13 találat a(z) szolgáltatás EU-ból cimkére

Számla befogadása német magánszemélytől Kérdés

Szlovák cég Magyarországon, egyesületnek nyújtott szolgáltatás Kérdés

Közösségi és harmadik országból igénybevett szolgáltatás Kérdés

Külföldi javítás továbbszámlázása Kérdés

EU-s szolgáltatás igénybevétele Kérdés

EU-s karbantartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tehergépjárművünkön Ausztriában egy osztrák cég végzett karbantartási munkát, melynek során karbantartási anyag is beépítésre került. Az osztrák cég áfásan számlázta ide a teljes összeget (anyagdíj és munkadíj), 20% áfával. Kérdésem, pontosan melyik jogszabály mondja ki, hogy ez a helyes eljárás (amennyiben az anyagdíj meghaladja a munkadíjat)? Válaszát köszönöm!

Egyesületnél uniós szolgáltatás igénybevétele áfaköteles-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy egyesület, mely az alapító okiratban megfogalmazott céljai megvalósítása során uniós tagállamban is vesz igénybe különféle szolgáltatásokat. Az egyesület közhasznú szolgáltatásait áfakörön kívüliként végzi. Az uniós tagállamban igénybe vett szolgáltatások után keletkezik-e áfafizetési kötelezettsége az egyesületnek? Köszönettel: Juhász Mária

Szolgáltatás EU-ból nem adóalanytól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy szlovák cég szakértői tevékenységet fog nyújtani cégünk számára. Azonban most derült ki, hogy a cég nem áfaalany Szlovákiában. Kell ezt szerepeltetnünk az összesítő jelentésben? Kell erre áfát felszámolni (és ugyanakkor levonásba is helyezhetjük), ahogy a többi EU-s szolgáltatás esetében? Válaszát előre is köszönöm!

EU-szolgáltatás árfolyam Kérdés

Az EU-ból érkező szolgáltatások számláinak áfabevallásakor mi a teljesítés időpontja? Mely időpont árfolyamán kell forintra átszámítani és bevallani az áfa összegét olyan esetekben, amikor az áfát a (áfatörvény 37. § (1) bekezdés) szolgáltatás igénybevevője mint áfaalany fizeti?

Közvetített szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. EU-s cégtől megvásárolt egy szolgáltatást, amit egy másik magyar kft.-nek számláz tovább egy az egyben. A szolgáltatás abból áll, hogy fél éven keresztül a külföldi cég honlapjáról fotókat tud letölteni, amit szabadon fel lehet használni különböző reklámokhoz. Ebben az esetben áfásan kell-e számlázni a két magyar kft. között? Előre is köszönöm a választ!

Romániai marketingszámla az áfában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. megbíz egy román céget logótervezéssel. A számlaát euróban, nulla áfával állítja ki. A magyar céget terheli-e áfa, és hogyan szerepeltetendő az áfabevallásban? Köszönöm válaszát.

Áfa Kérdés

Kedves Bartha Katalin! Köszönöm válaszát a 2015. 11. 17-ei kérdésemre (közösségi országból programbérlés áfás vagy nem áfás). Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ebben az esetben áfalevonási jogom van-e? Köszönettel: Ildi

Szolgáltatásnyújtás teljesítési helye Kérdés

Kedves Szakértő! Egy belföldi gazdasági társaság a tevékenységéhez külföldről (közösség területéről) szerzett be gépeket. A későbbi karbantartást, javítást az eladó (közösségi adóalany) végezte, aki áfa hatályán kívüli szolgáltatást számlázott le nekünk. Helyesen jártak-e el, és befogadhatjuk-e a számlájukat, mint közösségi szolgáltatásnyújtást? Felmerült bennünk, hogy mivel a szolgáltatás Magyarországon teljesült, nem kellett volna-e nekik itt adóalanyként regisztrálni, és ez alapján magyar áfával növelt számlát kiállítani részünkre? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink