54 találat a(z) tömegközlekedés cimkére

Általános gazdasági érdekű szolgáltatást nyújtó vállalkozások csekély összegű támogatásai 2024-től Cikk

2024. január 1-jétől új rendelet – a 2023/2832/EU (R.) – lépett hatályba az általános gazdasági érdekű szolgáltatást nyújtó vállalkozások csekély összegű támogatásáról. Cikkünk ennek legfontosabb előírásait ismerteti, rámutatva a korábbi (a 360/2012/EU) rendelettől való eltérésre.

BKK: lezárások, forgalomkorlátozások lesznek szombaton Budapesten Cikk

Rendezvények miatt Budapest több pontján forgalomkorlátozás lesz szombat délután; 13 és 17 óra között a Széchenyi István tér-Budai alsó rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget útvonalon, 12:30 és 14 óra között pedig a Thököly út-Dózsa György út-Hősök tere útvonalon – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A hétvégén csak Békásmegyerig jár a szentendrei HÉV Cikk

A hétvégén csak Békásmegyerig jár a szentendrei HÉVKarbantartás miatt a hétvégén rövidített útvonalon, csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a szentendrei (H5-ös) HÉV, a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Munkába járás költségtérítése – vizsgálhatja-e a munkáltató a munkába járás tényleges módját? Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés: vizsgálhatja-e a munkáltató, hogy a munkavállaló ténylegesen tömegközlekedéssel jár-e munkába, mielőtt költségtérítésként kifizeti részére a vármegye bérlet árát. A kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Munkába járás 2. Kérdés

Húsvéti ünnepek, tavaszi szünet: változik a tömegközlekedés menetrendje Cikk

Március 28-án, csütörtökön és jövő keddtől péntekig (április 2-5.) iskolaszüneti menetrend, március 29-én, nagypénteken, illetve március 31-én és április 1-én, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben a közösségi közlekedésben. Március 30-án, szombaton és április 6-án, szombaton szombati, április 7-én, vasárnap vasárnapi menetrend lesz érvényben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Home office-ból ügyfélhez történő utazás taxiköltsége Kérdés

Németország-szerte akadozik a tömegközlekedés a dolgozók sztrájkja miatt Cikk

Több millió ingázó és utazó közlekedését zavarta meg pénteken a Verdi szakszervezet egynapos sztrájkja, amelyet 90 ezer tömegközlekedésben dolgozó számára hirdettek meg – közölte az MTI.

BKK-bérlet elszámolása Kérdés

Tatán ingyenes lesz januártól a tömegközlekedés Cikk

Tatán január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés, tavasszal felmérik, hogyan változott az utazók száma – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken az MTI-vel.

Változik a tömegközlekedés a pápalátogatás és május 1-je miatt Cikk

Május elsején és előtte változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok közlekedési rendje. A MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. A Volánbusz járatok és a MÁV-HÉV járatok közlekedési rendje is módosul.

Sztrájk miatt teljesen leállt szerdán a metróközlekedés Londonban Cikk

A londoni tömegközlekedési vállalat (Transport for London, TfL) tájékoztatása szerint a metróvezetők gyakorlatilag teljes körű munkabeszüntetése miatt a 402 kilométeres londoni metróhálózat mind a tizenegy fővonalán felfüggesztették a forgalmat, és a 270 állomás mindegyike bezárt – közölte az MTI.

3-as metró: március 20-ától hétköznap újra a teljes vonalon jár Cikk

Március 20-a, hétfő délutántól a 3-as metró hétköznap újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg a szerelvények – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Meghosszabbítják az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét a BKK járatain Cikk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2023. március 31-éig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekült személyek számára. A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére a díjmentes utazás az eddigiekhez hasonlóan, egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehető igénybe – tette közzé csütörtökön honlapján a BKK.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adománygyűjtés Facebookon

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Választott tisztségviselő menedzserszűrése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink