51 találat a(z) tételes adó cimkére

Hipa megosztása székhelyváltozás miatt Kérdés

2021 kata-visszatérítés – 40 százalékos adókra is? Kérdés

Katafizetés csed alatt – alkalmazottal végzett tevékenység Kérdés

Őcsg átalányadózás Kérdés

Őstermelő nyilatkozata 2053 Kérdés

Katás egyéni vállalkozó szüneteltetett tevékenysége alatt kapott bevétele Kérdés

Katás egyéni vállalkozó szünetelés idejére fizetendő hipa és hipaelőleg összege Kérdés

Kata hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók bevallása 2020-ról I. Cikk

Február 25. fontos dátum a katás egyéni vállalkozóknál, eddig kell teljesíteniük bevallási kötelezettségüket. Kétrészes cikkünk összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban. Az első rész ismerteti, mikor kell 40 százalék adót fizetni, mi minősül a kisadózó vállalkozás bevételének, illetve, hogy a támogatásokat miként kell kezelni a Katv. hatálya alatt.

Iparűzési adó felezése tételesen adózó katásoknak Kérdés

Cseden lévő katás – iparűzési adó Kérdés

Kata Kérdés

Kedves Szakértő! A koronavírus-járvány miatti vészhelyzetre való tekintettel katás egyéni vállalkozónak március – június közötti időszakban nem kell fizetnie a tételes adót. Ezt melyik nyomtatványon kell jelezni? Köszönettel: GG

Katás vállalkozás – iparűzésiadó-megállapítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás ügyfelem tevékenysége megkezdésekor a helyi iparűzési adó megállapítási módjaként – a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 39/B § (3) bekezdése alapján – a tételes iparűzésiadó-fizetést választotta. 2020 januárjában az illetékes önkormányzatnak bejelentést tett a választott hipamegállapítás módjának 2020. évtől való lemondásáról. A kérdésem az lenne, hogy ha az ügyfelem 2020-tól nem él a tételes hipamegállapítás módjával, akkor 2020-ban milyen iparűzésiadó-, illetve adóelőleg-fizetési kötelezettsége keletkezik, ha a 20-as évi hipabevallást csak 2021 tavaszán kell benyújtania az illetékes önkormányzatnak? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Katás egyéni vállalkozó iparűzési adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvasom az Önök által közzétett kérdésre a választ, hogy a katás egyéni vállalkozó hogyan fizeti az iparűzési adót székhely és telephely zerinti bevallásainál. Eddig úgy tudtam, hogy a megosztással (ne menjünk bele a részletekbe) a vállalkozó kiszámolja az adót és fizeti, de, ha a tételes megállapítást bejelenti mindkét településen, akkor annak megfelelően kell adóznia. Vagy rosszul tudom? Egyiknél lehet a tételes, a másiknál figyelembe veszem az adóalap 10 százalékát, és azután fizeti és a többi 90%-át megfizette az 50 ezer forint összeggel? Ellenőrzésnél melyik törvényére lehet hivatkozni hogy eltér a két településnél az adómegállapítás? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Kataalany táppénzes állományban Kérdés

Főállású egyéni vállalkozó, kataalany, régebb óta táppénzen van. A hivatal kiküldte a határozatot, hogy 2018. június 01-étől nem kap táppénzt, mivel a keretet kimerítette, de a rózsaszín táppénzes papírokat továbbra is kiállítja az orvos, mivel a vállalkozó továbbra sem tudja ellátni munkáját. Kérdés: ha nem kap táppénzt az egyéni vállalkozó a hivataltól, akkor meg kell fizetni az 50 000 forint tételes adót annak ellenére is, hogy nem tud munkát végezni? Szüneteltesse a vállalkozását?

Katás egyéni vállalkozó tételes iparűzési adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó bejelentkezett tételes iparűzési adó alanyként 2017. február 15-éig. Választása csak a 2017-es adóévre vonatkozik, vagy addig érvényes, amíg vissza nem vonja? Illetve meg kell-e (kellett volna-e) erősítenie ezen választását a 2018-as adóévre is? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs