7 találat a(z) szochó cimkére

Megjelent a Kedvező adózású munkavállalás 2019-ben kiadvány Cikk

2019-től a foglalkoztatás feltételei jelentősen megváltoztak, az eddig népszerű cafeteriaelemek adózása kevésbé kedvező, és megszűntek egyes adómentes juttatások. Az Adózóna "Kedvező adózású munkavállalás 2019-ben" című új kiadványa abban segít olvasóinak, hogy a megváltozott körülmények között is megtalálják minden feladatkörhöz azt a foglalkoztatási formát, amely a legmegfelelőbb és legkifizetődőbb a munkaadó és az alkalmazottak számára egyaránt.

Szociális hozzájárulási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk július hónapban nyugdíjba ment. Egy nap kihagyás után újra munkaviszonyba állt mint nyugdíjas foglalkoztatott. Az 55 év feletti szociális hozzájárulási adókedvezményt nyugdíjazásáig igénybe vettük. A kérdés az lenne, hogy az új jogviszonyban jogosult-e a munkáltató ismét igénybe venni a kedvezményt a következő hónaptól, vagy ezt a 2011. évi CLVI. törvény 463/B. § kizárja a további foglalkoztatás során? Válaszát nagyon köszönjük!

Szochó öregségi nyugdíjas társas vállalkozó után Kérdés

Öregségi nyugdíjas (66 éves) társas vállalkozó után, akinek nincs bérjövedelme, más bérjövedelem esetén (külföldi kiküldetés) kell-e szochót fizetni?

Megbízási díj járulékkötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ezek szerint én rosszul tudtam, mivel a minimálbér 30 százalékát el nem érő megbízási dijból származó jövedelem után 27 százalékos egészségügyi hozzájárulást fizettettem. Azonban a NAV tájékoztatóban azt olvasom, hogy ilyen esetben nem százalékos ehót, hanem szociális hozzájárulási adót kell fizetni. Mióta van ez így? Mi a helyzet a kivás vállalkozásokkal, amelyek eleve nem fizetnek szociális hozzájárulási adót, de az ilyen kifizetések nem képezik a kiva alapját sem, mert nem minősülnek tb-járulék alapot képező kifizetéseknek?Nekik akkor semmit sem kell fizetni az szja-n kívül? Üdvözlettel várom szíves válaszát.

Szochó kedvezmények a gyakorlatban - szabad vállalkozási zónák Cikk

Cikksorozatunk harmadik részében a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezményeket mutatjuk be részletesen, konkrét példával.

Töredék időszak a tb-ben - amikor nem teljes hónapról van szó Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő terhek megállapítása során gyakran találkozunk azzal a helyzettel, amikor az adott kötelezettséget nem teljes hónapra, hanem töredék időszakra (napokra) kell számolnunk. A következőkben ennek problematikájával foglalkozunk.

Adószakértők: a munkahelyvédelmi akció segítheti a munkahelyek megtartását Cikk

A miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedéscsomag adószakértők szerint segítheti a munkahelyek megtartását, az MTI-nek nyilatkozó szakértők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a részletszabályok még nem ismertek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink