet esetén cégünk a B(HU). A(HU)-B(HU)-C(PL)-D(SK). A(HU) fizeti a fuvart. Kérdésem, hogy B(HU) mentesen számlázhat -e a C (Pl) vevő felé?

Ezek az igazolások kellenek jövőre az áfamentességhez Cikk

Áfa megfizetése nélkül lehet eladni különféle termékeket az Európai Unión belül, amennyiben az eladó igazolni tudja, hogy a szóban forgó árut valóban egy másik tagállamba szállította. Eddig a tagállamok eltérő elvárásokat fogalmaztak meg e tény bizonyítására, ám 2020. január 1-től a rendszer megváltozik. Brüsszel minden tagállamra vonatkozóan egységesen meghatározta, milyen dokumentumokat kell elfogadniuk az adóhatóságoknak az elszállításra vonatkozó feltétel alátámasztására – írja sajtóközleményében a Deloitte.

2021-től megszűnik a 22 euró alatti nemzetközi csomagküldemények áfa- és vámmentessége Cikk

A postai iparág jelentős változáson megy keresztül, és ezt a Magyar Postának is követnie kell – mondta Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója csütörtökön az európai egyetemes szolgáltatókat tömörítő Európai Postai Szolgáltatók Egyesülete (PostEurop) igazgatósági ülését megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

Áfamentesség esetén minek minősül az ajándékutalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben az ajándékutalvány kibocsátója és egyben beváltója áfamentes, minek tekintendő az ajándékutalvány? Egycélúnak vagy többcélúnak? Ebben az esetben mikor kell számlázni? Mi a teendő, ha az ajándékutalvány kibocsátása után megszűnik az áfamentesség, és ennek következtében megváltozik az utalvány minősítése? Válaszát előre is köszönöm!

Diplomáciai mentességgel kapcsolatos kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy ügyfelem, aki magyar állampolgár, Ausztriában diplomataként dolgozik. Az lenne a kérdésem, hogyan működik az áfa-visszaigénylés vagy esetleg a közvetlen áfamentesség az ő esetében? A fogadó állam Ausztria, a küldő pedig maga az Európai Unió, annak is az Európai Külügyi Szolgálat nevű szerve, velük áll munkaszerződésben. (Magyarul EKSZ, angolul EEAS – European External Action Service). Az állampolgársága magyar, vagyis nem osztrák, ami fontos részlet. Tudomása szerint az osztrák kollegái nem részesülnek adómentességben, mivel a fogadó állam is Ausztria. Köszönöm szépen a választ előre is!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs