9 találat a(z) támogatási szerződés cimkére

Euróban meghatározott kifizetési igényekhez kapcsolódó megbízás díjazása Kérdés

Költségek ellentételezésére kapott támogatás Kérdés

Támogatás(?) áfavonzata Kérdés

Támogatási szerződés alapján utalt összeg adókedvezménye Kérdés

Társaságiadó-feltöltés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nek keletkezik-e december 20-ával társaságiadó-feltöltési, -bevallási kötelezettsége, amennyiben támogatási szerződést köt sportszervezettel és a támogatás összegét közvetlenül a sportszervezet részére utalja, vagyis nem az adóhivatalon keresztül, adófelajánlás keretében valósul meg az ügylet? Mire fontos ügyelnie a sportszervezettel való támogatási szerződés megkötése során? Az utalásoknak még ebben az évben meg kell történniük? Köszönöm válaszukat!

Hazai konferencia megrendezéséhez külföldi partner bevonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú szervezetünk együttműködési megállapodást kötött egy külföldi közhasznú szervezettel egy hazai konferencia megrendezése céljából. A felek közösen rendezik meg a konferenciát, közösen biztosítva forrást a különböző költségekre (helyszín bérlete, étkeztetés és ellátás, előadók, műsor, rendezvényszervezés stb.). A konferencia közcélú, mindkét közhasznú szervezet alapszabályában foglaltakkal összhangban van. A rendezvényre belépőknek várhatóan a költségek fedezése érdekében regisztrációs díjat kell fizetnie, ugyanakkor nem nyereségorientált tevékenységről van szó. A megvalósítás során túl bonyolult lenne, ha minden esetben a külföldi partner és szervezetünk is szerződést kötne a lebonyolításhoz szükséges szállítókkal, ezért szeretnénk, ha a külföldi partner – természetesen az összeg indokoltságának előzetes felülvizsgálatát követően – egyösszegben bocsátaná rendelkezésünkre a forrásokat. Kérdésünk, hogy szabályos-e, illetve nem jár-e addicionális adóteherrel (például áfa), amennyiben a külföldi szervezet a forrásokat támogatási szerződés/adomány formájában bocsátja szervezetünk rendelkezésére.

Támogatási szerződés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy foglakoztató együttműködési szerződést köt nappali képzéses egyetemista hallgatóval és támogatja tanulmányait egy későbbi munkaviszony létesítése céljából.A havi rendszeres támogatás 100 ezer Ft + utazási költségek átvállalása. Kérdésem: milyen jogcímű a kifizetés és milyen adózási feltételeket kel teljesíteni feleknek? Köszönettel: Németh József

Ezekre a papírmunkákra kell figyelni a támogatásban részesülő adózónak Cikk

Igazolás a támogató részére, szerződés kötése a támogatóval, arányok és határidők betartása: egyebek között ilyen feladatokra is figyelnie kell a támogatásban részesülő adózónak.

Egyesület működése Kérdés

Egyesület a működéséhez szükséges támogatásokat utófinanszírozás keretében kapja meg. A régi támogatási szerződés lezárult, az új támogatási szerződés aláírására jogszabályi módosítások miatt még nem került sor. Az utófinanszírozás miatt a kötelezettségek kiegyenlítéséhez banki hitelkerettel rendelkezik. Kérdésem az lenne, hogy ha egy adott pillanatban az egyesület nem rendelkezik aláírt támogatási szerződéssel, amely biztosítaná a későbbiekben a fedezetet a banki hitelkeret törlesztésére, folytathatja-e a működését? Milyen felelősségi szabályok merülhetnek fel ebben az esetben? Kérem, szíveskedjenek jogszabályi hivatkozást is közölni. Köszönöm válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsönzött munkavállaló átvétele

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Oktatási számla gyermek nevére

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Díjazás munkavégzés hiányában

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs