11 találat a(z) utas cimkére

Zuhant az utasforgalom a Liszt Ferenc Repülőtéren Cikk

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 54 407 utast kezelt az előző hónapban, ami 95 százalékos visszaesés 2020 februárjához képest, de a teherforgalom továbbra is nő – közölte a Budapest Airport az MTI-vel csütörtökön.

A száznál több utast szállító turistahajók nem köthetnek ki norvég kikötőkben Cikk

Norvégia ideiglenesen szigorította a turistahajókra vonatkozó szabályokat hétfőn, miután többen megfertőződtek koronavírussal a Roald Amundsen fedélzetén.

Kevesebb utas, nagyobb távolság: megoldás a légitársaságoknak Cikk

A repülőgépeken a foglalható ülőhelyek számának csökkentésével biztosítanák a nagyobb távolságot az utasok között a légitársaságok. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a legtöbb légitársaság számol ezzel a megoldással.

Koronavírus-fertőzött is van a Japán partjainál karanténba helyezett óceánjárón Cikk

Legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést a Japán partjainál karantén alá helyezett óceánjárón – közölte a japán egészségügyi miniszter, Kató Kaconobu szerdán.

Utazásszervezés áfája: új előírások jönnek Cikk

Módosulnak a jövő év elejétől az áfatörvény utazásszervezésre vonatkozó előírásai – hívja fel a figyelmet a NAV.

Ellophatták a British Airways több százezer utasának banki adatait Cikk

A British Airways (BA) hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hackertámadásban. A brit nemzeti légitársaságként számon tartott cég vezérigazgatója pénteken elnézést kért a történtekért.

Green Holidays: várniuk kell az utasoknak a kártalanításra Cikk

A hatósági vizsgálatok és a rendőrségi nyomozás lezárásáig nem fejeződhet be a júliusban csődbe ment Green Holidays utasainak kártalanítása – mondta Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Utazásszervezés – nyilatkozat – áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy utazásszervező irodát egy cég azzal keresett meg, hogy nyereményjátékához ajánljon utakat. A cég nem értékesíti tovább az utakat, de nem is a saját dolgozói részére veszi, viszont a nyereményjátéktól több megrendelőt remél. Ebben az esetben az utazásszervezőnek kell-e alapszabály szerinti 27%-os áfát felszámítania? Megfelelő, ha a megrendelő "utasként" nyilatkozik? Köszönöm!

Számlázás közvetítő útján Kérdés

Tisztelt Cím! Az alábbi számlázási kérdésben kérném a segítségüket: A társaságunk kapcsolatban áll egy külföldi illetőségű ügynökkel, aki a szolgáltatásunkat (reptéri transzfert) értékesíti és reklámozza, jutalék fejében. Az ügynök felveszi a megrendelést, számlát készít a megrendelőnek és továbbítja nekünk a fuvar megrendelését. Beszedi a díjat és a különbözetet továbbítja a bankszámlánkra. Társaságunk a megrendelést továbbítja-megszervezi az éppen szabad sofőrök részére, fuvarszervezési jutalék fejében, akik szolgáltatói szerződéssel állnak kapcsolatban a mi cégünkkel, általában egyéni vállalkozók. A jutalékot levonva továbbítja a díjat az egyéni vállalkozók részére. Eddig az önszámlázást alkalmaztuk, azaz a sofőrök nevében társaságunk kiszámlázta a fuvarokat a megrendelő magánszemélyek részére. Ez több problémát is felvett, első a rengeteg adminisztráció, valamint sok esetben hiányos számlázási adatok. Az lenne a kérdésünk, hogy a sofőrök megtehetnék-e, hogy nem adnak nyugtát-számlát az utas részére, hiszen azt már az ügynök kiállította, hanem minden hónap végén az ügynök részére állítsák ki egy összegben a számlájukat? Teljesülne-e így a számlaadási kötelezettségük? Köszönettel: Horváth Emőke

Webáruház külföldi utas áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem webáruházat üzemeltet. Szerb magánszemély egy hét alatt 6 millió forint értékben vásárol. Le lett ellenőrizve a személyazonossága, lakcíme, a kivitt árut leigazoltatja a határon, és így érkezik vissza a külföldi utas áfa nyomtatvány. Viszonylag gyanús az ügy, mert 20-30 darabokat vásárol. Mi fedve vagyunk minden bizonylattal. Kell vizsgálnunk, hogy kereskedelmi mennyiséget visz, vagy létezik-e ilyen? Ezek a termékek sima háztartási használati cikkek, elektronikai termékek. Köszönöm válaszukat előre is

EU: csökkent az adómentesen behozható poggyászok értéke Cikk

2008. december 1-től új szabályok léptek hatályba az Európai Unió területén kívülről érkező utasok személyi poggyászában lévő áruk vám, áfa és jövedéki adómentességével kapcsolatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rendezvényen adott utalvány adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Amerikából származó osztalékjövedelem bevallása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szolgalmi jog, értékcsökkenés-kifizetés: szja-kötelezettség

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs