4 találat a(z) tőketartozás cimkére

Törlesztési moratórium – kiszámítható törlesztőrészlet Cikk

A törlesztési moratórium alatt senkinek sem kell számolnia váratlan tehernövekedéssel. Az ügyfelek bizonytalanságával, leendő „bajjal” riogató értelmezések tévesek. Az MNB és a bankok minden lehetséges kommunikációs fórumon tájékoztatják a fogyasztókat a fizetési stop feltételeiről, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján.

Hitellel terhelt, örökölt ingatlan értékesítése Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing lezárása futamidő vége előtt Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk 2016. évtől nyílt végű pénzügyi lízing keretében egy személygépjárművet vett igénybe. Idén, lejárat előtt került sor a szerződés megszüntetésére, vevőkijelölési jogunkkal élve, mely szerint 3. fél vásárolta meg az autót. A vevő átutalta a banknak a személygépkocsi vételárát, mely megegyezik a hátralévő tőketartozás plusz áfa összegével. Cégünk birtokában van a banktól kapott hátralévő tőketartozás plusz áfáról szóló LEZÁRÁSNAK, valamint egy mínuszos SZÁMLÁNAK, ami a tőketartozás áfa nélküli összegéről szól. A mínuszos számla összege, valamint a lezárás áfa nélküli összege megegyezik a 43-as lízingkötelezettség főkönyvi számlánk "K"egyenlegével. Nagy segítségünkre lenne, ha a lezárási ügylettel kapcsolatos összes könyvelési lépést számunkra megadni szíveskednének! Köszönjük szépen!

Mit gondol luxusnak a NAV? Végrehajtás fizetési kedvezmény helyett Cikk

A bajbajutott adózók számára gyakran a 22-es csapdájának tűnik, hogy tartozásaikra fizetési kedvezményt brusztoljanak ki a NAV-tól. Egy jogeseten keresztül bemutatjuk, mitől függ, hogy ad-e könnyítést az adóhatóság, vagy sem.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiva, egészségügyi szolgáltatási járulék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kivaalap-módosítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close