Hozzászólások 0

Webes értékesítés

EU-n belüli webáruház termékeit értékesíti különböző piactereken (amazon, ebay) bármilyen nemzetiségű állampolgárnak. A vásárlók 99 százaléka magánszemély. Az értékesítés után a számlát elektronikusan küldi meg a vevőknek. A termékeket a kelet-európai vásárlók gyorsabb és olcsóbb kiszolgálása érdekében helyi futárcégekkel, postával juttatja el, amit az adott országokban vállalkozási alapon egy-egy társaság végez. A helyi társaság állítja össze a csomagot, és adja oda a futárnak. Az értékesítő társaságnak be kell-e jelentkeznie az adott országban adóalanyként (az árbevétele távolsági értékesítés értékhatára alatt marad tagállamonként), mert a csomagfeladás helye nem az adóalany és egyben a számlakiállítás állama. Ilyenkor a számlát az adott ország áfamértékével kell kiállítani, vagy mivel teljesen független a csomagfeladás helye, számlázhat a saját állambeli áfamértékkel?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close