16 találat a(z) tevékenységi kör bővítése cimkére

Covid-19 könnyítés Kérdés

Tevékenységi kör bővítése Kérdés

Tevékenységi kör bővítése Kérdés

T. Szakértő! Milyen feltétele van tevékenységi kör bővítésének? Elég-e, ha csak az adóhivatal felé jelentjük be? Segítségét köszönöm, Ildi

Agrár szövetkezet Kérdés

Van egy szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó szövetkezet, mely ezidáig csak növénytermesztéssel és növénytermesztéshez kapcsolódó szolgáltatásnyújtással foglalkozott. Kérdésem, hogy ez a szövetkezet vehet-e fel teljesen más tevékenységet pl. masszázs vagy ez kizáró ok ennél a vállalkozási formánál. (Az egyik tag felesége szeretne ezzel a tevéknyeséggel foglalkozni.)

Tevékenységbővítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni a következő esetben. Egy raktározással és szállítmányozással foglalkozó kft. ügyfele igényeinek szélesebb körű kiszolgálása érdekében a raktározáson és szállításon kívül vállal például szórólapgyártást, illetve különböző marketinganyagok legyártatását. Ezt nem saját maga végzi el, hanem nyomdák segítségével. Ebben az esetben a raktár a megrendelő, és árréssel továbbszámlázza az ügyfele (másik cég, nem végfelhasználó) részére. Továbbszámlázás esetében szükséges tevékenységikör-bővítés? Ha igen, melyiket válasszuk? Kereskedelmi tevékenység vagy gyártás? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértők! Közúti áruszállítással foglalkozó kft. az egyik tehergépkocsi-vezető munkavállalóját kölcsönadná egy másik, szintén ezzel foglalkozó cégnek. A munkavállaló bérét, napi díjait, járulékait átszámlázná. A kérdéseim: 1. Ezzel kapcsolatban van-e valami teendő, bármilyen bejelentési, illetve engedélykérési kötelezettség? 2. Tevékenységi körbe fel kell-e venni ilyenkor a munkaerő-kölcsönzést? Köszönöm szépen.

Kereskedelmi tevékenység poroltó ellenőrzésekor Kérdés

Tisztelt Szakértő! 712001 Műszaki vizsgálat, elemzés, tesztelés tevékenységi körrel egyéni vállalkozó poroltó ellenőrzéseket végez. Csak az ellenőrzés során cserére szoruló készülékeket szerzi be, boltot nem üzemeltet, és poroltókat sem raktároz. Szükséges-e a kiskereskedelmi tevékenység felvétele a vállalkozói tevékenységek közé? A szolgáltatás számlázásakor a poroltót külön kell-e szerepeltetni a számlán, mint értékesítés, illetve szolgáltatás részeként kell felszámítani? Segítségét köszönöm!

Kft. üdülőt vásárol Kérdés

Tisztelt Szakértó! Egy kft. egyéb szálláshely-szolgáltatással bővítené tevékenységi körét, melyhez két magánszemélytől vásárolna egy üdülőt. Az egyik magánszemély eladja a részét, a másik magánszemélytől bérelné az üdülőt. A vásárlást adásvételi szerződéssel, a bérlést bérleti szerződéssel kötné meg. Kérdésem: a szerződések aláírása után mik az első bejelentési kötelezettségek (NAV felé, önkormányzat felé, stb.) Köszönöm a választ. INVEST

Védjegylicencia-szerződés alapján fizetett használati díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A védjegy jogosultja használati szerződést köt (védjegylicencia-szerződést, 1997. évi XI. tv. 23. §) egy zrt.-vel. A védjegyjogosult a zrt. egyik tulajdonosa, magánszemély, aki rendelkezik adószámmal mint önálló tevékenységet végző magánszemély ingatlan-bérbeadásra. Az ügyvéd által ellenjegyzett védjegyhasználati szerződésben a védjegyjogosult átengedi a használatot évi nettó 7 millió forintért a zrt. részére, a díj minden év január hónapjában esedékes, és melyről köteles számlát kiállítani a magánszemély. A szerződés rögzíti, hogy a használati díj teljes egészében a védjegyoltalom alatt álló vagyoni jog felhasználásának ellenértéke. Kérdéseink: 1. A magánszemélynek a T101 lapon be kell-e jelentjeznie az áfatörvény hatálya alá, illetve a 7740 TEÁOR számot is fel kell vennie, mint új tevékenységi kört? 2. A zrt,. mint kifizető, milyen adót és járulékot köteles levonni a kifizetett díjból, ha annak kifizetése számla ellenében történik? 3. A magánszemély, mint adószámos magánszemély önálló tevékenységből származó bevételként számolja el a bevételt és az ezzel kapcsolatos költségeket levonhatja-e az összegből? 4. A magánszemélynek van-e járulékfizetési kötelezettsége, ha a kifizető csak a szja-t vonja le? Segítségét köszönöm!

Csereautó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy karosszéria-javítással és fényezéssel foglalkozó kft. személygépkocsit szeretne vásárolni, hogy amikor az ügyfél leadja az autót javításra, ne máshová menjen autót bérelni, hanem mindjárt ott lehetősége legyen a bérlésre. Milyen feltételekkel lehet ezt megvalósítani. A tevékenységi körében benne van a gépkocsi-kölcsönzés is. Köszönettel: Burián Tamásné

ÖBV és a napelem Kérdés

Az alábbi problémám van: önálló bírósági végrehajtó (ÖBV) napelemet telepített az iroda tetejére, tetemes mennyiséget, most elszámolás jött, és többet termelt, mint amennyit fogyasztott. Le kellene számláznia, viszont ő nem klasszikus egyéni vállalkozó, és semmi más tevékenysége nem lehet. Tevékenységi körébe kellene felvenni, de mit, és lehet-e egyáltalán? Köszönöm a segitséget.

Átalányadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Átalányadózó egyéni vállalkozó kozmetikus 80 % költséghányad alkalmazásával számítja ki a jövedelmét. Új tevékenységekkel kívánja bővíteni a vállalkozását, masszázs, jógaoktatás. Kérdésem az, hogy az új tevékenységek miatt ki kell-e lépnie az átalányadózói körből, vagy van lehetőség a különböző tevékenységek költséghányad-megosztására? Válaszát köszönöm!

Tevékenységi kör bővítése Kérdés

Magánszemély tevékenységét ingatlan-bérbeadással bővítette (áfás). A bejelentkezéskor az ÖVTJ szám kiválasztásánál, nem mindegyik ingatlana fér bele az ÖVTJ szám szerinti besorolásba, két kódszámot is kellett volna választania, de csak az egyiket választotta. Ezt csak később vette észre, már letelt a 15 nap. Hogyan lehet ezt korrigálni?

NAV és a cégbíróság közötti adatáramlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Totális káosz tud kialakulni, ki, mit tart nyilván, és mikor, ezért kinek még mit kell bejelenteni. Egy kft. megalakult 2010-ben, részletes TEÁOR számokat felsorolva a Cégbíróság felé. Aztán 2013 -ban történik egy tagi változás a cégben. Jelenleg ott tartunk, hogy sem a NAV-nál sem a Cégbíróságnál nincsenek meg a fő tevékenységen kívüli további tevékenység TEÁOR kódjai. A cégbíróság úgy tudom már csak a főtevékenységet tartja nyilván. Kérdés tehát: nem újonnan alakult cégnek mikor kell (vagy kellett?) a NAV felé jelenteni a használt tevékenység TEÁOR számait, ha eredetileg az alakuláskor szerepelt a társasági szerződésben? Azt tudomásunkra hozták, hogy ha új tevékenységet akarunk felvenni, azt a NAV felé kell bejelenteni változásbejelentésként, de mi a helyzet a fent leírt esetben? Kellett volna tennie valamit a cégnek a mai napig ez ügyben? Válaszukat előre is köszönöm.

Nonprofit kft. Kérdés

Nonprofit kft.-t szeretnék átvenni 0 forintos egyenleggel. Lehet-e módositani a telephelyet, ügyvezető igazgatót, illetve az eddigi szociális tevékenység bővithető-e egyéb gazdaságira? Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: BBE

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfaarányosítás őstermelő esetében

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Üzletrészeladás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close