48 találat a(z) szociális szövetkezet cimkére

Szociális szövetkezeti dolgozó egyéni vállalkozóként Kérdés

Szociális szövetkezet részjegyeladás Kérdés

Szociális szövetkezetnek adhat-e magánszemély támogatást a költségei fedezetére? Kérdés

Szociális szövetkezet – osztalékkifizetés Kérdés

Kényszertörlés Kérdés

Egy kényszertörlés alá került szociális szövetkezet vezető tisztségviselője 4 órás munkaviszonyban van bejelentve a szövetkezethez. A kényszertörlési eljárás alatt felmodhat-e, megszüntetheti-e a munkaviszonyát, illetve lemondhat-e a vezetői státuszáról? Válaszukat előre is köszönöm!

Szociális szövetkezeti jogviszonyok Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő lenne. Ha van egy szociális szövetkezet, ahol a szövetkezet tagjai szövetkezeti tagi jogviszonyban személyesen közreműködnek a szociális szövetkezet tevékenységében, akkor azt milyen jogcímen kell számfejteni? Tagi kivét vagy egyéb jövedelem? Köszönöm a segítségét. Maradok tisztelettel!

Szociális szövetkezet elnökének biztosítási jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szociális szövetkezet elnöke a szövetkezet képviseletét 0 Ft megbízási díjért látja el. Megerősítést szeretnék kérni, hogy helyesen járunk-e el, hogy jogviszonyát nem jelentettük be a T1041-es nyomtatványon és jövedelem hiányában járulékot sem fizetünk. Válaszát előre is köszönöm.

Sok szociális szövetkezet lehúzta a rolót Cikk

Jelentősen visszaesett az új szociális szövetkezetek száma, a régiek közül sok megszűnt, vagy gazdaságilag inaktív. Tavaly 3012 szociális szövetkezet működött az országban, míg 2017-ben 3183 – közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán az MTI-vel.

Osztalék szociális szövetkezetnél Kérdés

T. Cím! Szociális szövetkezetnél az igazgatóság elnöke vehet-e fel osztalékot? Kettős könyvvitelt vezet, eredmény után társasági adót fizet. Válaszát köszönöm.

Fejlesztési tartalék – szociális szövetkezet Kérdés

Szociális szövetkezetnek társaságiadóalap-csökkentő tételként lehet fejlesztési tartalékot képezni? Előre is köszönöm segítségét!

Szociális szövetkezet tagja Kérdés

Tisztelt szakértő! A kérdésem az volna, hogy ha valaki munkaviszonyban dolgozik valahol, egy időben lehet-e szociális szövetkezet tagja és elnöke? Ha nem, akkor melyik jogszabályi helyen lehet ennek utánaolvasni? Köszönöm a segítségét!

Erzsébet utalvány Kérdés

Szociális szövetkezet működik településünkön, eddig a dolgozóknak Erzsébet utalványt tudtunk adni a plusz munkáért. Január 1-jétől milyen formában tudjuk a munkájukat díjazni?

Ingatlanfelújítás költségének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy szociális szövetkezet, melynek egy építőipari cég felújításról adott áfás számlát. Az ingatlan a szociális szövetkezet egyik tagjának a tulajdonában van. A szövetkezet és a tag határozatlan időtartamra ingyenes használati szerződést kötöttek, melybe belefoglalták, hogy felújítás végezhető az ingatlanon. Az ingatlan helyrajzi szám alapján ketté van osztva (/A és /B), mindkettő lakóingatlanként szerepel a földhivatal nyilvántartásában. Kérdéseim a következők: a felújításról szóló számla költségként elszámolható-e a szövetkezetnél? A kötött használati szerződés megállja-e a helyét a felújítási költség elszámolása szempontjából? Ezt tovább kell-e számláznia a szövetkezetnek a tag felé abban az esetben, ha felbontják a szerződést? Amennyiben elszámolható, hogyan tartom nyilván a felújítást? Jól gondolom (abban az esetben, ha elszámolható), hogy az áfa le nem vonható, tekintettel arra, hogy lakóház szerepel az ingatlan megnevezésében? Segítségét köszönöm! Üdvözlettel: Mák Beáta

Sok szociális szövetkezet alakul, de sok el is hal Cikk

A szociális szövetkezetek száma és árbevétele egyaránt nőtt 2016-ban, és a bővülés idén sem állt le – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Szociális szövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szociális szövetkezet alapításánál felmerült a következő kérdés: tagi munkavégzésre irányuló jogviszonyt csak regisztrált álláskereső és közfoglalkoztatott létesíthet és tarthat fenn. A kérdés: az alapító tagoknak, akik a szövetkezetet létrehozzák, lehet e máshol jogviszonyuk az alapításkor, illetve utána? Rájuk is vonatkozik-e ez a kitétel? Vagy csak akkor ha a szövetkezetben munkát akarnak végezni? Ha nem végeznek munkát csak ellátják például az elnöki vagy felügyelőbizottsági feladatokat, akkor olyan tagok, akik munkát nem végeznek, és a megtermelt javakból sem részesülhetnek? Kérdésem csak a tagi jogviszonyra vonatkozik, munka- és egyéb jogviszonyra nem. Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Hipanyilatkozat – kapcsolt vállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Katás ügyvéd számlázása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close