11 találat a(z) villanyszerelés cimkére

Villanyszerelési cég számlázása Kérdés

Ami átalányadózó villanyszerelőnél a 80 százalékos költséghányadba tartozik Cikk

80 százalékos költséghányadra jogosult 4321 tevékenység esetében a számlán szereplő tevékenység megnevezését írhatom a konkrét munka vagy szolgáltatás nevére? A szakmához kapcsolódóan van egy másik tevékenység, ami viszont nem szerepel a 80 százalékos költséghányadban, a munka során lehet, hogy használom, de nem szerepel a számlán, akkor ez gond lehet? Olvasói kérdésekre Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Egyszemélyes kft.-be beszámlázás átalányadózó egyéni vállalkozóként Kérdés

Könyvelés Kérdés

Beépített anyag továbbszámlázása Kérdés

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ügyfelem generálkivitelezői szerződés keretében családi házat épít, mely bejelentésköteles. Felmerült a kérdés, hogy a villanyszerelő munkadíja (kizárólag munkadíj, az anyagot a kivitelező külön vásárolta) egyenesen vagy fordítottan adózik? A villanyszerelő vállalkozó és ügyfelem is belföldi áfaalany. Válaszukat előre is köszönöm!

Villany- és vízvezeték-szerelés: akinek kötelező felelősségbiztosítást kötni, és akinek nem Cikk

Néhány hete egy téves értelmezés folytán a hazai médiában napvilágot látott az a félrevezető információ, hogy szeptembertől a villany- és vízvezeték-szerelő mesterek által okozott, illetve azok hanyagsága folytán bekövetkező károkat kötelező felelősségbiztosítás téríti meg a megbízók számára. Azóta számos ügyfél igyekezett kapcsolódó vélt igényét alkuszi segítséggel érvényesíteni, ezért a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) közleményt adott ki a tények tisztázására.

Villanyszerelési tevékenység bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! "Figyelem, ezeket a tevékenységeket külön be kell jelenteni szeptembertől!" című cikkük nyomán kérdezném a következőt. A jogszabály mi alapján határozza meg a "villanyszerelési tevékenység" fogalmát? Ha a TEÁOR 4321 alá besorolt tevékenységekre értendő, akkor például az engem is érintő "tűzjelző" és "betörés elleni riasztórendszerek" szolgáltatástól elkülönülten történő helyszíni szerelését, karbantartását is ide kell érteni? Ha biztonsági távfelügyelethez, helyszíni őrzés szolgáltatáshoz kapcsolódik a szerelési tevékenység, akkor a TEÁOR 8020 "Biztonsági szolgáltatások" kategóriába tartozik, ami nem villanyszerelés? A fenti tevékenységek már amúgy is csak külön-külön, ötévente megújítandó szakvizsgával végezhetők. Hogyan érinti a jogszabály a többi elektronikus vagyonvédelmi rendszer (tűzoltó, beléptető, videómegfigyelő rendszerek).szerelését? Tisztelettel: Vántus Lajos

Villanyszerelők bejelentése Kérdés

Hivatkozva a 2017.07.31-ei tájékoztatásukra, hol lehetne erről bővebb információt kapni? Például pontosan hová, kinek, mit kell bejelenteni? Adott egy kft., aki villanyszerelési tevékenységet végez és villanyszerelőket alkalmaz. Ez esetben a cégnek, illetve a munkavállalóknak, esetleg egyéni vállalkozó alvállalkozóknak milyen kötelezettségei vannak a bejelentéssel kapcsolatban? Köszönettel: Léderer Györgyné

Figyelem, ezeket a tevékenységeket külön be kell jelenteni szeptembertől! Cikk

Be kell jelenteni a villanyszerelési, illetve vízközmű-bekötési tevékenységet a műszaki biztonsági hatóságnál szeptembertől, a tevékenység végzőinek számos feltételnek kell megfelelniük – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Közösségen belüli áfaszabály Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi vállalkozás villanyszerelési munkát végez Ausztriában nem adóalany magánszemély részére. A szolgáltatást nyújtó közösségi adószámmal, csak Magyarországon székhellyel rendelkező adóalany. Milyen áfa-felszámítási, -bevallási, -befizetési kötelezettsége van a szolgáltatást nyújtónak ez esetben? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. áttér katára

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Nyugdíj korhatár előtt

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs