11 találat a(z) tb-támogatás cimkére

Több tucat daganatellenes terápia várakozik tb-támogatásra Cikk

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) szerint a betegek gyógyulási esélyei jelentősen javulnának, ha a több mint 70 új készítmény, köztük több tucat korszerű onkológiai terápia minél előbb társadalombiztosítási (tb) támogatást kapna.

Új szabályok a gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának ellenjegyzésére Cikk

Vannak olyan gyógyászati segédeszközök, amelyek társadalombiztosítási támogatással csak az ellenőrző főorvos ellenjegyzésével rendelhetők. Az ellenjegyzés kapcsán 2022. április 1-jétől új szabályokat kell alkalmazni, amelyeket az alábbi cikkben foglalunk össze.

Döntés született új terápiák tb-támogatásba való befogadásáról Cikk

Több ezer magyar betegnek javulhatnak az életkilátásai, kétéves kihagyást követően ugyanis újra döntés született új terápiák társadalombiztosítási támogatásba való befogadásáról. Egy december végi rendelet értelmében 31 új gyógyszer, illetve indikáció válik hozzáférhetővé rendszeres támogatás keretében – közölte az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) – írja a napi.hu.

Tb-támogatással igénybe vehető fogászati ellátások Cikk

A napokban vetette fel egy fogászaton dolgozó ismerős: mi lehet az oka annak, hogy kevesen veszik igénybe a tb-támogatott fogászati ellátásokat, holott vannak olyan fogászatok, amelyek mind magán-, mind tb-támogatott ellátást is nyújtanak. Ilyenkor ugyanaz a fogorvos és asszisztens kezeli a tb-támogatásban részesülő beteget, mint a magánszolgáltatást igénybe vevőt. Foglaljuk össze, melyek azok a fogászati ellátások, amelyek a társadalombiztosítás keretében térítésmentesen, illetve részleges térítés ellenében vehetők igénybe!

Huszonhat új gyógyszer kap tb-támogatást január közepétől Cikk

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási támogatást január 15-étől – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Cukorbetegség miatti fogpótlásra igényelhető támogatás? Kérdés

Ügyfelünknek négy éve fennálló, 1-es típusú cukorbetegsége miatt teljesen tönkrementek a fogai, és porcelános fogpótlásra lenne szüksége. Lehet-e ehhez támogatást igényelni? Hogyan?

Kétmilliárddal több jut meddőségi kezelésekre Cikk

Idén és jövőre összesen 4,5 milliárd forint közpénz fordítható meddőségi kezelésekre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Gyógyszertári támogatás számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyógyszertár OEP-től (ma: Nemzeti Egészségbiztosítási Alap) kapott gyógyszer tb-támogatásáról kell-e számlát kiállítani a gyógyszertár részérõl a folyósító felé, vagy elegendõ a "gyógyszertári elszámoló bizonylat", mely alapján a folyósítás történik? Az elõzõhöz szorosan kapcsolódó második kérdés, hogy ha a támogatás áfájának értéke eléri a 100 ezer forintot, kell-e azt az on-line rendszerben jelenteni 2018.07.01-tõl? (Kell-e számla, illetve adóalany-e az NEA)? Válaszukat várva Tisztelettel Sz. Rozália

Hajbeültetés tb-támogatással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, van-e lehetőség arra, hogy a tb támogasson hajbeültetést? A hajam igen megritkult egy baleset után, felfekvéseim lettek, és a gyógyszerek mellékhatásai miatt is ritkul. Fiatal vagyok még. Dolgozom, be vagyok jelentve, a rokkantsági ellátásom mellett. Érdeklődnék, ha magánklinikán csináltatom a beavatkozást, akkor van arra esély, hogy a tb utólag kifizeti legalább egy részét a hajbeültetés költségének? Ha megkeresem ezzel az egészségbiztosítási pénzárt vagy a NEAK-ot, milyen jogszabályra hivatkozzak? Köszönöm szépen a válaszukat!

Gyógyfürdő-ellátások tb-támogatással: így vehetők igénybe Cikk

Sokan választják akár a nyaralás helyszínének is azokat a magyar településeket, ahol gyógyfürdők is üzemelnek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen gyógyászati ellátások vehetők igénybe társadalombiztosítási támogatással, és hogyan juthatnak a betegek gyorsabban hozzá ezen támogatott ellátásokhoz.

Tb- és családtámogatás: meddig és ki igényelheti visszamenőleg Cikk

Viszonylag gyakran fordul elő, hogy a jogosult valamilyen okból késve nyújtja be igényét az őt megillető társadalombiztosítási vagy családtámogatási ellátásra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs