177 találat a(z) szociális hozzájárulási adó cimkére

Csapdák az ekhóban Cikk

Mire kell ügyelni, hogy a munkaviszonyos dolgozó az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint is adózhasson? Összefoglaltuk.

Munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezménye egyházi intézménynél Kérdés

Egyházi fenntartású – állami költségvetési támogatásból – közfeladatot ellátó közoktatási intézmény (visszafizetési kötelezettség nélkül) jogosult-e igénybe venni a Munkahelyvédelmi akcióterv 2012. évi CXLVI. tv. szerinti szociális hozzájárulási adókedvezményeit?

Szociális hozzájárulási adó és járulék: mikor, hogyan kell fizetni? Szakértői Kommentár

Kis túlzással igaz, hogy ami után 27 százalékos szociális hozzájárulási adót kell fizetnünk, az után – figyelembe véve a Tbj. (1997. évi LXXX. törvény) a járulékfizetésre vonatkozó egyéb szabályait – egyéni járulékot is kell lerónunk. Árnyalatnyi különbségek azonban akadnak, melyekre nem haszontalan újólag felhívni a figyelmet.

Ennyi adókedvezmény jár rehabilitációs kártya után munkavállalóknak Cikk

A rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállalók után érvényesíthető adókedvezmény feltételeit ismertetjük, s mutatjuk be alkalmazását konkrét példával.

Szochó kedvezmények a gyakorlatban - szabad vállalkozási zónák Cikk

Cikksorozatunk harmadik részében a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezményeket mutatjuk be részletesen, konkrét példával.

Szociális hozzájárulási adó kedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő!Az alábbi kérdésben kérném a segítségét. Vannak olyan munkavállalók, akiknél a munkabérek nettó megőrzésének kedvezményét, valamint a Start program kedvezményét is igénybe lehetett venni a 2012-es év folyamán. Sok esetben a szociális hozzájárulási adó negatív lett, kvázi visszaigényelhető adóvá vált.Van amikor nem válik negatívvá, de " nem jön ki" a 27%. Ebben az esetben az így kapott kedvezményt a könyvelésben kell szerepeltetni? Ha igen milyen könyvelési tétele van?

Szocho-kedvezmények 2013: mit kell tudni a START kártyáról? Cikk

A szociális hozzájárulási adóról szóló törvényben olvashatjuk, hogy a START PLUSZ, START EXTRA vagy START BÓNUSZ adókedvezménnyel nem vonható össze. Mit kell erről tudni? Cikkünkből kiderül.

Így néznek ki a szocho-adókedvezmények 2013-ban Cikk

Bemutatjuk a 2013. évi szociális hozzájárulási adókedvezményeket. A kedvezmények mértékén túl azt is jelezzük, hogy szükséges-e a kedvezmény igénybevételéhez hatósági bizonyítvány vagy igazolás.

Jön a HVG TB 2013 különszám Cikk

Hamarosan megjelenik a HVG TB 2013 különszám! Íme a részletek.

Aktualizált Szocho 2013 kalkulátor - használati útmutató Cikk

KIVA - mit vált ki pontosan? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a KIVA-val kapcsolatosan az lenne, hogy a 16%-os adókulcs kiváltja többek között a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást (szkh) is. Ezt csak a társaság tagja utáni szochót és szkh-t jelenti, vagy a dolgozók utánit is? Köszönöm!

Adótörvények 2013: így változik az eho, a szocho és a nyugdíjjárulék Cikk

Az Országgyűlés 2012. november 19-én elfogadta az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényt. Az alábbiakban a törvény társadalombiztosítási járulékokra, a szociális hozzájárulási adóra és az egészségügyi hozzájárulásra vonatkozó módosításait foglaljuk össze.

Fizetetlen szabadságon levő munkavállaló, aki egyéni vállalkozó is Kérdés

Fiam 2011. ősze óta 36 órát meghaladó munkaviszonyban van, emellett egyéni vállalkozó is bár azóta nem folytat vállalkozói tevékenységet, nem volt vállalkozói jövedelme.Tavasszal fizetetlen szabadságra "küldték" a munkaadójának gazdasági problémái miatt. A vállalkozói tevékenység szüneteltetését csak a napokban tudta úgy bejelenteni, hogy az elektronikus rendszer fogadta is. Az a kérdésem, hogy arra az időszakra, amíg fizetetlen szabadságon is volt és egyéni vállalkozó is volt mi alapján és mennyi tb-t, szociális hozzájárulást, munkaerőpiaci pótlékot kell fizetnie.

Új adócsomag: kinek, milyen kedvezmények járnak? Cikk

Az Országgyűlés a munkahelyvédelmi akcióterv keretében elfogadott új adócsomagja többek között kedvezményeket biztosít a szakképzési hozzájárulásban és a szociális hozzájárulási adóban 2013-tól. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Összefoglaltuk.

A munkahelyvédelmi akcióterv gyenge pontjai Cikk

A munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatos módosító indítványokat már mindenki olvashatja a parlament honlapján. Szakértőnk a tervezett változásokat kommentálja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close