184 találat a(z) vám cimkére

Még mindig nincs szabadkereskedelmi megállapodás Nagy-Britannia és az EU között Cikk

Még mindig van idő arra, hogy Nagy-Britannia és az Európai Unió megállapodásra jusson a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről, de ehhez az szükséges, hogy az EU „reálisabban” álljon hozzá a tárgyalásokhoz – közölte a kedden kezdődő újabb tárgyalási forduló előtt a brit tárgyalóküldöttség vezetője.

Háromszögügylet harmadik országba Kérdés

Vám és áfa Kérdés

Brexit: ha nem születik megállapodás, vámok lesznek Cikk

Ha nem jönne létre megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság új kapcsolatrendszeréről (Brexit), akkor vámok lesznek 2021-től – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Építőipari kivitelezés Szerbiában Kérdés

Vám, áfafizetés, közösségen belüli számla Kérdés

Export értékesítés bizonylatai Kérdés

Vámszakmai kérdések járványhelyzetben Cikk

Iránymutatást tett közzé az Európai Bizottság a járványhelyzetre vonatkozó speciális vámszakmai kérdésekről.

Az Európai Bizottság vámot vet ki kínai acéltermékekre Cikk

Az Európai Bizottság újabb dömpingellenes intézkedéseket vezet be kínai acéltermékekre – derül ki a Bizottság sajtóközleményéből.

Adomány Kárpátaljára Kérdés

Egy jótékony célú rendezvény bevételéből könyveket vásárolnak, melyeket kárpátaljai gyerekek kapnak meg. Kérdésem a következő. 1. Én mint a könyveket értékesítő cég kinek számlázom le a könyveket? Az előadó nem kér pénzt, ő névtelen marad. A rendezvényszervező a bevételből vásárolja meg a könyveket. A könyveket a kiadó, azaz én, az értékesítő szállítom le az adományt elfogadó országba. 2. Az értékesítés belföldi értékesítésnek számít, és áfát számolok utána, vagy exportértékesítésnek számít, és az adományozott dolga intézni a vámolást, ha kell fizetni utána?

Vámszakértői kérdés kínai dropshipping ügyben Cikk

A dropshipping, ahogy a világon, így Magyarországon is egyre elterjedtebb kereskedelmi módszer. Az áru beszerzése nemcsak az Európai Unió területéről, hanem akár Kínából is történhet. Mivel Kína azonban már az uniós határon kívül esik, ezért vámügyi feladatok is felmerülnek az ügylettel kapcsolatban. Olvasónk kérdésére Tüske Péter vámszakértő adott választ.

Nagy-Britanniában vámolva Kérdés

Kérdésem a következő: A társaság Kínából rendelt meg egy árut, amit érthetetlen okból Nagy-Britanniában vámoltak, és a vámügyintéző társaság kifizettette velünk a 20%-os importáfát. Addig nem kaptuk meg a kért terméket, amíg ezt ki nem fizettük. Hogyan lehet ezt visszaigényelni?

Négyszereplős láncügylet Cikk

Olvasónk egy négyszereplős láncügylet kapcsán tett fel kérdést, amely arra irányult, hogy egy ilyen láncügylet esetében miként kell a számlát kiállítani, milyen adózási feladatai vannak a feleknek, illetve milyen dokumentáció szükséges a szabályos lebonyolításhoz. A kérdésre Tüske Péter vámszakértő válaszolt.

Megemelik a parmezán vámját az Egyesült Államokban Cikk

Az amerikai viszonteladók nagy tételben vásárolják fel az olasz parmezán sajtot a termékre vonatkozó amerikai behozatali vámtarifa október 18-án életbe lépő emelése miatt.

Dropshipping magyar vállalkozással az USA-ba értékesítve Kérdés

Kedves Szakértő! Kérdéseim a következők lennének: Adott egy magyar egyéni vállalkozás (katás, alanyi adómentes). A tanácsadás az úgynevezett dropshipping értékesítéshez kellene nekem. Az üzlet alapja az, hogy adott egy webshop angol nyelven, amely amerikai ügyfeleknek értékesít, úgy, hogy a bolt nem tart raktárkészletet, hanem egy kínai nagykereskedővel áll szerződésben. Az ügyfél megrendeli a kiskereskedő webshopból a terméket, de azt a nagyker fogja kiszállítani a vásárlónak, a kisker webshop által kiállított számlával, logóval. (Kínában vannak kifejezetten erre specializálódott nagykereskedések.) A nagykereskedés elkészíti a számlát a webshopnak, amely kifizeti azt, és az ebből adódó árrés lesz a nyereség. A kérdés itt az, hogy egy magyar vállalkozással ez hogyan kivitelezhető? A kiskereskedés hány százalékos áfás számlát állít ki? A magyar, vagy az adott országbeli áfakulcsot kell alkalmazni? Hogyan számolódik el ilyenkor a bevétel a NAV felé? Vámköltség keletkezhet-e a termékeken? Amennyiben az alanyi adómentes, katás vállalkozás nem jó ezen tevékenységhez, milyen vállalkozásformával lenne megvalósítható? Esetleg érdemes amerikai cégben gondolkodni? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adószámtörlés utáni teendők

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Fejlesztési tartalék felhasználása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close