68 találat a(z) változás cimkére

Szakképzési hozzájárulás: változás szeptember 1-től Cikk

Megváltozott a szakképzési hozzájárulás terhére nyújtható fejlesztési támogatás 2008. szeptember 1-jétől.

APEH: változások a folyószámla- és pótlékértesítők kiküldésében Cikk

Az idén jelentősen változik a folyószámla kivonat és a késedelmi pótlékról szóló értesítők kiküldésének rendje: az adóhatóság egységesen október 31-ig tájékoztatja az érintett adózókat arról, ha folyószámlájukon 2007. december 31-én 1 000 forintot meghaladó tartozás vagy túlfizetés volt, illetve, ha a az APEH a tavalyi évre késedelmi pótlékot számított fel.

Nyugdíjrendszer: maradjon minden a régi? Cikk

Nem kell mostanság hozzányúlnyi a jelenlegi nyugdíjrendszerhez, de folyamatosan kell haladni a reformokkal - írja a mai Napi Gazdaság.

Az áfatörvény várható változásai május 1-jétől Cikk

A Pénzügyminisztérium adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez, mely egyes adótörvények rendelkezéseit hivatott kiigazítani. A módosító rendelkezések, egyes kivételekkel, 2008. május 1-jén lépnének hatályba.

Gyurcsány: újabb adóváltozások 2009-től Cikk

Még ki sem hevertük az idei adóváltozásokat, máris újabb csomagra készülhetünk. Az Index értesülése szerint hétfőn 10 pontos adócsomagot jelent be a miniszterelnök.

A nyugdíjszámítás változásai Cikk

Új nyugdíjszámítási szabályok léptek életbe 2008. január 1-től, ám számszerű levezetést, példát még nem lehet fellelni, pedig csak akkor lehetne érdemi észrevételt tenni a változások hatásáról. Cikkünkben sorra vettük az új rendszer főbb elemeit: a nettósítást, a keresetek velorizálását, 40 év feletti szolgálati idő elismerését és a 227 ezer forintnál magasabb nyugdíjak szabályozásának változását.

Fejlesztési tartalék: új lehetőség adóalapcsökkentésre Cikk

Január 1-től változtak a fejlesztési tartalékképzésére vonatkozó szabályok. A változás új lehetőségeket nyit az adóalap csökkentésére - olvasható a PricewaterhouseCoopers hírlevelében.

Cégek: adókötelezettségek és - mentességek 2008-ban Cikk

Idén januártól seregnyi adójogszabály módosult. A vállalkozások működését elsősorban az eva-, a társasági adóról szóló, az áfa-, valamint az illetéktörvény változásai érintik húsbavágóan. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.

Változtak a 10 százalékos adókulcs feltételei Cikk

Új szabályok szerint alkalmazható január 1-jétől a társasági adó 10 százalékos kedvezményes kulcsa - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevelében.

Iparűzési adó: megszűntek a kedvezmények Cikk

A helyi iparűzési adó alóli mentességek, kedvezmények a közösségi jogharmonizáció követelményei miatt 2007. december 31-jével megszűntek. Így 2008. január 1-jétől azok a vállalkozások is kötelesek az iparűzési adót megfizetni, amelyek korábban kedvezményt vagy mentességet kaptak a helyi önkormányzatoktól – figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.

Nyugdíjemelés, korrekció, új számítási mód Cikk

Januártól 5 százalékos nyugdíjemelés várható, ez közel három millió embert érint, a nyugdíjszámítás módja is változik idén - írja a Népszabadság.

Illeték: kedvezmény cégbírósági eljárásnál, bírság ingatlanforgalmazóknak Cikk

Az illetékekről szóló törvény többszöri módosítással 1991 óta hatályos, újrakodifikálására – az áfatörvénnyel ellentétben – 2007-ben sem került sor. Így a törvény módosítása 2008. január elsejétől az adminisztráció egyszerűsítésétől az illeték tárgyának bővítéséig több területet fog át.

Szja-változások: nyugdíj, adómentesség, ingatlan-értékesítés Cikk

Összefoglaltuk a személyi jövedelemadóval kapcsolatos változásokat adójóváírásról, öngondoskodásról, minimálbérről, adómentes támogatásokról, ingatlan-értékesítésről. Milyen változásokat veszélyes figyelmen kívül hagyni, és milyen előnyökre tehet szert munkáltató és munkavállaló?

Jövőre változik a TEÁOR rendszer Cikk

2008. január 1-jétől az EU tagállamokban egységesítik a gazdasági tevékenységek statisztikai besorolását. Emiatt a TEÁOR’03 szerint meghatározott tevékenységi kódszámokat felváltják az új TEÁOR’08 szerinti kódszámok. Az egységesítés EGK rendelet alapján történik, amely a tagállamokban kötelező és közvetlenül alkalmazandó - írja a PricewaterhouseCoopers hírlevele.

Nyugdíj 2008: a cél, hogy minél később akarjunk nyugdíjba vonulni Cikk

Az új szabályozás szerint az 1988 és 2006 közötti keresetek mindegyike 2007-es szintűre emelkedik. További változás, hogy a nyugdíjak megállapításakor nem csak a személyi jövedelemadó előleg, hanem a különböző járulékok is levonásra kerülnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs