71 találat a(z) túlfizetés cimkére

Személyijövedelemadó-bevallás Kérdés

A 2014. évi személyijövedelemadó-bevallásban az adókülönbözet visszaigénylés volt. A visszajáró adónál az adózó úgy nyilatkozott, hogy a visszaigényelhető különbözetet, a későbbi kötelezettségeire a számlán kívánja hagyni. Ezt az összeget a 2015. évi bevallásban az előlegbefizetések között szerepeltetni kell? Az útmutató ugyanis azt mondja, hogy csak a tényleges befizetés szerepeljen ezekben a sorokban. Ha itt nem szerepeltetem a bennhagyott összeget, akkor a bevallás fizetési kötelezettséget mutat. Mi a helyes eljárás? Várom megtisztelő válaszát!

Átvezetés időpontja Kérdés

Kérdésem a Melyik évre kell könyvelni az adófolyószámlák közötti átvezetést? című cikkel kapcsolatos. Abban az esetben, ha tényleges adónem-túlfizetés van, a decemberben beadott átvezetés, jellemzően szochora, a 2015-ös adóévre figyelembe vehető-e, vagy már ez is 2016-os költség lesz? Válaszukat köszönve, dblaszlo

Önellenőrzési pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy általunk könyvelt cég 2011. évi társasági adóbevallásának önellenőrzése úgy alakult, hogy az eredeti adóbevallás adóalapja növekedett, aminek következménye adófizetési kötelezettség lett. Azonban a társaság az eredeti bevallás alapján is túlfizetésben volt, és az önellenőrzés alapján megállapított fizetési kötelezettség szerint is marad a túlfizetés. Viszont jelen pillanatban a társasági adónemben a folyószámlája 0, és ezt a különbözetet be kell fizetni, plusz az önellenőrzési pótlékot. Kérdésem: az önellenőrzési pótlék számítása ebben az esetben a maximális 5 000 forint, vagy az általános szabályok szerint kell megállapítani? Válaszát előre is köszönöm.

Adótúlfizetésből is lehet támogatás Cikk

Kérelemre az adótúlfizetést is átutalja az adóhatóság a támogatni kívánt kedvezményezett számlájára – közölte a NAV.

Adótartozása vagy -túlfizetése van? Ezt kell tennie Cikk

Hamarosan befejeződik az aktuális adófolyószámla kivonatok kikézbesítése. Ki kap ilyet, és mit kell, mit lehet tenni, ha tartozása vagy túlfizetése van az adózónak? Összefoglaltuk.

NAV végrehajtási eljárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adózó 290-es adónemén (magánszemélytől levont szja) túlfizetés volt. Más adónemen hátralék, egyenlegben 4 ezer forint hátralék volt a folyószámlán. A NAV végrehajtási eljárást indított az szja-n lévő összeg plusz 4 ezer forint összegben. Telefonon történt tájékoztatásra arra hivatkoztak, hogy hivatalból nem vezethetnek át a szja adónemről. Kérdésem, hogy milyen törvényi hivatkozás alapján lehetséges ez? Köszönettel.

Tagi kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tévedésből több tagi kölcsön lett egy kft. tulajdonosának visszafizetve, mint amennyi tagikölcsön-befizetése volt. Kérdésem, hogy ennek a kifizetésnek van-e valamilyen adóvonzata arra az időre, amíg a tulajdonosnál volt? Segítségét köszönöm Ildi

Tartozik? Követel? Jön az értesítés a NAV-tól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

Több mint 2,5 millió személynek van túlfizetése vagy tartozása az adóhatóság felé Cikk

Több mint 2,5 millió személynek van túlfizetése vagy tartozása az adóhatóság felé - írta a Magyar Nemzet.

Adófolyószámlák: mit kapnak az adósok és a túlfizetők? Cikk

Összesen 64 milliárd forint késedelmi pótlék is szerepel azokban az értesítőkben, amelyeket az adóhivatal október végéig küld ki az adózóknak. Az idén összesen 2 millió 50 ezer adózó kap küldeményt október végéig az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH) arról, hogy valamelyik adónemben, járulékban, illetékben vagy támogatásfajtában ezer forintot meghaladó tartozása vagy túlfizetése van. Levelet kapnak az APEH-tól azok is, akik csúsztak 2007-ben befizetéseikkel, s ezért késedelmi pótlékot rótt ki rájuk a hatóság. Utóbbira akkor kerül sor, ha a fizetendő pótlék összege gazdálkodó szervezetnél eléri az ezer forintot, magánszemélynél pedig a 100 forintot.

APEH: új nyomtatvány a túlfizetés visszaszerzéséhez Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2007. február 1-jétől nem fogadja el a 0617. számú, "Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez" elnevezésű nyomtatványt - hívta fel a figyelmet az állami adóhatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink