79 találat a(z) válság cimkére

További intézkedéseket hozott a megélhetési költségek enyhítésére a horvát parlament Cikk

A horvát parlament pénteken további intézkedéseket hozott a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére, meghosszabbította a gáz és egyes energiatermékek áfájának csökkentését és eltörölte a nyugdíjasok egészségbiztosítási többletjárulékát – közölte a horvát közszolgálati televízió, tájékoztatott az MTI.

Visszaestek a cégalapítások az építőiparban Cikk

Az év elejére visszaestek a cégalapítások az építőiparban, ezzel 5 éven át tartó emelkedés ért véget – közölte az Opten céginformációs szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

A recesszió veszélye fenyegeti a világgazdaságot 2023-ban Cikk

Vészesen közel kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával – figyelmeztetett a Világbank ma megjelent éves jelentésében.

Szakadékban a lakáshitelezés, 2008 óta nem voltak ilyen betéti kamatok Cikk

Tízéves csúcson a lakáshitel-kamatok, és ötéves mélyponton a folyósítás – ezt hozta a november a most közzétett adatok szerint. A betétkamatok ugyanakkor a 2008-as válságot idéző szintre emelkedtek – derül ki a Bank360.hu összeállításából, írja a hvg.hu.

Orbán Viktor: nincs pénz járulékcsökkentésre Cikk

Nem számíthatnak járulékcsökkentésre a vállalkozások, hogy könnyebben emelhessék dolgozóik bérét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Széchenyi Kártya Program 20. évfordulóján a Budai Várban a Portfolio.hu tudósítása szerint.

A covid miatti bezárásoktól tartanak a cégvezetők, így védekeznének a recesszió ellen Cikk

A koronavírus-járvány visszatérésétől, még tovább növekvő geopolitikai feszültségektől és az inflációtól tartanak leginkább a vezérigazgatók – derül ki az EY 760 CEO megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából. Minden második vezető cégfelvásárlást tervez egy éven belül. Két kulcsterületet is kiemeltek, ami kritikus fontosságú lesz a versenyképesség fenntartásához.

Paradicsomlevessel öntöttek le egy Van Gogh-festményt környezetvédő aktivisták Londonban Cikk

Paradicsomlevessel öntötték le Vincent van Gogh egyik leghíresebb festményét környezetvédő aktivisták pénteken Londonban – közölte az MTI.

250 millió euró összegű hitelkeretszerződést írt alá az MVM Zrt. Cikk

Az MVM Zrt. és az ICBC Austria 250 millió euró összegű, általános vállalatfinanszírozás célú, közép-lejáratú hitelkeretszerződést írt alá – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

Mentőöv lehet a bajba jutott cégeknek a szerkezetátalakítási eljárás Cikk

Már Magyarországon is elindítható a szerkezetátalakítási eljárás, amelynek célja az életképes vállalkozások nehézségeinek kezelése és a fizetésképtelenség megelőzése. A DLA Piper Hungary szakmai eseményén jogi és gazdasági oldalról egyaránt megvilágították a szakértők az új eljárás részleteit és előnyeit, valamint arra is kitértek, hogy a megváltozott külső körülmények milyen iparági szereplőket állítottak igazán komoly kihívások elé.

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz szakszervezetek a megélhetési válság miatt Cikk

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). A szervezetek javaslataik figyelembevételével mielőbbi intézkedést követelnek a kormánytól – közölte az MTI.

Energia- és gazdasági válság elleni alapot hoz létre a főváros Cikk

Energia- és gazdasági válság elleni alap létrehozásáról döntött az idei évi költségvetési rendelet módosításával a Fővárosi Közgyűlés szerdán, a főváros az alapból akarja a megnövekedett költségeket fedezni.

Áramkimaradás: napi 2 órában kikapcsolják az áramot Koszovóban Cikk

Koszovó energiaelosztó vállalata, a KEDS közölte, hogy hétfő reggel 8 órától időzített áramkimaradások lesznek a hazai energiatermelés csökkenése és az importból beszerzett üzemanyag magas ára miatt – tette közzé az MTI.

Mennyire válságálló a nyugdíjcélú megtakarítás? Cikk

Egyre erősödnek a válságot (vagy legalább recessziót) prognosztizáló hangok, ilyen körülmények között pedig különösen fontos a befektetések megfelelő kiválasztása. Most utánajártunk, mennyire érezhetik magukat biztonságban a nyugdíjcélra megtakarítók – írja a bankmonitor.hu.

Párizsi repülőtér: beszüntették sztrájkjukat az alkalmazottak Cikk

A párizsi repülőtér alkalmazottai pénteken beszüntették sztrájkjukat, miután megkapták a kért fizetésemelést – tette közzé az MTI.

Mélyrepülésben a forint: 409 fölött az euróárfolyam Cikk

Ismét összeomlott a forint a bankközi devizapiacon: 405,84 forinton jegyezték fél 12 körül, 12.30-kor pedig már 406,50 forinton állt az árfolyam. Délután fél 4 környékén megközelítette a 410 forintot is, 409,68 forinton is járt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Visszafizetésre kötelező határozat

Széles Imre

tb-szakértő

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs