95 találat a(z) uniós támogatás cimkére

Jelentősen változnak az uniós támogatások Cikk

Jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodóknak az új európai uniós támogatási időszakban, és azt már most biztosra vehetik a termelők, hogy csak akkor juthatnak majd területalapú támogatáshoz, ha eleget tesznek a környezeti szempontból előnyös gazdálkodás feltételeinek – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Közvetlenül elérhető uniós forrásokat szeretnének a V4-es fővárosok Cikk

A kezdeményező négy „visegrádi” főváros és 11 másik nagy európai város polgármesterei levélben fordultak Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez a városok számára közvetlenül elérhető, rájuk szabott uniós források biztosítása érdekében a klímapolitikai célok végrehajtásához, írja a Bruxnfo. Karácsony Gergely szerint ugyan az EU-nak már tíz éve meg kellett volna hoznia ezt a lépést, de az ajtó még résnyire nyitva van..

Fejlesztés a tömegközlekedésben: a közúti és vasúti csomópontok összekapcsolása Cikk

Több mint tucatnyi városban kezdik meg a közeljövőben az intermodális csomópontok fejlesztését az országban, amelynek lényege, hogy a jelenleg egymást elkerülő, közpénzből fenntartott közúti és vasúti közösségi közlekedési szolgáltatás fizikailag összekapcsolódjon – írta a szerdai Magyar Nemzet.

Kagylókkal tisztít vizet egy magyar vállalkozás Cikk

A kagylók vízszűrű képességén alapuló, mobil vízkezelő rendszer prototípusát dolgozta ki két magyar vállalkozás, az S+H Portfolio Zrt. és a Cement Kft. konzorciuma - közölte az S+H Portfolio Zrt.

Gátolja a munkaerőhiány a beruházásokat Cikk

Tagszervezetein, tagvállalatain keresztül 200-250 ezer fős munkaerőhiányt tapasztal a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a szervezet alelnöke szerint ennek oka részben a magyar gazdaság teljesítményének növekedése.

Uniós támogatásokkal visszaélő bűnbanda hétszázmilliós vagyonát zárolta a NAV Cikk

Uniós támogatásokkal visszaélő Pest megyei bűnbanda hétszázmillió forintos vagyonát zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte a szervezet.

182 milliárd forint uniós támogatás az M30-as autópálya befejezéséhez Cikk

Az Európai Unió 552,6 millió euróval (mintegy 182,3 milliárd forint) segíti a Magyarországról Szlovákiába vezető és Miskolcot a szlovák határon fekvő Tornyosnémetivel összekötő M30-as autópálya befejezését – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Magyarországnak az uniós pénzek csaknem 4 százalékát vissza kellene fizetnie – javasolja az EU Csalás Elleni Hivatala Cikk

Az uniós kifizetések EU-n belül messze legnagyobb arányának, közel 4 százalékának a visszafizettetését javasolta az uniós kasszába az OLAF 2014 és 2018 között Magyarország esetében – derül ki többek között az EU Csalás Elleni Hivatalának 2018-as jelentéséből, amit kedden mutattak be a sajtónak Brüsszelben.

Kétmilliárdos fejlesztés az oroszlányi hulladékkezelőben Cikk

Az Oroszlány, Tata és több kistelepülés hulladékkezelését végző társaság uniós támogatással kétmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti a helyi lerakót, 22 új járművet állít forgalomba és szelektív hulladékkezelési rendszert vezet be – tájékoztatta szerdán az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője az MTI-t.

Sajátrezsis beruházás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 47. §-a és az áfatörvény 11. § (2) bekezdésének értelmezésében, e két törvényhely összefüggéseinek vizsgálatában kérem segítségét. Egyesület EU-s pályázati támogatást nyert a tulajdonában álló ingatlan felújítására, illetve egy új melléképület építésére. A beruházást teljes egészében külső tervezők és kivitelezők végzik, az egyesület anyagot sem vásárol hozzá, és az építési munkálatokban (vagyis a tárgyi eszköz előállításában) sem működnek közre alkalmazottai. A pályázat a teljes támogatás néhány százalékának erejéig támogatja az egyesület azon munkatársainak bérköltségét is, akik részben, illetve kizárólag a pályázati támogatás terhére megvalósuló beruházás koordinálásával foglalkoznak, valamint elkészítik az időközi és majd a záró pénzügyi elszámolás(oka)t. Ez a bérköltség negyságrendekkel alatta marad a beruházás kivitelezési költségeinek. Kérjük szíves véleményét abban, hogy: 1.) a pályázatban elszámolt bérköltséget rá kell-e aktiválni az elkészült beruházásra (a bekerülési költség arányában megosztva a felújított és az új épület között), illetve 2.) ha igen, akkor ez a ráaktiválás hogyan viszonyul a sajátrezsis beruházás fogalmához, azaz keletkezik-e – az áfatörvény 11. § (2) bekezdése értelmében – áfafizetési kötelezettség a projektkoordinátorok, projektpénzügyesek új épületre eső bérköltsége után? Kérem, szíveskedjenek válaszukban a sajátrezsis beruházás fogalmát, kritériumait bővebben kifejteni! Szíves válaszukat előre is köszönöm!

Magyar multi program 10 milliárdért ötven kkv-nak Cikk

Magyar multi program címmel a legígéretesebb kis- és közepes vállalkozások fejlődését támogató projekt indul – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

21 milliárd forint feletti uniós forráshoz juthatnak a társadalmi vállalkozások Cikk

Több mint 21 milliárd forint uniós pályázati forráshoz jutnak a társadalmi vállalkozások a 2021-ig tartó finanszírozási ciklusban, így több ezer hátrányos helyzetű ember számára biztosíthatnak új munkahelyet – közölte a társadalmi vállalkozásokat segítő IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Időbeli elhatárolások bővítése (várható támogatások elszámolása) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Uniós pályázat keretében gépbeszerzés esetén, hogyan kell a Sztv. 33. § (7) bekezdésében nyújtott lehetőségre tekinteni? Azaz, már benyújtottuk a pályázatunkat, beszereztük az eszközeinket, kiértesítettek bennünket, hogy megnyertük a támogatást, megkaptuk a róla szóló értesítést augusztusban, benyújtottuk az elszámolást, és most állunk. A pályázat hitellel kombinált, a hiteles része még ügyintézés alatt van. Lehet-e összefüggés a között, hogy a hitelrész nem elbírált, és ezért nem kaptuk még meg a támogatást? Jól értjük-e, hogy ha idén nem kapjuk meg a támogatást, akkor alkalmazhatjuk ezt az időbeli elhatárolási lehetőséget? Tárgyi eszközre mekkora lehet ez a mérték? Köszönettel: Vinacsek Lászlóné

Így csökkentheti társasági adóját, ha gépeket szerez be Cikk

Mezőgazdasági terményeket előállító zrt. 2017-ben jelentős (közel 100 millió forint) értékben új, nem támogatott gépeket vásárolt (lízingelt) növénytermesztéshez. Alkalmazhatja-e a tao-törvény 7. paragrafus zs) pontja szerinti adóalap-csökkentési lehetőséget az új gépekre és milyen feltétellel? A lízingkamat-kedvezményt is igénybe venné, ha lehetne. Három év távlatában, ha 400 ezer euró alatt marad az összes EMVA-támogatással együtt, akkor mint „csoportmentességi támogatást” beállíthatja adóalap-csökkentő tételnek? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Brüsszeli bírálat a magyar korrupciós helyzet miatt Cikk

Komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT), amely nagy többséggel szavazta meg szerdán a témával kapcsolatos véleményét. A dokumentumot Deutsch Tamás fideszes képviselő „politikai pamfletnek” nevezte.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3