17 találat a(z) térítési díj cimkére

Számlaadási kötelezettség, térítési díj alapítványnál Kérdés

Gazdálkodó szervezet – régi Ptk. Kérdés

Áfamentes értékhatárba beszámít-e a támogatás? Kérdés

Áfa, a törvény VI. fejezete, adó alóli mentesség, pontosítás Kérdés

Novák Katalin: térítésmentes bölcsőde nagycsaládosoknak Cikk

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán közzé tett videójában ismertette, hogy a nagycsaládosok mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól.

Bölcsődei ellátás adómentes térítése Kérdés

Ebéd térítési díjának áfája Kérdés

Alapítványi iskola térítési díjak bankszámlára Kérdés

Egészségügyi ellátások, szolgáltatások, amelyekért fizetni kell Cikk

Szeptember 21-étől bővült a térítésköteles egészségügyi szolgáltatások köre, amelyeket nem lehet igénybe venni az egészségbiztosítás terhére. Cikkünkben sorra vesszük azokat az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyeket nem támogat a magyar egészségbiztosító, így az a személy, aki ezeket az ellátásokat igénybe veszi, köteles az ellátás teljes árát kifizetni.

Egészségügyi szolgáltatások, amelyekért fizetni kell Cikk

A Magyarországon igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások között vannak olyan ellátások, amelyeket az egészségbiztosítás terhére nem lehet igénybe venni. A hatályos szabályok ennek kapcsán előírják, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak a térítési díjjal igénybe vehető szolgáltatások térítési díját a betegek számára hozzáférhető módon nyilvánosságra kell hozni.

Alapítvány által fizetett iskolai térítési díj, tandíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nem közhasznú besorolású alapítvány célszerinti tevékenysége: - városkörnyéki falvak ifjúságának zenetanulási lehetőségének támogatása, - új hangszerek beszerzése,iskolai hangszerek karbantartása,- zenei rendezvények támogatása, - zeneiskolai növendékek és tanárok bel- és külföldi szerepléséneinek támogatása, - kiemelkedő tehetségű,különösen rossz anyagi körülmények között élő növendék zenei tanulmányainak támogatása, - egyéb kulturális és szociális jellegű célok megvalósítása, - zeneiskola szakmai munkájának javítása. Az alapítvány félévente bizonyos tanulók térítési díját (tandíját) kifizeti a Tankerületi Központnak. Erről egy támogatási szerződés van közérdekű kötelezettségvállalásról. A tanulóknak, alapítványnak származik-e ez után bármilyen adó, járulékfizetési kötelezettsége, vagy adómentesen adható a juttatás? Köszönöm!

Áfa visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egyik munkavállalója gyermekei után az óvoda részére átutalja az óvodai térítési díjat. Kérdésem, hogy a cégünk nevére szóló számlában szereplő 27%-os áfa visszaigényelhető-e? Köszönettel: Csné

Térítési díj, számlatartalom Kérdés

Tisztelt szakértő! Szociális ellátás térítési díjáról kiállított számla fizetési módja lehet-e készpénzes? A térítési díjról számlázóprogrammal állítunk ki számlát. A számlán szerepel: teljesítés dátuma (2018.07.31.), elszámolt időszak (2018. július), számla kelte (2018.08.01.), fizetési határidő (2018.08.10.), fizetési mód (készpénz). Megfelel-e ez a számla a hatályos jogszabályoknak? A befizetésről pénztárbizonylat kiállítására kerül sor, amikor a befizetés megtörténik. Tisztelettel: Temesvári Éva

Megtérített, átvállalt tandíj: mikor adóköteles, mikor nem? Itt a NAV tájékoztatója Cikk

Tájékoztatót közölt a NAV arról, hogy az óvodai, iskolai neveléshez, oktatáshoz, kollégiumi ellátáshoz kapcsolódó térítési díjhoz adott támogatás milyen esetekben minősül adómentes, illetve adókötelesnek.

Alapítvány által szedett belépődíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem egy (még nem közhasznú) nonprofit alapítvánnyal lenne kapcsolatos a következők szerint. Ha egy ilyen alapítvány nyári tábort szervez olyan személyeknek, melyek a szociális céljaival összhangban vannak, de a tábor költségeinek egy részét meg kell téríteniük a jelentkezőknek (mert nincs rá elég fedezet az alapítvány részéről sajnos), akkor ez már vállalkozási tevékenységnek minősül az alapítvány szempontjából? Illetve mi a megítélése annak, ha bármilyen más olyan rendezvényt szervez az alapítvány, mely a célokkal szintén összhangban van, de belépődíj-köteles? Ez vállalkozási jellegűnek számít, és ilyenkor már társaságiadó-kötelezettséggel is számolni kell? Az ebből befolyt bevételt az alapítvány szigorúan az alapítvány céljaival azonos célokra használná fel. Az ilyenkor kitöltendő bizonylat akár a tábor részvételi díjáról, akár az esetlegesen megszervezendő rendezvényről alapesetben lehet kézi nyugta? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs