7 találat a(z) távolsági értékesítés cimkére

Nem módosítás nélkül fogadták el az őszi adócsomagot Cikk

Nagy várakozások övezték az őszi adócsomag parlamenti vitáját, elsősorban azt, hogy az utolsó pillanatban változtatnak-e a kata január 1-jétől hatályos szabályozásán. Az eredetileg benyújtott javaslathoz képest terjedelmes módosításokat fogadtak el, ezek is leginkább arra világítanak rá, mekkora változás várható jövőre az adóeljárásokban. A Niveus Consulting Group az érdemi módosításokat foglalta össze.

Webes értékesítés Kérdés

Távolsági értékesítéshez kapcsolódó áfalevonás Kérdés

Távolsági értékesítés áfamegítélése EUB döntés Kérdés

Állásfoglalás kérése távolsági értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem interneten, az általa üzemeltetett webshopon keresztül szeretné értékesíteni külföldi nem adóalanyok részére is a termékeit az Amazon közbeiktatásával. Németországban bérelne raktárat, ahol tárolja ezeket a termékeket, és az Amazon internetes felületén lehet megrendelni (a felületén ki van írva, hogy a magyar cég az eladó), majd az Amazon szállítja ki, de a számlát a magyar cég állítja ki a vevő részére. Mi a módja, hogy bejelentkezzen Németországban az áfa hatálya alá? Hogyan kell könyvelni a német raktárba szállítást, amely az értékesítésig a saját készletük marad? Válaszát előre is köszönöm!

Távolsági értékesítés áfabevallása az értékesítő saját tagállamában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e arra lehetőség, hogy az adóalany saját maga, vagy a megbízásából harmadik személy által a Közösség más tagállamába nem adóalanynak történő termékértékesítés áfakötelezettségét a magyar adóhatóságon keresztül teljesítse? Azaz van-e a fenti értékesítésre is a MOSS rendszerhez hasonló bevallási rendszer?

EU-tagország hogyan árusíthat terméket másik EU-tagországban? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk szlovéniai partnere részt vesz egy cégünk által szervezett konferencián ősszel. A kérdés: szeretnének könyveket, CD-ket árusítani a rendezvényen, elsősorban a rendezvény szlovén látogatóinak. Mi a teendő? Ők azt mondják, hogy vagy távolsági értékesítésként, vagy "fair trade" keretében megoldható, hogy árusítsanak saját adómértékkel, 35 000 euró összeghatárig. Kell magyar adószámot igényelniük? Ez elektronikusan megoldható? Előre is köszönöm a választ!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close