75 találat a(z) ukrán cimkére

Külföldi munkavállalás Kérdés

Nukleáris katasztrófától tartanak a zaporizzsjai atomerőmű körüli incidensek miatt Cikk

António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította Ukrajnát és Oroszországot, hogy sürgősen hagyjanak fel a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével, máskülönben a helyzet könnyedén katasztrófába torkollhat – tudatta közleményben az ENSZ.

Megjelent a NAV tájékoztatója az ukrán háború elől menekülők számára biztosított áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről Cikk

Az ukrajnai háború elől menekülő és az Ukrajnában élő rászoruló személyek számára ingyenesen szétosztandó vagy rendelkezésre bocsátandó áruk behozatali vám- és hozzáadottértékadó-mentességéről szóló tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken honlapján.

Az ukrán gabona kivitelének felgyorsításáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter Cikk

Az ukrán mezőgazdasági termékek, mindenekelőtt a gabona kivitelének felgyorsításáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter Viktor Mikitával, a Kárpátalja megyei katonai közigazgatás vezetőjével – közölte az Agrárminisztérium.

Pénzmosás miatt vádat emeltek egy ukrán és egy lett állampolgár ellen Cikk

Pénzmosás miatt egy ukrán és egy lett állampolgár ellen vádat emelt a Fővárosi Főügyészség.

Folyamatosan érkeznek Ukrajnából a menekültek, Magyarországon eddig 26 ezer menedékeskénti elismerési kérelmet regisztráltak Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 6106 ember lépett be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4989-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-vel.

Továbbra sem kell fuvarozási engedély az ukrán teherautókra Cikk

Júliustól sem kell fuvarozási engedély az ukrán teherautókra – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel vasárnap.

Harmadik országban teljesített ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás Kérdés

Veszélyhelyzet november 1-jéig: kihirdették a meghosszabbításról szóló törvényt és több kormányrendeletet Cikk

A Magyar Közlöny 95. számában június 8-án este megjelent a 2022. évi VI. törvény a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról. A jogszabály passzusai – két kivételtől eltekintve – már tegnap este 9 óra (a kormányrendeleteké 10 óra) óta hatályosak.

Egyre több orosz és ukrán vevő vásárol ingatlant Törökországban Cikk

Jelentősen megnőtt a kereslet a törökországi ingatlanok iránt áprilisban az orosz és ukrán állampolgárok részéről – jelentette a török statisztikai hivatal (Tüik). Az orosz vásárlók átvették a vezetést a külföldi ingatlanbefektetők ranglistáján.

G20-csúcs: az ukrán és az orosz elnök is a meghívottak között Cikk

A világ iparilag legfejlettebb 20 államát tömörítő G20 csoport soros elnökségét jelenleg betöltő Indonézia Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnököt is meghívta a csoport idei csúcstalálkozójára, Putyin már meg is erősítette részvételét – jelentette be Joko Widodo indonéz államfő pénteken – tette közzé az MTI.

Tízezernél több ukrajnai menekült érkezett Cikk

Magyarország területére szerdán az ukrán-magyar határszakaszon 5133 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 5322-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-vel.

Osztalékelőleg visszafizetése Kérdés

Az EU támogatási csomagot javasol a háború által leginkább sújtott európai termelők támogatására Cikk

A globális élelmezésbiztonság érdekében az Európai Bizottság 500 millió eurós (mintegy 200 milliárd forint) támogatási csomagot javasol az ukrajnai háború következményei által leginkább sújtott európai mezőgazdasági termelők támogatására – tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.

Az ukrán munkaerő nem veszélyezteti a magyar munkahelyeket Cikk

Becslések szerint jelenleg 50 000 és 70 000 fő közé tehető a hazánkban dolgozó ukrán nemzetiségű munkavállalók száma. Döntő többségük több éve, azaz jóval a háború kitörése előtt helyezkedett el Magyarországon, elsősorban az építőipar, az elektronika, a feldolgozóipar és a vendéglátás területén, a Jobtain HR Szolgáltató összefoglalta az ukrán munkavállalók helyzetével kapcsolatos tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tbj. szerinti külföldiség igazolása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Zrt. ügyvezetője (egyszemélyes részvényes) díjazása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kft. tag biztosítási kötelezettsége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs