5 találat a(z) visszatérítendő támogatás cimkére

750 milliárd forintos hitelprogram kkv-knak és a lakosságnak az MFB Pontokon Cikk

Mától 126 új MFB Pont kezdte meg működését, ahol 2020-ig összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető hitelprogramok keretében a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az OTP Bank Flórián téri fiókjában megnyitott legújabb MFB Pont átadásán.

Egyesület támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesület önkormányzattól – amely tagja is az egyesületnek – visszatérítendő támogatást kapott a működési kiadások fedezésére. Hogyan kell ezt az összeget számvitelileg elszámolni az egyesületnél? Köszönöm válaszukat!

Kamatmentes támogatás kkv-knak Pest megyei beruházásokhoz Cikk

Visszatérítendő támogatást igényelhetnek mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) 3,7 milliárd forint keretösszegben a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében – közölte az MTI-vel Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Tanulmányi költségek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a dolgozó iskolarendszerű képzését a munkahely előre megfinanszírozza, de a dolgozó vállalja, hogy legkésőbb a tanulmányok befejezéséig visszatéríti a támogatás, az keletkeztet-e bármilyen adó-, illetve járulékkötelezettséget? Válaszát előre is köszönöm.

Civil szervezet egyszerűsített beszámoló eredmény-levezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszeres könyvelést (naplófőkönyv) vezető egyesület beruházása megvalósításához önkormányzattól 20 millió forint visszatérítendő támogatást kapott 2014. évben, amit a kötelezettségek között könyvelt el. A beruházás utófinanszírozásos MVH-támogatással valósul meg. A visszatérítendő támogatást az MVH-támogatás kiutalását követően, 2015. évben fizeti vissza az egyesület. Kérném segitségét, hogy az egyszerűsitett beszámoló eredménylevezetésében milyen módon kell beállítani az önkormányzat részére visszatérítendő támogatást? Ahhoz, hogy a pénzügyi eredmény helyes legyen, szerepelnie kellene a bevételek között, ugyanakkor adózás előtti eredményt nem képez. Az eredménylevezetésben adóalapot nem képező bevételek sor nincs. Segítségét előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close