5 találat a(z) visszatartás cimkére

Kapott szja 1% könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alapítványunk a 2018. rendelkező évben felajánlott szja 1%-ból a NAV "visszatartott" végzés alapján egy kisebb összeget, melyet az egyik adónemen mutatkozó tartozásra könyvelt, a fennmaradó nagyobb összeget jóváírta a bankszámlánkon. Sajnos a visszatartott és az adószámlán jóváírt tétel könyvelésénél elakadtam. Legyen kedves segíteni. Előre is köszönöm!

Garanciális visszatartás Kérdés

Kedves Adózóna! Ügyfelemnek építőipari vállalkozása van. Részteljesítéskent több számlát állított ki, amelyen a garanciális visszatartást negatív előjellel szerepeltette, ezzel csökkentve a számla végösszegét. Most állított volna ki egy végszámlát, amin szerepeltette volna pozitív előjellel az eddigi vissszatartásokat, de a másik vállalkozás nem fogadja be a számlát, mondván, már kiszámlázták. Kérem tanácsukat, hogy mi lenne a helyes eljárás a számlázás lezárására? Helytelenül lett-e kiállítva a számla a negatív tétel miatt? Segítségüket köszönöm.

Oszt jónapot! Meddig mehet a munkaadói megtorlás? Cikk

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Erre a mondásra alapozhatta a munkavállalók megbüntetését egy munkaadó. Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Áfa helyes bevallása Kérdés

A felek időszakos elszámolásban állapodnak meg. A befejezett munkák elszámolása havi két alkalommal történik, ami minden hónap 01-15-e és 16-a, valamint a hónap utolsó naptári napja közötti időtartamra esik. Az elvégzett munkák ellenértékét 100 százalékban számlázzák, melynek 90 százaléka 40 napos határidővel, 10 százaléka 90 napos határidővel kerül kifizetésre. A vállalkozó a számlán feltünteti a visszatartás összegét, a számlákhoz megfelelően kitöltött, és a megrendelő által leigazolt teljesítési igazolást mellékeli, és az egyes rendelésszámot a számlán teljesítési igazoláson feltünteti. Ezt tartalmazza a szerződés. Kérdés: Milyen áfa teljesítési dátummal kell a számlát vagy számlákat kiállítani, és mikor esedékes az áfa a NAV felé? Válaszukat köszönöm.

Garanciális visszatartás számlázása Kérdés

Egy külföldi cégnek magyar ingatlanon végzett munka számlázásakor a vevő nem fogadja be a teljes számlát csak a 10 százalék garanciális kötelezettséggel csökkentett összeget. Azzal, hogy majd 1 év múlva, amikor a garancia lejár, akkor lehet azt számlázni. Csak akkora összeget fogadnak be, amit pénzügyileg rendeznek. Mivel a teljesítés megtörtént, hogyan lehet ezt rendezni, hogy magyar adótörvénynek is megfeleljen és a vevő is elfogadja? Köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék két gazdasági társaság között

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletnyitási kedvezmények

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó rezsiköltség-elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close